Superkeukens geeft jou tips voor een prachtig gedekte paastafel

Het is weer bijna Pasen! Sta jij ’s ochtends vroeg al in de keuken om een heerlijk paasontbijt voor te bereiden of slaap je wat langer uit en maak je een lekkere brunch of lunch? Hoe je Pasen ook viert, met een mooi gedekte paastafel maak je dit moment extra feestelijk. Hier zijn een paar eenvoudige tips om je te helpen bij het maken van een mooie paastafel.

Bepaal je kleurenpalet

Kies eerst een kleurenpalet als basis. Zachte pasteltinten zoals lichtblauw, roze en geel zijn perfect voor Pasen. Gebruik elementen in deze kleuren voor een samenhangende look. Je hoeft het niet bij één kleur te houden, maar ga juist lekker colour blocken. Colour blocking is overigens een echte keukentrend die we dit jaar veel terug gaan zien. Liever een meer natuurlijke uitstraling? Ga dan voor natureltinten zoals zand, terracotta, olijfgroen en bruintinten.

 

Stylingtip

Om een extra feestelijk accent toe te voegen, gebruik je subtiele gouden accenten. Gouden bestek of glazen met een gouden randje will do the trick!

Het servies

Natuurlijk mag een mooi servies niet ontbreken met Pasen. Gebruik borden, mokken, schalen en eierdopjes in lentekleuren. Je kunt juist ook het servies neutraal houden, zodat je met decoratie ‘pops of colour’ kunt toevoegen. Voor een speels effect combineer je borden met verschillende groottes en vormen.

 

Stylingtip

Creëer hoogte door borden en schalen op elkaar te stapelen, dit zorgt voor meer diepte. Of investeer in een mooie etagère: een echt pronkstuk op tafel en perfect om allerlei zoete en hartige hapjes op te leggen.

Tafeldecoraties

Zorg voor enkele mooie tafeldecoraties als eyecatcher. Denk aan bloemrijke centerpieces, vazen met paastakken en elegante kaarsen. Verder kunnen kleine (chocolade) paaseitjes, veertjes of bloemen worden gebruikt als decoratieve accenten rond de tafel.

 

Stylingtip

Kies decoratie met verschillende texturen en materialen. Denk aan een linnen tafelkleed gecombineerd met geweven placemats, geribbelde vazen en gedraaide kaarsen. 

Let op kleine details

Kleine details kunnen een groot effect hebben. Voeg bijvoorbeeld een naamkaartje toe aan elk bord om een persoonlijk tintje te geven aan de tafel. Gebruik servetringen voor een stijlvolle touch of vouw je servet zo om je eitjes heen, dat het op de oren van een paashaas lijkt.

 

Stylingtip

Wist je dat je eieren met natuurlijke ingrediënten een prachtige kleur kunt geven? In onze blog lees je hoe je dit zelf kunt doen met restjes groenten en kruiden die je misschien al in huis hebt!

Wees creatief!

Tot slot, vergeet niet om te genieten van het proces en wees niet bang om creatief te zijn! Het belangrijkste is dat je tafel jouw stijl reflecteert en de vreugde van het seizoen weerspiegelt. Dus laat je inspireren door de kleuren en geuren van de lente en maak een prachtig gedekte paastafel waar je gasten nog lang over zullen napraten.