De keuken van
Anne-Marie van de Haterd

  • Eilandkeuken met bar en kastenwand
  • Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging
  • Strakke en chique keuken
  • Beige aanrechtblad van kunststof

We zitten regelmatig met het gezin aan de keukenbar

“We zitten regelmatig met het gezin aan de keukenbar”

Anne-Marie van de Haterd woont met haar partner en twee kinderen in Heesch. De keuken was nog maar acht jaar oud en zag er nog prima uit, maar toen ze het huis volledig gingen verbouwen kwam er aan de voorkant van het huis plek voor een grotere keuken. Ze besloten een nieuwe keuken te kopen bij Superkeukens. Anne-Marie vertelt er meer over!

Een duidelijke droom

Tijdens het oriëntatieproces voor de nieuwe keuken heeft Anne-Marie inspiratie gezocht op Pinterest, Instagram en Google. “De keuken die we voor ogen hadden, konden we nergens vinden. We wilden heel graag een kookeiland met kastenwand in een strakke en chique uitstraling. Een keuken is zo persoonlijk, het leek ons het best om tijdens een afspraak met verschillende keukenzaken erachter te komen waar we de keuken van onze dromen konden realiseren.” Uiteindelijk was de keuze snel gemaakt.

Moeilijke keuzes

Voorheen hadden ze in huize van de Haterd een witte keuken. Daar waren ze zeker nog niet op uitgekeken. Maar als er dan toch een nieuwe keuken komt, dan één met een andere look en feel. Al vrij snel besloten ze om voor een matzwarte keuken te gaan. De keuze voor de kleur van het aanrechtblad was een stuk lastiger. Er zijn wel vijf kleuren de revue gepasseerd, voordat ze de definitieve keuze maakten voor een beige aanrechtblad van kunststof. “Ons huis werd volledig verbouwd, we hadden geen idee wat het best bij de keuken en de rest van ons huis past. Zwart vonden we te donker. Wit weer te wit.”

Superkeukens aan huis

“De oude keuken hadden we ook bij Superkeukens gekocht en dat beviel super. De service en prijs-kwaliteitsverhouding was toen heel goed en ook dit keer hadden we er direct een goed gevoel bij.” In verband met COVID-19 konden de eerste afspraken niet in de winkel plaatsvinden. Daarom kwam keukenadviseur Tim aan huis. “Dit was eigenlijk heel fijn, hij kreeg direct gevoel met de ruimte. We hebben de indeling besproken, de maten opgemeten en al wat frontjes bekeken.”

Keukenbar: praktisch en gezellig

Anne-Marie en haar partner wilden heel graag een kookeiland met bar, zodat ze met zijn vieren aan de keuken kunnen zitten. Dit leek eerst niet mogelijk, maar zodra Tim aan de slag ging met het keukenontwerp bleek alles toch te passen. Er is zelfs nog ruimte over om er omheen te lopen. “We konden beginnen met dromen over de gezamenlijke ontbijtjes die we aan onze keukenbar zouden gaan hebben.”

Een unieke extra service

Gelukkig biedt Superkeukens Oss een geweldige service aan. Het is een alles-in-één-winkel, waar ze dus ook een styliste in dienst hebben. “De styliste dacht met ons mee, omdat ik zo erg aan het twijfelen was over het aanrechtblad. Uiteindelijk hebben we de woonkamer en de keuken op elkaar afgestemd. Deze service was van grote waarde, omdat ik hierdoor een beter gevoel kreeg over de gemaakte keuzes.”

Een keuken vol prachtige merken

Qua apparatuur hadden Anne-Marie en haar partner geen specifieke voorkeur voor een bepaald merk. “Als het maar een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en het makkelijk te bedienen is. We hoeven geen extra’s.” Op advies van Tim hebben ze voor een verscheidenheid aan merken gekozen. Zo hebben ze een vaatwasser van AEG, een oven van Pelgrim en een koelkast van Siemens. “We kookten al op inductie en dat bevalt heel goed. Daarom hebben we ook in de nieuwe keuken voor een inductiekookplaat gekozen, mét geïntegreerde afzuiging.”

Het is een droomkeuken

De levering verliep precies zoals gepland. Alles was compleet en de keuken werd op tijd geplaatst. Anne-Marie is erg tevreden over de service van Superkeukens. “Tijdens het proces twijfelde ik veel over onze keuzes. Gelukkig kon ik met al mijn vragen terecht bij Tim. Hij heeft geweldig geholpen en ons van ontzettend goed advies voorzien.” De keuken is nu al een tijdje in gebruik en bevalt erg goed. “Het is een droomkeuken. We zitten regelmatig aan de bar. Dat is zo gezellig. Ook voelt de keuken heel ruimtelijk en kan je heerlijk naar buiten kijken tijdens het koken.” Een ander voordeel is de enorme hoeveelheid opbergruimte die de keuken biedt door de prachtige hoge kastenwand. “De ideale keuken voor een gezin!”