De keuken van
Denise en Dirk van den Berg

  • Eilandkeuken met kastenwand
  • Goudkleurige Quooker kokendwaterkraan
  • BORA kookplaat met werkbladafzuiging
  • Keramiek werkblad in Sparkle Honed

Wij vonden een ruimtelijke keuken met genoeg werk- en opbergruimte een absolute must!

“Wij vonden een ruimtelijke keuken met genoeg werk- en opbergruimte een absolute must!”

Denise en haar man Dirk wonen met hun twee kinderen in een prachtige woonboerderij in Diemen. De oude keuken was na 15 jaar hoognodig aan vervanging toe. Hier en daar begonnen al een aantal kastjes door te hangen. Hét startsein om een nieuwe keuken te kopen. Het stel besloot naar Superkeukens Almere te gaan.

Verrassend aanbod

In de showroom in Almere werden Denise en Dirk vriendelijk ontvangen door zwager én keukenadviseur Leo. Ze hadden nog niet echt een idee voor de keuken. Vooral qua kleuren en materialen waren ze nog op zoek naar de perfecte match. Daarom lieten Denise en Dirk zich  verrassen door het aanbod van Superkeukens. En dat beviel meer dan goed. “Samen met Leo hebben we naar tal van keukens gekeken. Hij heeft ons allerlei frontjes en werkbladen laten zien. We vonden al snel een prachtige combinatie die goed aansluit bij de rest van onze woning. En dat is in het geval van een woonkeuken cruciaal.”

Blikvanger van goud

De keuken heeft matzwarte fronten en een keramieken werkblad in de kleur Sparkle Honed. De lichte kleur van het blad maakt van de stoere, donkere keuken een stijlvol geheel. Ook de gouden Quooker kokendwaterkraan waar Denise jarenlang van droomde past goed bij het werkblad, waar gouden accenten in verwerkt zijn. “Er moest en zou een gouden kraan komen.” Aldus Denise. “Als het dan ook nog eens zó goed bij de rest van de keuken past, is dat natuurlijk geweldig!”

Comfort en gemak

In de keuken vinden Denise en Dirk comfort en gemak belangrijk. Zo moet er genoeg opbergruimte zijn. Dat geldt zowel voor de keukenkasten als voor de koelkast, vriezer en oven. De apothekerskast in de kastenwand neemt weinig ruimte in beslag, maar creëert veel opbergruimte. De apparatuur is extra groot. Daarnaast is er ook meer ruimte gecreëerd door twee ovens te plaatsen. “Wij gebruiken regelmatig de magnetron, maar vinden het ook fijn om een grote oven te hebben. Daarom hebben voor een combimagnetron én een oven gekozen. Zo hebben we het beste van twee werelden.”

De geavanceerde BORA kookplaat

“Eén van de redenen om een nieuwe keuken aan te schaffen is omdat we de overstap van gas naar elektrisch koken wilden maken. We hebben gekozen voor het nieuwste model van de BORA kookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging.” Deze elektrische kookplaat heeft enorm veel voordelen. Het is veilig, makkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast werkt de afzuiging zeer goed. “De vieze geurtjes van het koken verdwijnen binnen no-time. Ideaal!”

Wijnklimaatkast: de perfecte toevoeging

De nieuwe keuken is ook voorzien van een prachtige wijnklimaatkast van AEG. Dat is een afgesloten kast met verschillende planken, waar je wijn in kunt bewaren en laten rijpen onder ideale omstandigheden. “Wij zijn echte wijnliefhebbers en vinden het heerlijk om familie en vrienden over de vloer te hebben en hen een overheerlijk wijntje te serveren. Dankzij de wijnklimaatkast is dat op elk moment mogelijk. Wat een toevoeging!”

Genieten van de keuken

In maart werd de keuken aangeschaft en begin juni werd de keuken geleverd. De levering en plaatsing van de apparatuur heeft wat langer op zich moeten laten wachten. “Gelukkig werden we daar goed van op de hoogte gehouden en kwam Leo altijd met een passende oplossing. We zijn erg tevreden over de service van Superkeukens.” Ook de keuken bevalt onwijs goed. “Het is precies wat we wilden hebben. De werk- en opbergruimte is grandioos. We genieten er met volle teugen van.”