De keuken van
Peter en Wilke van den Eventuin

  • L-vormige keuken 
  • Grijs matglans 
  • Houten apothekerskast 
  • Keramieken aanrechtblad met marmerlook

Van T naar L-vormige opstelling

“De keuze voor Superkeukens was snel gemaakt”

Waarom verder zoeken wanneer je goed geadviseerd wordt, een persoonlijke klik voelt, de prijzen scherp zijn en je ook nog eens de keuken van je dromen vindt?! Dat dachten Peter en Wilke van den Eventuin ook toen ze begin 2020 Superkeukens Utrecht binnenstapten. “Als het goed voelt, voelt het goed. Bij Superkeukens voelde het vertrouwd en dat maakte de keuze voor ons zo gemakkelijk.”

Tijd voor een make-over 

Vijf jaar geleden verhuisden Peter, Wilke en hun kinderen Anthony en Frederique naar een nieuwe woning in Woudenberg. De keuken in T-opstelling die er destijds inzat voelde niet logisch qua indeling en ontwerp en dus werd de keuze al snel gemaakt om te gaan oriënteren op een nieuwe keuken.

Hoe het begon

Begin 2020, nét voor de corona pandemie startten Peter en Wilke met de zoektocht naar hun droomkeuken. Qua indeling zou er het een en ander moeten veranderen, maar hoe en welke ontwerpen daarbij pasten, daar waren ze nog niet over uit. Gelukkig schoot keukenadviseur, en tevens eigenaar, Vincent Dijker al snel te hulp. Een schets, 3D ontwerp, een blik door de VR bril en een paar winkelbezoeken verder, was de knoop doorgehakt. De keuken -in T-opstelling werd getransformeerd naar een L-vormige keuken en ook qua design kreeg deze een volledige make-over. Bij Superkeukens creëerde de Familie van den Eventuin hun droomkeuken.

Apparatuur in de keuken

De apparatuur en de inductie kookplaat waren al aanwezig in de bestaande keuken. Maar, in een compleet andere indeling die niet logisch aanvoelde voor Peter en Wilke. Daarom adviseerde Vincent een andere indeling zodat de looproute logischer zou worden en de keuken voldoende werkruimte en -blad zou behouden. Het afzuigsysteem kreeg ook een restyling: het is nu zorgvuldig weggewerkt in het plafond. Een bewuste keuze, want de vorige afzuigkap hing precies in het gezichtsveld. Deze nieuwe indeling maakt de keuken opener en speelser. Je kijkt vanuit de keuken zo op de eettafel, wat het een gezellige en huiselijke sfeer geeft.

Kokendwaterkraan

Een van de andere wensen was een kokendwaterkraan. De kraan van Selsiuz was daarom een logische keuze, hoewel de aanleg ervan wel wat voeten in de aarde had. Er moesten meerdere leidingen verlegd worden, voordat deze kon worden aangesloten. “Maar dat was het meer dan waard”. Aldus Peter. Het gebruiksgemak overtreft alles. Altijd kokend water hebben is zo ideaal. Tijdens het koken, of gewoon om snel een lekkere kop thee te zetten. Daarnaast is de matzwarte look van de kraan erg stijlvol in combinatie met de chromen spoelbak.

Mix van materialen

Het eerste wat opvalt zodra je een blik op de keuken werpt, zijn toch wel de prachtige houten apothekerskasten. Het plaatsen van de houten wand met apothekerskast was de uitkomst voor de in het oog springende koelkast en vriezer. Deze werden ingebouwd in de kast en blijven zo keurig uit het zicht, waardoor de keuken een strakke look behoudt. Subtiel komt ditzelfde hout terug in de achterwand; een idee van Vincent. In combinatie met de matte lichtgrijze keukenkasten, zwarte grepen en het keramieken aanrechtblad met marmerlook, is het plaatje compleet en een prachtig stijlvol geheel.

Vlekkeloze montage

De plaatsing van de keuken verliep vlekkeloos, snel en netjes. De keuken werd geleverd op een woensdagmiddag, en de volgende dag, was deze al compleet gebruiksklaar. Een kleine beschadiging van één van de keukenkastjes werd meteen genoteerd en doorgegeven door de behulpzame monteur, waardoor Peter en Wilke hier geen direct contact voor hoefden op te nemen met Superkeukens. “Ontzettend netjes geregeld, we hadden er geen omkijken naar.”

We zijn heel blij met hoe de keuken is geworden! 

We hebben de keuken inmiddels ruim een half jaar in gebruik en deze bevalt ontzettend goed. Dankzij het advies van Vincent is het een prachtig geheel geworden. “We zijn echt ontzettend tevreden!”

De beoordeling van
Peter en Wilke van den Eventuin

9

