Keukenvormen en soorten keukens

Keukens zijn er in zoveel soorten, vormen en maten. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Superkeukens zet enkele veelvoorkomende keukenvormen en keukensoorten voor je op een rij. Zo kies je de keuken die past in jouw ruimte!

U-keuken

Wil je alles binnen handbereik hebben, kies dan voor een U-keuken! Bij een U-keuken staan alle zijden tegen een muur, zodat er voldoende ruimte overblijft. Heb je zeer veel ruimte over, dan kun je zelfs een keukeneiland aan de keuken toevoegen. Bovendien heb je met een U-keuken verschillende werkvlakken die je naar eigen inzicht kunt indelen! Kan er zelfs een eiland aan de keuken worden toegevoegd.
 

Hoekkeuken

Wil je de keuken in een hoek plaatsen, dan kun je kiezen voor een koekkeuken. Deze vorm biedt verschillende voordelen, zoals meer kastruimte, meer bewegingsvrijheid en een groot werkblad met meerdere werkplekken. Heb je een kleine keuken, dan is een hoekkeuken de ideale keukenvorm! Is je ruimte groter, dan kun e de keuken aanvullen met een kookeiland of eettafel.
 

Rechte keuken

Heb je een kleine ruimte, dan kies je voor een rechte keuken. Een rechte keuken is compact maar toch ook zeer veelzijdig. De rechte opstelling van de keuken biedt genoeg plaats voor een kookunit en een spoelbak. Verder is er nog ruimte voor gewenste inbouwapparatuur als een vaatwasser en een koelkast. De rechte keuken is beschikbaar in uiteenlopende stijlen, vormen en materialen.
 

Open keuken of halfopen keuken

Vroeger werden keukens weggestopt in een kleine ruimte. Niet alleen om nare luchtjes van het koken tegen te houden, maar ook omdat de keuken veelal werd gezien als ongezellige ruimte. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval en wordt de keuken bij de woonruimte betrokken. Dit zie je terug in de open keuken: deze zorgt voor een open en ruimer gevoel in een woning. Uiteraard kun je ook kiezen voor een halfopen keuken waarbij de keuken van het zitgedeelte wordt gescheiden met een toog of wand.
 

Dichte keuken

Wil je een dichte keuken, zodat kookgeluiden en geuren de woonkamer niet bereiken? Kies dan voor een dichte keuken of gesloten keuken. Bij een gesloten keuken wordt er in een interieur duidelijk onderscheid gemaakt tussen een woonkamer, keuken en bijkeuken. In de gesloten is het mogelijk een (kleine) eettafel te plaatsen.
 

Koop jouw complete keuken bij Superkeukens

Kortom, je kiest zelf de opstelling van je keuken. Wil je een hoekkeuken, rechte keuken of U-keuken? Je bepaalt het geheel zelf. Hierbij kun je altijd vertrouwen op het advies van onze keukenadviseurs.