De keuken van
Henrieke de Klerk – Philippi

  • U-vormige keuken
  • Zwarte keuken met wit keukenblad
  • Veel werk- en opbergruimte
  • Grote kookplaat
  • Uitschuifbare keukenkasten

Two-toned keuken met veel werk- en opbergruimte

“Ik ben een liefhebber van koken en daar heb ik nu alle ruimte voor!”

Henrieke woont samen met haar man en twee dochters in Soesterberg. De keuken die oorspronkelijk in de woning zat, was nou niet bepaald hun smaak. Een nieuwe keuken zou er komen! Maar Henrieke wachtte tot het juiste moment, want als ze een nieuwe keuken zou kopen, ging ze het wél gelijk goed doen, met alles erop en eraan! In het voorjaar van 2021 was het dan eindelijk zover. Henrieke vertelt je er meer over.

Fijne samenwerking

Toen het moment daar was om een nieuwe keuken aan te schaffen, kwamen Henrieke en haar man in contact met Vincent, een goede vriend en eigenaar van Superkeukens Utrecht. “Vincent is bij ons over de vloer geweest om de opstelling van de keuken te bekijken en om alvast onze wensen en voorkeuren te bespreken.” Volgens Henrieke was het niet meer nodig om naar andere keukenzaken te gaan, want ze had een fijn gevoel aan het gesprek met Vincent overgehouden. “De keuken die we voor ogen hadden, kon bij Superkeukens gerealiseerd worden!”.

Als een idee werkelijkheid wordt

Henrieke en haar man wisten al meteen hoe de keuken eruit moest komen te zien. Zo stond er op hun wensenlijstje: een barretje, een kastenwand en een grote kookplaat. Aan de hand van hun ideeën ging Vincent aan de slag met het maken van een 3D-tekening. “Dit was heel prettig”, aldus Henrieke. “Zo werd het idee dat wij in ons hoofd hadden, goed in beeld gebracht. Ook kwam Vincent er op deze manier achter dat er een aantal maten niet klopten. Hij heeft ons toen geholpen om deze maten juist te krijgen”.

Two-toned keuken

De keuken is samengesteld in twee kleurtinten: de keukenkastjes zijn uitgevoerd in de kleur grafiet en het aanrechtblad is lichtgrijs. “Ik heb bewust voor deze kleuren gekozen, omdat ze niet alleen mooi in contrast zijn met elkaar, maar ook met de roze muur die wij in de keuken hebben.” Daarnaast is de lichtgrijze kleur van het aanrechtblad ook om praktische redenen gekozen. Op zwart is elk vuiltje te zien en Henrieke wil zich in de keuken voornamelijk kunnen bezighouden met koken. Deze kleuren – in combinatie met de greeploze kasten – zorgen voor een strakke, maar speelse uitstraling.

A-klasse apparatuur

Qua apparatuur is Henrieke vooral heel blij met de stoomoven. “Ik vind het heerlijk om te koken en de stoomoven biedt mij de mogelijkheid om een hoop nieuwe recepten uit te proberen.” Ze heeft daarom ook met plezier gebruik gemaakt van de cursus die ze bij aanschaf van de stoomoven aangeboden kreeg, om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. “Met de grote inductieplaat ben ik ook erg tevreden, want daarmee heb ik alle ruimte om helemaal los te gaan in de keuken.” Henrieke en haar man hebben ervoor gekozen om geen kokendwaterkraan te nemen, maar een close-in boiler. “Wij zijn geen theedrinkers, dus we vonden een kokendwaterkraan niet nodig.”

Goede oplossing van Superkeukens

De levering van de keuken ging niet helemaal goed. Er miste een belangrijk onderdeel van de keuken, namelijk de bar. “Gelukkig werd er door Superkeukens snel actie ondernomen en hebben ze de bar direct opnieuw in bestelling genomen.” De bar liet dus helaas nog even op zich wachten, maar ondertussen heeft Superkeukens niet stilgezeten. “Ze hadden de rest van de keuken al in elkaar gezet, waardoor we de keuken meteen in gebruik konden nemen. Dat was superfijn!”. 

Nog steeds elke dag plezier van

Inmiddels is de keuken al enkele maanden in gebruik en hebben ze er nog steeds iedere dag plezier van. “Het is een gezellige plek geworden waar we graag samenkomen om te ontbijten, te borrelen of om het eten voor te bereiden. Nog een leuk verhaal? Het werkbladstaaltje van de keuken vonden we zo mooi dat we er wieltjes aan hebben bevestigd en die in gebruik hebben genomen als roltafeltje voor ons koffiezetapparaat.”

De beoordeling van
Henrieke de Klerk – Philippi

8.3

