De keuken van
Karin en Edwin van Ammers

- Hoogglans wit
- Siemens apparatuur
- Design afzuigkap

Tijdloos en neutraal

“De kwaliteit van onze keuken is echt top!”

De keuken van Karin en Edwin van Ammers uit Leusden was twintig jaar oud en dringend aan vervanging toe. “De folie van de kastjes liet los en hij oogde gedateerd. Omdat we toch al verbouwingsplannen hadden voor de hele benedenverdieping – we wilden vloerverwarming aanleggen en nieuwe vloertegels plaatsen – hebben we besloten om de keuken ook meteen mee te pakken. Zo kwamen we bij Superkeukens terecht,” vertelt Karin. 

Kwaliteitskeukens

“We zijn ook wel bij andere keukenzaken geweest, maar bij Superkeukens hadden we meteen een goed gevoel. Er werd de tijd voor ons genomen, wat ik belangrijk vindt, want je koopt niet iedere dag een keuken. Bovendien kreeg ik de indruk dat de kwaliteit bij Superkeukens wat beter was. De zijkanten van lades waren bijvoorbeeld steviger en ze hebben een glazen plaatje, zodat de spullen er niet uit kunnen vallen. Het is gewoon allemaal wat beter afgewerkt dan we in andere showrooms hadden gezien. Je kunt wat dat betreft wel merken dat Superkeukens kwaliteit van Duitse makelij levert.”

Slimme indeling

De indeling van de keuken kwam gaandeweg tot stand in de showroom. “Op de plaats waar nu de vaatwasser zit, hadden we in de oude keuken een koelvriescombinatie, maar die was eigenlijk te klein. Dus hebben we nu, links en rechts naast de oven, een grote vriezer en een grote koelkast. Heerlijk, zoveel ruimte. Ook over de indeling van de lades hebben we nagedacht: zo zou je normaal gesproken misschien het bestek in de lades onder de kookplaat doen, maar dat is niet handig als de één aan het koken is en de ander de tafel dekt. Dus hebben we gekozen voor twee besteklades: het tafelbestek is in de lades naast de vaatwasser geplaatst en in de lade onder de kookplaat ligt alles wat je nodig hebt tijdens het koken zelf. Dat werkt perfect. Wat trouwens écht een uitkomst is: de klepkastjes als bovenkast. Je hoeft niet bang te zijn dat het deurtje ergens tegenaan komt als je er per ongeluk tegenaan stoot. Daar zijn we heel blij mee.” 

Topapparatuur

De apparatuur is van Siemens. “We hadden in onze vorige keuken ook apparaten van Siemens en waren daar tevreden over, dus hebben we nu ook weer voor dit merk gekozen. Nadat we de keuken eenmaal hadden uitgezocht, ging ik wel twijfelen over de inductiekookplaat die we hadden gekozen: aanvankelijk hadden we er één die je niet per zone kon boosten. Gelukkig konden we dat nog heel eenvoudig wijzigen. De schuine afzuigkap is echt de blikvanger in onze keuken. Hij is niet alleen ideaal omdat we nu niet meer steeds ons hoofd aan de afzuigkap stoten – we zijn hier in huis allemaal nogal lang – maar hij is ook gewoon heel mooi. Een vriend van onze zoon vroeg zelfs of we een TV boven de kookplaat hadden hangen! Nou, dat niet, maar het is wel een goede én mooie afzuigkap.”

Neutrale kleur

Het aanrechtblad is van keramiek. Een bewuste keuze, want ook de vloertegels zijn van datzelfde materiaal. “We wilden eerst een werkblad in dezelfde kleur, maar uiteindelijk vonden we dit mooier. De kastjes zijn hoogglans wit met strakke, brede grepen. Greeploos is mooi, maar je hebt dan veel meer last van vette vingers op de kastjes zelf, dus dit is ideaal. We zagen in de showroom veel zwarte keukens. Dat is ook mooi, maar we vroegen ons af of we dat over vijf jaar nog leuk vinden. Wit is neutraler en daar raak je niet op uitgekeken, dus hebben we toch voor wit gekozen.” 

Goede service

Het plaatsen van de keuken liep op rolletjes. “Tom, die de keuken installeerde, is echt een vakman. Hij heeft alles heel netjes gedaan. Mijn schoonzus ging na de plaatsing nog eens heel kritisch naar de deurtjes kijken en zag dat er op twee deurtjes een soort luchtbelletjes zaten. Dat schijnt vaker voor te komen met lakdeurtjes. Eén telefoontje naar Superkeukens was genoeg om nieuwe frontjes te krijgen, die ook weer netjes zijn geïnstalleerd. Dat Superkeukens dit soort service gewoon levert zonder dat je vijf keer hoeft te bellen, is gewoon heel fijn.”

De beoordeling van
Karin en Edwin van Ammers

10

