Exclusief interview met interieurontwerpster Babbet

Het verhaal achter de nieuwe keukencollectie van Superkeukens

Bij Superkeukens ontwerpen we allesbehalve alledaagse keukens. Al onze keukens hebben een verhaal en achter elk ontwerp zit een creatief ontwerpproces. De nieuwe collectie, die begin dit jaar is uitgebracht, bestaat uit 8 prachtige keukens die helemaal voldoen aan de laatste keukentrends. Heb jij ze al gezien in één van onze 43 showrooms?   

Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe zo’n keukenontwerp nou eigenlijk tot stand komt. In deze blog geven we je graag een kijkje achter de schermen. Wij spraken met interieurdesigner Babbet, die met haar studio mede-verantwoordelijk was voor de keukenontwerpen in onze collectie.

Van moodboards naar keukenontwerpen

Voordat je naar de tekentafel kan om een keuken te ontwerpen, gaat hier een uitgebreid proces aan vooraf. Van kick-off meetings tot productpresentaties om materialen te selecteren: het komt allemaal aan bod. Daarna kan het creatieve gedeelte beginnen: moodboards maken. Dit is het startpunt voor het keukenontwerp, omdat je de stijl van de keuken veel tastbaarder maakt. Babbet vertelt: “Op een lange tafel legden we ruwe materialen, keukenmaten en stijlen naast elkaar. Het combineren en schuiven resulteerde in prachtige setjes per keukenstijl, die we vertaalden naar concrete ontwerpen.” In onze Instagram reel krijg je een kijkje achter de schermen!

Maak je eigen moodboard

Kruip in de huid van een interieurontwerper en mix en match met kleuren, dessins en meer. Neem je ontwerp mee naar onze showroom, zodat de keukenadviseur direct een beeld heeft bij jouw droomkeuken. Overigens kun je ook in onze showroom met werkbladstalen, fronten en kranen aan de slag om een fysiek moodboard te maken.

Verrassende keukenstijlen

In de moodboards zijn er vaak al kenmerken van keukenstijlen te zien. En dit gaat veel verder dan de welbekende stijlen modern, landelijk of industrieel. Denk bijvoorbeeld aan colour blocking, een trend die in onze Sevilla Empoli keuken duidelijk naar voren komt door het gebruik van roze en roestrode tinten. Ook komen er invloeden uit de jaren ’70, ’80 en ’90 terug in de collectie. Een mooi voorbeeld hiervan is keuken Mira Colour, die door het tegelpatroon in de achterwand een retro uitstraling krijgt. Babbet straalt enthousiasme uit over de nieuwe collectie: "Mijn doel is dat wanneer je door de showroom van Superkeukens loopt, je bij elke keuken verrast wordt”.

keuken 2.jpg
keuken 22.jpg

Een mooie keuken hoeft niet duur te zijn

Zorgeloos genieten van je nieuwe keuken is onbetaalbaar. Maar de nieuwe keukencollectie is dat wel. De keukens van Superkeukens zijn niet alleen verrassend, ook zeer betaalbaar dankzij slimme kastkeuzes en materialen. Babbet: “Zo heb je de looks van een luxe designkeuken, maar dan met een beperkt budget en kleinere maatvoering. Ze passen dus in bijna iedere woning!” We hebben bij Superkeukens een duidelijke filosofie: bij ons hoef je nooit te onderhandelen over de prijs van je keuken. Je ontvangt gewoon direct de beste prijs, zelfs voor de nieuwste toevoegingen aan onze collectie. Op deze manier scoor jij een keuken die helemaal on-trend is voor een scherpe en transparante prijs. Wie wil dat nou niet!

Kom de nieuwe collectie ontdekken en ontvang een vrijblijvend advies

Je kunt de nieuwe collectie natuurlijk op onze website bekijken, maar het is nog veel leuker om de keukens in het echt te bewonderen in de showroom bij jou in de buurt. Voel het materiaal van het werkblad, doe de kastjes open en ervaar de kleuren in real life. Omdat er veel op je afkomt bij het uitzoeken van een nieuwe keuken, staan onze keukenadviseurs klaar om je te voorzien van een vrijblijvend advies op maat. Tip van Babbet: “Gooi al je wensen op tafel en bespreek die met een ervaren keukenadviseur van Superkeukens. Vaak is er veel meer mogelijk dan jij van tevoren denkt!”

Vraag ons gratis inspiratieboek aan

Ontdek alle keukens uit de nieuwe collectie in ons inspiratieboek. Blader door allerlei keukenstijlen, opstellingen, klantverhalen, trends, recepten en meer. Vraag jouw exemplaar nu gratis aan!