De keuken van
De keuken van Mindy Schroor

  • Unieke paarse keuken
  • Koperen grepen, kraan en wasbak
  • Koperkleurige oven van Bertazzoni
  • Keramieken werkblad met marmerlook en koperkleurige nerf
  • Afzuiging bekleed met vrolijke bloemenprint

Vrolijke en unieke paarse keuken met koperen details

“We hebben een op maat gemaakte keuken die helemaal bij ons past!”

In november 2021 kreeg familie Schroor de sleutel van hun nieuwe jaren ’30 woning in Siegerswoude. Deze woning was sinds de jaren ’70 in de tijd stil blijven staan. Hoog tijd voor vernieuwing dus! Mindy Schroor vertelt over hun ervaring met Superkeukens en hoe deze vrolijke en zeer unieke keuken tot stand is gekomen.

1950 verschillende kleuren

Mindy Schroor woont samen met haar man en twee kinderen in Siegerswoude. Hun nieuwe woning was écht aan nieuwe keuken toe, dus het oriëntatieproces begon direct. Na lange tijd scrollen op Instagram, googelen naar keukens en het bezoeken van vele keukenwinkels, zagen Mindy en haar man veel dezelfde keukens voorbij komen. “Al die ‘standaard’ keukens prikkelen mij niet. Ik zag steeds dezelfde dingen voorbij komen,” vertelt ze. “Totdat ik bij Superkeukens op de website las dat je kunt kiezen uit 1950 verschillende kleuren. Dat bood mogelijkheden voor ons.” En dus stapte de familie Superkeukens Groningen binnen.

Een op maat gemaakte keuken

Eenmaal binnengekomen bij Superkeukens in Groningen werd familie Schroor welkom geheten door keukenadviseur Anne-Auke. “We zijn heel uitgebreid geholpen door hem,” zegt Mindy. “We hadden zelf al wel een beeld van onze wensen, maar hij heeft alle mogelijkheden laten zien die er verder nog waren, zoals de kast in de hoek.” Deze kast is namelijk voorzien van een uittreklade, zodat alle ruimte goed benut wordt. Ook bij de inrichting van de bovenkastjes dacht Anne-Auke fijn mee, vindt Mindy. “Er is echt een uniek design gemaakt voor ons. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat je kon kiezen uit wat er in de showroom staat, maar we hebben echt een op maat gemaakte keuken, speciaal voor ons ontworpen.”

Een bijzondere kleur en opvallende afzuiging

Wat vrijwel als eerste opvalt aan de keuken van familie Schroor, is de paarse kleur. Mindy vertelt graag hoe ze bij deze kleur zijn gekomen. “Ik had zelf wat stalen meegenomen vanuit huis die ik erg mooi vind. Daar hebben we de kleurenwaaier van Superkeukens naast gelegd en zo zijn we tot deze prachtige kleur gekomen. De keuken is helemaal aangepast aan ons eigen kleurenpalet, passend bij onze eigen interieurstijl.” Dit is niet alleen in de kleur doorgetrokken, maar ook rondom de afzuiging. Het koofje is namelijk bekleed met prachtig bloemetjesbehang. Daarbij is er ook gekeken naar andere wensen. Zo houdt Mindy ervan om haar interieur af en toe een nieuw sausje te geven. Daar is ook in de keuken rekening mee gehouden. Zo kan de koof van de afzuiging makkelijk opnieuw behangen worden en kunnen de fronten opnieuw geschilderd worden. Deze keuken word je dus nooit beu!

Koperen apparatuur en een koperen oven

Mindy's keuken straalt persoonlijkheid en warmte uit, en de keuze voor koperen apparatuur speelt hierin een sleutelrol. Met in het bijzonder de koperen oven van Bertazzoni, die perfect past bij het messing dat al in huis aanwezig was. De oven zelf is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook alle ruimte en functionaliteit die familie Schroor nodig heeft. Naast de oven heeft de wasbak (uiteraard ook koperkleurig) slimme extra's, zoals een handig bakje voor de afwasborstel en een spoelbak voor kleine groenten. De koperen kraan van Selsiuz zorgt naast gewoon warm en koud water ook voor kokend water. “Ideaal! Zo kan ik makkelijk even een kop thee zetten.” Zelfs in het keramieken werkblad zijn de koperen details terug te vinden. Deze heeft namelijk een marmerlook waar een koperkleurige nerf in zit.

Een VR kijkje in de keuken

Het aankoopproces is erg prettig gelopen volgens Mindy. Tijdens het ontwerpproces heeft keukenadviseur Anne-Auke de keuken in een 3D ontwerp gezet en zo kon Mindy de keuken door middel van een VR bril bekijken in de winkel. “Heel tof,” vindt ze. “We konden er echt in staan. Ons hele huis was al leeggehaald, dus we hebben nooit geleefd in de oude keuken. Dat maakte het lastig om een beeld te vormen. Extra mooi om op die manier toch de keuken te kunnen zien. Zo leeft het ontwerp veel meer.”

Superkeukens krijgt drie keer een 10!

De keuken bevalt gelukkig erg goed! “We zijn heel blij met onze keuzes,” vertelt Mindy. “De inductieplaat vond ik spannend. Ik dacht dat het heel anders zou koken en dat alles aan zou branden, maar het werkt juist enorm prettig. En het is natuurlijk ideaal om schoon te maken!” Een vaatwasser had de familie Schroor niet in het vorige huis. In de nieuwe keuken gelukkig wel! “Dat went snel! We willen niet meer anders.” Als het gaat om beoordelingen, krijgt Superkeukens uitstekende scores van Mindy: “We kunnen niets anders dan een 10 geven! We zijn heel trots op onze nieuwe keuken!

Wil jij net als Mindy een op maat gemaakte keuken?
Maak een afspraak en wij ontwerpen graag jouw nieuwe keuken!