De greeploze keukens van Superkeukens

Dé trend van de afgelopen jaren is een greeploze keuken. Daar waar vroeger alleen de keuze bestond uit een handgreep of een knop, kunt u er nu voor kiezen om deze handgrepen volledig achterwege te laten! De keuken verkrijgt hierdoor een strakke uitstraling, daarom worden greeploze keukens veelal toegepast in design keukens en moderne keukens!

De techniek achter een greeploze kast

Greeploos is in principe een vrij eenvoudige techniek. Tussen de keukenkast en het aanrechtblad of in het ladenblok wordt een gleuf gemaakt die is voorzien van een hol profiel. In deze gleuf kunt u beetpakken, waardoor u de keukenlade of -kast kunt bedienen. Vernieuwend is dat greeploos tegenwoordig ook mogelijk is bij hoge kasten en koel-vriescombinaties: door de invoering van verticale greeplijsten is het nu mogelijk om de complete keuken greeploos te maken. Met de combinatie tussen greeploos en inbouwapparatuur kan een keuken volkomen strak worden gemaakt.

 

Soft motion-techniek

Het openen van een keukenkast of lade met een greeploze greep is niet moeilijk, maar bij het sluiten ervan is er eigenlijk geen andere optie dan deze dicht te ‘gooien’. Met name hoge kasten, apothekerskasten, koelkasten, koelvries-combinaties of brede ladenblokken kunnen hierdoor beschadigen. De meest gangbare oplossing hiervoor is het toepassen van de soft motion-techniek. Dit kan eenvoudig het toevoegen van een rubberen dop zijn aan de binnenzijde van de kasten of laden, maar er kan ook worden gekozen voor langzaam sluitende scharnieren. Dit oogt mooier en zorgt ervoor dat de kast langzaam dichtgaat.
 

Greeploze keuken voor jong en oud

Greeploze bovenkasten in een gezin waarin de familieleden uiteenlopende lengtes hebben, kunnen vervelend zijn. Met name kinderen zullen moeilijk de kasten open krijgen, want er is geen handgreep of knop om vast te pakken. Daarom is het tip on-systeem ontworpen: door licht te drukken op de deur of lade, opent deze automatisch. Soft motion- en tip on-systemen maken de greeploze keuken geschikt voor ieder gezinslid!
 

Greeploze keukens bij Superkeukens

Bij Superkeukens beschikken wij over een mooi assortiment met greeploze keukens voor iedere interieurstijl en ieder budget! Wat uw stijl ook is: bij ons slaagt u altijd. Bezoek de dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging of blader door ons gratis keukenboek en doe volop inspiratie op! Uiteraard kunt u ook zelf aan de slag met het ontwerpen van uw ideale keuken met behulp van onze 3D-keukenplanner.

 

Bekijk NU onze collectie!

Bekijk NU onze collectie!