De keuken van
De keuken van Werner van Hoof

  • Keuken met schiereiland
  • Zeer luxe Siemens studioLine apparatuur
  • Keramiek werkblad
  • Alles voorzien van led licht
  • Mat mineraalgroen front

Unieke chique keuken met luxe apparatuur van Siemens Studioline

“Iedereen die binnenkomt vindt dit zo’n chique keuken!”

Werner van Hoof woont nu negen jaar samen met zijn vrouw, zoon, dochter en hond in hun huis in Etten-Leur. Na de aankoop van hun huis had de familie van Hoof al veel verbouwd, alleen de keuken stond nog op de to-do-lijst. En met die verbouwing zouden ze ook groots uitpakken. Het resultaat? Een chique keuken in een unieke opstelling en voorzien van luxe apparatuur van Siemens Studioline. Deze keuken is echt dé eyecatcher van het huis geworden. Werner doet zijn verhaal over hun ‘Superkeuken’.

Frontkleur

Een goed ontvangst bij Superkeukens Breda

Aangezien de keuken van familie van Hoof al 20 jaar oud was en toch wel uit elkaar begon te vallen, was het tijd voor een nieuwe keuken. Na verschillende keukenwinkels bezocht te hebben kwamen ze bij Superkeukens Breda waar ze warm welkom werden geheten door keukenadviseur Simone. Werner vertelt: “We werden direct goed ontvangen door Simone. Ze kwam heel open over.” De familie hoefde niet lang rond te kijken, want eenmaal de trap opgelopen kwamen ze direct hun keuken tegen. “Ik wist het gelijk: dit is hem!” Diezelfde week hadden Werner en zijn vrouw een afspraak gemaakt met Simone om een persoonlijk keukenontwerp te maken.

Een unieke indeling met een schiereiland

De keukenopstelling werd in grote lijnen bepaald en na een pauze van een aantal maanden kwamen ze terug om écht de diepte in te gaan. “In dit proces was het erg fijn dat er zoveel transparantie was rondom de prijs.” vindt Werner. Er was alleen nog één issue: het kookeiland. Dat was namelijk een wens van familie van Hoof, maar er was te weinig ruimte om eromheen te lopen. “Toen kwam het idee om er een schiereiland van te maken. En zo werd de unieke indeling van onze keuken bepaald. Zelfs de monteurs zeiden dat ze deze opstelling niet vaak hebben gezien.”

Chique apparatuur van Siemens Studioline

De apparatuur stond voor Werner en zijn vrouw al helemaal vast: het werd de hele lijn van Siemens Studioline. “Alles ziet er zo chique uit. We wilden alles van Siemens Studioline. Het is niet het goedkoopste merk, maar een goede investering want het gaat lang mee. En het is zo ontzettend mooi!” De vele opties die op de apparaten zitten, zijn een extra bonus voor Werner.

Apparaten bedienen met smartphone

Veel apparaten van Siemens Studioline kun je verbinden met je smartphone. Zo geeft de vaatwasser zelf aan wanneer deze gereinigd moet worden. De afzuiging kun je van een afstand harder en zachter zetten. “Daar heb ik nog wel eens lol mee wanneer mijn vrouw in de keuken staat.” lacht Werner. Ook kun je een kopje klaarzetten en het koffiezetapparaat onderweg al aanzetten, zodat je hete koffie gelijk klaar staat wanneer je thuiskomt. “Heerlijke koffie overigens!” zegt Werner. “Als we ergens in de stad nog een koffietje willen doen, zeggen we vaak: ‘Dat kunnen we net zo goed thuis doen. Onze koffie is veel lekkerder!’”

Bijzondere afzuiging en kookplaat van Siemens Studioline

“We waren helemaal weg van de kookplaten en het afzuigsysteem van Siemens Studioline.” De afzuiging zit ingebouwd in het aanrecht, is gemaakt van glas en is voorzien van led licht. “De afzuiging werkt zo ontzettend goed!” vertelt Werner enthousiast. De Siemens Studioline kookplaten hebben 5 zones, waaronder ook flexibele zones, en er zit een warmhoud functie op. Tevens is er een handige boost functie, die ideaal werkt in combinatie met de Quooker kokendwaterkraan die ook in de keuken zit. “Het water kookt direct.”

Een chique kleur en een sterk werkblad

De keuken heeft een prachtige matte kleur: mineraalgroen. Deze kleur geeft een hele chique uitstraling. In elk licht hebben de kastjes een andere kleur. Soms lijkt het meer antraciet en soms diep donkergroen. Het werkblad is gemaakt van keramiek. Ideaal, vindt Werner, want het is hitte- en krasbestendig. Het enige nadeel met zo’n mooie keuken is dat er vaak een doekje overheen moet. Je wilt natuurlijk dat ons pronkstuk er altijd op z’n best bij staat!”

Overal lades voorzien van led licht

De keuken van familie van Hoof heeft in elk kastje wel lades. “Achter in de kastjes kom je bijna nooit en met lades kun je overal makkelijk bij.” Elk laatje is voorzien van led licht. Dat was in de showroom al een favoriet onderdeel van de keuken. “Mijn zoon vroeg me: ‘Waarom?’ Ik zei: ‘Omdat het kan.’ Maar het is ook wel echt heel handig!” legt Werner uit. “We hebben alleen licht op het eiland, dus als je ’s avonds iets uit de lades zoekt is het echt ideaal.”

De trots van de woning is in 1,5 dag gezet

Bij iedereen die bij familie van Hoof binnenkomt, valt het oog gelijk op de keuken. “Iedereen die binnenkomt vindt dit zo’n chique keuken!” zegt Werner. “We zijn er enorm blij mee. De keuken was ook heel snel geplaatst. Binnen 1,5 dag was alles geplaatst.” Werner heeft Superkeukens al aan vele mensen aangeraden, waaronder de buren. Zelfs het hele huis is weer opnieuw verbouwd, passend bij de looks van de keuken! “Het begon bij een keuken en uiteindelijk is alles verbouwd. De vloer, de meubels, de gordijnen… Eigenlijk hebben we alles vernieuwd en aangepast op de keuken. Wij kunnen de komende jaren vooruit, met een keuken waar we écht geen spijt van krijgen!”