De keuken van
Rogier en Diana de Heus

- Witte hoogglans keuken
- Dubbele oven
- Gunmetal kraan
- Front Felino wit

Strakke witte hoogglans keuken

“Onze keuken is een plek waar we graag zitten”

Rogier en Diana de Heus uit Amersfoort waren al twaalf jaar tevreden over hun Superkeuken. Toen ze een nieuwe woning kochten en de keuken wilden vervangen, kwamen ze al snel weer bij Superkeukens uit.

Meteen de juiste prijs

“We zijn in onze zoektocht naar een keuken ook wel bij andere winkels binnen geweest, maar daar waren we al snel mee klaar. De spelletjes die daar worden gespeeld – beginnen met een hoog bedrag, vervolgens onderhandelen en dan uitkomen op de prijs die je bij Superkeukens meteen al krijgt – stonden ons tegen. Toen wisten we zeker dat we weer voor Superkeukens gingen kiezen”, vertelt Rogier. 

Enthousiast en behulpzaam

Bij Superkeukens Amersfoort werden ze goed geholpen. “Onze keukenadviseur, Romano, was heel enthousiast en behulpzaam. Hij heeft ons alles laten zien en ons rustig onze keuze laten maken. Hij gaf ook handige adviezen. Bijvoorbeeld om het aanrechtblad en de frontjes niet in exact dezelfde kleur te nemen, zoals we eerst in gedachten hadden, maar om er toch een klein kleurverschil tussen te laten zijn. En toen we het bij elkaar zagen, bleek dat inderdaad mooier te zijn. Ook het barretje heeft hij goed ingetekend. Na afloop kregen we een 3D-tekening in de mail. Dat zag er gelikt uit: het was heel realistisch.”

Precies zoals in de reclame

Rogier en Diana kozen voor goede middenklasse apparatuur. “Niet de duurste merken, maar wel hoge kwaliteit voor een goede prijs. Ik wist van tevoren al dat ik graag een inductieplaat wilde met ingebouwde afzuiging, omdat ik geen zin meer had in een afzuigkap met een schouw waarvoor je dan ook weer een afvoer en een koof moet maken. Dit type kookplaat van Novy is net nieuw, dus ik vond het best spannend of het in de praktijk ook zo goed zou werken. Maar het is precies zoals in die reclamefilmpjes: je ziet de stoom naar beneden gezogen worden. Dat is dus echt een uitkomst.”

Twee ovens

In de achterwand zitten twee ovens naast elkaar. “De ene is een gewone oven, de andere een combi-oven. Dat vonden we handig omdat je soms twee dingen tegelijk in de oven wilt zetten, of in de magnetron iets wilt ontdooien terwijl de oven in gebruik is. Ik kook en bak veel, dus is dit ideaal. Met de kokendwaterkraan zijn we ook heel blij. Het is heel handig om meteen kokend water te hebben. We wilden geen standaard RVS kraan en spoelbak. Daarom hebben we gekozen voor gunmetal. Het is echt iets anders en we vinden het heel mooi geworden.”

Tevreden

Het leveren en plaatsen van de keuken verliep perfect. “De jongen die hem kwam brengen, zorgde ervoor dat alles precies op de juiste plek stond. De volgende dag kwam de monteur, een heel jonge gast, maar echt een vakman die alles overlegde en de keuken keurig netjes afwerkte.” Het gezin De Heus is nog elke dag tevreden met het resultaat. “Onze keuken is een plek geworden waar we graag zitten, het is echt een woonkeuken. En het schoonmaken gaat ook heel gemakkelijk. De frontjes hebben een anti-fingerprint coating – dat houdt niet alle vingerafdrukken tegen, maar wel veel. En als er dan eens vette vingers op zitten, is het met een natte en een droge doek snel schoongemaakt. Het is echt een heerlijke keuken.”

De beoordeling van
Rogier en Diana de Heus

8.3

