Ontdek onze greeploze keukens

Praktisch en stijlvol

Een niet te missen keukentrend is de greeploze keuken. Daar waar vroeger alleen de keuze bestond uit een handgreep of een knop, kan je er tegenwoordig voor kiezen om deze grepen helemaal weg te laten. De keuken verkrijgt hierdoor een strakke en moderne uitstraling. Ontdek hier meer over de mogelijkheden van een greeploze keuken!

Techniek achter de greeploze keuken

Greeploos is een vrij eenvoudige techniek. Tussen de keukenkast en het aanrechtblad (of in het ladenblok) wordt een gleuf gemaakt die is voorzien van een hol profiel. In deze gleuf kan je beetpakken, waardoor je de keukenlade of -kast kan bedienen. Vernieuwend is dat greeploos tegenwoordig ook mogelijk is bij hoge kasten en koel-vriescombinaties: door de invoering van verticale greeplijsten is het mogelijk om de complete keuken greeploos te maken.

Soft motion-techniek greeploze keuken

Het openen van een keukenkast met een greeploze greep is niet moeilijk, maar bij het sluiten ervan is er eigenlijk geen andere optie dan deze dicht te ‘gooien’. Met name hoge kasten, apothekerskasten, koelkasten en koel-vriescombinaties kunnen hierdoor beschadigen. De meest gangbare oplossing hiervoor is de soft motion-techniek. Hierbij wordt er een rubberen dop aan de binnenzijde van de kast of lade gemaakt, maar er kan ook worden gekozen voor langzaam sluitende scharnieren.

Greeploze keukens
bij Superkeukens

Bij Superkeukens beschikken wij over een mooi assortiment greeploze keukens voor iedere interieurstijl en ieder budget! Wat jouw stijl ook is: bij ons slaag je altijd. Bezoek de dichtstbijzijnde Superkeukens-showroom of blader door ons gratis inspiratieboek en doe volop inspiratie op! Uiteraard kan je ook zelf aan de slag met het ontwerpen van jouw ideale keuken met behulp van onze 3D-keukenplanner.