De keuken van
Daniëlle en Marcel Bakker

  • Donkere frontjes met houtlook omlijsting
  • Messing greepjes
  • Losstaand fornuis

Tijdloze keuken met houten accenten

“We waren er al snel uit dat dit onze keuken zou worden!”

Bij een compleet verbouwd huis hoort een nieuwe keuken, dus gingen Daniëlle en Marcel Bakker uit Enschede langs bij een keukenzaak in de buurt. Daar schrokken ze nogal van de prijs. Op aanraden van de buren gingen ze naar Superkeukens in Oldenzaal. “En toen waren we er binnen een uur al uit dat dit onze nieuwe keuken zou gaan worden!”

Fijn ontvangen bij Superkeukens

De website van Superkeukens hadden ze nog niet bekeken, vertelt Daniëlle. “We zijn eigenlijk gewoon naar binnen gelopen en daar werden we verwelkomd door adviseur Ronald. Hij leidde ons rond in de showroom en omdat we eigenlijk al heel snel wisten wat we wilden, waren we binnen een uur al bijna klaar met het uitzoeken van onze keuken! En, heel fijn: de prijs was meteen helder en reëel. We schrokken er niet van en het was fijn om niet te hoeven onderhandelen.”

Zwarte frontjes, houten accenten

“We hadden eigenlijk een keuken met houten frontjes in gedachten. Op aanraden van Ronald hebben we dat niet gedaan: in combinatie met de houten vloer zou dat wel eens teveel hout kunnen worden. Maar de donkere frontjes die we nu hebben gekozen, vonden we meteen mooi. En met het houtlooken aanrechtblad en de houten ombouw om de afzuigkap hebben we toch nog de natuurlijke uitstraling die we graag wilden.”

Handige indeling van de keuken

“We waren er van tevoren al wel uit dat we geen bovenkastjes meer in onze keuken wilden. Die prop je ongemerkt toch behoorlijk vol en dat is niet handig. We hebben nu een hoge kast, waarvan de ene helft bestaat uit de koel-vriescombinatie en de andere helft uit opbergruimte. Daarin hebben we net zoveel ruimte als in zeven bovenkastjes, dus dat is behoorlijk veel!”

Goed advies

“Dat we hetzelfde losstaande fornuis als de buren wilden hebben, wisten we eigenlijk meteen al. Maar waar ik nog niet aan had gedacht – en waar Ronald ons op wees – was dat je met een grote oven ook grote ovenschalen gebruikt. Dan is een grotere spoelbak ook wel handig, dus die hebben we op zijn aanraden genomen. Omdat wij allebei lang zijn, hebben we het aanrecht ook wat hoger laten plaatsen én het is wat dieper dan gebruikelijk, zodat we meer werkruimte hebben. De 3D-tekening die we kregen, klopte trouwens ook precies met hoe de keuken uiteindelijk is geworden, heel grappig om te zien.”

Tevreden over de keuken

De familie Bakker heeft de keuken inmiddels een half jaar in gebruik. “En we zijn er heel erg blij mee! In het begin waren er wel wat kleine dingetjes, maar dat werd allemaal weer snel opgelost. We zijn dus heel tevreden met onze keuken en met het advies dat we bij Superkeukens hebben gekregen!”

De beoordeling van
Familie Bakker

9

