De keuken van
Annika en Pauline Weuring

  • Compacte keuken
  • Warme, lichte eiken tinten
  • Stoer composiet werkblad: Robusto
  • State-of-the-art apparatuur van Samsung
  • Véél opbergruimte

Lichte keuken in eikenhout met stoer composiet werkblad

“De keuken is een verlengstuk van ons werk”

De zussen Annika en Pauline Weuring van het foodplatform 'Uit Paulines Keuken’ bedenken samen de leukste recepten waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zet. Sinds 2010 hebben ze een enorme groei doorgemaakt naar een community waar meer dan een miljoen(!) foodlovers geïnspireerd worden met makkelijke en snelle recepten. Krijg nu een exclusief kijkje ín de keuken van Pauline en Annika!

De smaakvolle keuken van Annika en Pauline

De lekkerste gerechten komen Uit Paulines Keuken. Uitpaulineskeuken.nl wordt al bijna dertien jaar door Annika en Pauline vanuit huis gerund. Alle gerechten werden thuis bedacht, gefilmd en gefotografeerd. Maar beiden hebben inmiddels een gezin met kinderen waardoor het af en toe een behoorlijke uitdaging werd om de werkplek ‘kindvrij’ te houden. De zussen hebben daarom besloten een lang gekoesterde droom te gaan verwezenlijken. Een eigen kookstudio, in de achtertuin! En daar hoort uiteraard een nieuwe keuken in!

Een nieuwe keuken van Superkeukens

Samen met Superkeukens zijn Pauline en Annika aan de slag gegaan om een keuken te ontwerpen waar genoeg werkruimte en de juiste keukenapparatuur aanwezig is om de lekkerste gerechten te kunnen bereiden. “Het is een kleine studio van drie bij vier meter, wat de nodige uitdagingen qua keukenontwerp met zich meebracht. Belangrijk voor ons was dat er veel werk- en opbergruimte was, vandaar dat we één zijde in de studio volledig hebben ingericht als keukenwand van bijna vier meter.” Aldus Annika.

Fantastisch voor foodfotografie

“De missie was om een ontwerp te creëren met voldoende werk- en opbergruimte. Daarnaast wilden we de keuken zo basic mogelijk houden, zodat deze niet afleidt tijdens de fotoshoots die we vaak in de kookstudio organiseren. Daarom kozen we voor een lichte houtlook en een licht werkblad. Uitermate geschikt voor foodfotografie. Bovendien zorgt de hoge kast voor voldoende opbergruimte voor al onze shoot-benodigdheden. Al met al is onze keuken helemaal afgestemd op onze wensen.”

Zo veel mogelijk werkruimte

“De wens voor extra opbergruimte en voldoende werkblad is ook de reden dat we niet voor bovenkasten hebben gekozen maar voor een mooie wandplank in dezelfde kleur als de keukenkasten. Het houdt de ruimte open en licht, biedt toch opbergplek én het ziet er mooi uit. Daarnaast is het heel fijn dat we ook in de onderkasten veel plek hebben voor alle pannen, het servies en bestek.”

Kiezen en knopen doorhakken

Samen met Michelle van Superkeukens, zocht Pauline de keuken uit in één van de showrooms van Superkeukens. "We zijn onwijs goed geholpen met het maken van de definitieve keuzes. In de showroom konden we de materialen bij elkaar leggen, zodat we een goed beeld kregen van de keuken en de uitstraling. Daarnaast was het fijn om alle opties te kunnen bekijken. Zowel de apparatuur als andere opties. Wat voor lades en kastinrichting kies je bijvoorbeeld? In de showroom werden we goed geholpen en geadviseerd waardoor we uiteindelijk de juiste keuzes hebben gemaakt." Aldus Pauline.

Een natuurlijke uitstraling

Annika: “We hebben gekozen voor een natuurlijke uitstraling die past bij de tuinstudio. We hebben verschillende ontwerpen, kleuren en materialen bekeken en allerlei frontjes en werkbladen gecombineerd.” En het resultaat mag er zijn! De nieuwe keuken heeft een warme, natuurlijke uitstraling met een stoer tintje door de combinatie van houtstructuur keukenfronten en het composiet werkblad in de kleur Robusto.

State-of-the-art apparatuur van Samsung

Wat niet mocht ontbreken is de juiste apparatuur. Zo wilden de zussen heel graag een inductiekookplaat met werkbladafzuiging, een multifunctionele oven (combi én stoom) en een vaatwasser. Het merk Samsung sloot aan bij hun wensen én de uitstraling die ze zochten; helemaal zwart en matcht prachtig bij de carbon greeplijsten van de keukenlades. Ook de ingebouwde koelkast is lekker groot, zodat alle boodschappen en gerechten erin passen. Daarnaast was de keuze voor een kokendwaterkraan vanzelfsprekend. “Ideaal! Echt een aanwinst.” Aldus Annika.

Werk en privé gescheiden

“Het fijnste is wel dat werk en privé nu gescheiden zijn. Voorheen liep alles door elkaar, kookten we in onze eigen keukens en waren de shoots in de huiskamer. Op precies het juiste moment kwamen we met Superkeukens in contact. De keuken is een verlengstuk van ons werk. Inmiddels zijn er al vele gerechten de revue gepasseerd en wordt de kookstudio meerdere malen per maand actief gebruikt.

Dat we nu een plekje hebben waar we altijd terechtkunnen, óók voor fotoshoots is fantastisch!”

Superkeukens: snel en soepel

“Het hele ontwerpproces en de plaatsing van de keuken is ontzettend soepel verlopen. In juni hakten we de laatste knopen door over de keukeninrichting en vier maanden later werd de nieuwe keuken al geplaatst. Deze kookstudio is een plek geworden waar het heel prettig werken is. Geen rommel meer in huis hebben en de shoots niet meer in de huiskamer, maar in onze eigen kookstudio kunnen doen is wat we nodig hadden om werk en privé echt te kunnen scheiden En dat we aan het einde van de dag gewoon de deur achter ons dicht kunnen trekken is heel prettig.”

Dé tips voor het uitkiezen van een nieuwe keuken

Op de vraag wat de ultieme tips zijn wanneer je met verschillende keukenkeuzes te maken krijgt, antwoord Annika: “Ik zou echt iedereen aanraden om vooraf een soort van moodboard te maken met wat je in gedachten hebt. Superkeukens heeft een eigen moodboardmaker ontwikkeld waarmee je heel veel inspiratie kunt opdoen.”

De optimale indeling van de keuken

“Heel slim is het ook om vooraf al na te denken over de verschillende looproutes in de keuken. Plaats bijvoorbeeld de vaatwasser niet te ver van de spoelbak vandaan, en houd voldoende ruimte en leeg werkblad over waar je ook écht aan kan werken. Gelukkig dacht Superkeukens hierin goed met ons mee. We zijn gewoon heel tevreden en blij met deze keuken!”