De keuken van
De keuken van Marc en Florance

  • Greeploze matzwarte keuken
  • Bar en kookeiland
  • Twee matzwarte combi-ovens
  • Veel werkruimte
  • Vaatwasser met comfort lift
  • Keramisch werkblad

Strakke matzwarte keuken met matzwarte combi-ovens

“Onze open keuken met veel slimme oplossingen vonden we bij Superkeukens”

Toen Marc en Florance verhuisden binnen Gouda, wilden ze graag een nieuwe keuken. Ze gingen zich oriënteren en kwamen bij Superkeukens Gouda uit. Gelukkig maar, want inmiddels zijn ze erg te spreken over hun gloednieuwe matzwarte keuken! Marc Dekker vertelt over hun ervaring.

Op zoek naar een moderne open keuken

In het nieuwe huis van Marc en Florance zat een keuken, maar deze was al 20 jaar oud en toe aan vervanging. Niet alleen de apparatuur was verouderd, maar ook de opstelling was niet optimaal. De afscheiding tussen de keuken en de woonkamer was groot. Er zat een hoge muur tussen en de keuken was totaal niet open. Dus dat werd de missie: op zoek naar een nieuwe moderne keuken, die lang meegaat en open zicht heeft op de woonkamer.

Vertrouwen en transparantie

Marc en Florance bekeken hun opties. Ze zochten online, vroegen rond in hun omgeving en bezochten verschillende keukenwinkels. Marc vertelt over hun ervaring: “We merkten dat we het erg prettig vonden om in de winkel een keukenontwerp te maken en gelijk te weten wat de keuken zou gaan kosten. Gewoon op een transparante manier. Toen we uiteindelijk bij Superkeukens Gouda terecht kwamen, werden we gelijk goed geholpen door keukenadviseur Wesley.” Ze hebben het ontwerp samen bepaald en het gevoel bij Marc zat direct goed. “In tegenstelling tot andere keukenwinkels hoefden we hier geen concessies te doen om tot een juiste prijs te komen. We hadden er vertrouwen in dat we kwaliteit kochten. Voor zo’n grote uitgave als een keuken is het toch enorm belangrijk dat een keuken ook lang mee gaat.”

Een veelgebruikte bar

Over het ontwerp zijn Marc en Florance erg tevreden: dit is precies de open keuken die ze zochten! Er kwamen nieuwe dingen aan bod, die voorheen nooit benoemd waren. Zo kwam Superkeukens adviseur Wesley met het idee om een bar toe te voegen aan de keuken, en dat vond de familie een erg goed idee. “Wesley nam echt de tijd voor ons en heeft ons heel prettig geholpen. Het idee van een bar vonden we leuk en dat pakte ook heel goed uit! De bar wordt veel gebruikt door onze kinderen en wanneer één van ons in de keuken bezig is.” Het prachtige keramische werkblad gaf de uiteindelijke doorslag, maar daarover later meer.

Een matzwart geheel

In de winkel viel het oog van Marc gelijk op de matzwarte combi-oven, perfect passend bij de matzwarte keuken waar deze in getoond werd. Een prachtig geheel! Marc vertelt: “We vonden die matzwarte keuken in de showroom heel mooi. De greeploze kastdeuren maakten het nog strakker. Het was een prachtige keuken en de inhoud paste perfect bij elkaar. Dit wilden wij!” De kraan en spoelbak van de keuken hebben een gun metal kleur en vierkante afrondingen. “Wij vinden dit erg stijlvol en hebben bij het uitzoeken van de kraan ook goed gekeken naar wat paste in deze stijl.”

Twee combi-ovens: extra veilig en heel handig!

Bij het ontwerpen van de keuken had de familie iets om rekening mee te houden: hun dochtertje heeft namelijk Coeliakie, een glutenallergie. Dat ze de keuken daarop aan konden passen, was een verademing. “We hebben gekozen voor twee slimme AEG combi-ovens, die erg goed bevallen en veel opties bieden. Het zijn er twee zodat we een combi-oven voor onze dochter kunnen gebruiken. Dat scheelt voor ons heel veel, want zo is de kans op besmetting minimaal. De ovens zitten in twee hoge kasten naast elkaar, in precies dezelfde matzwarte kleur. Een prachtig symmetrisch geheel, waar Wesley ons goed in heeft geadviseerd.”

Veel veilige werkruimte

Voor het bereiden van eten voor hun dochter is er ook gezorgd voor meer werkruimte. Er is niet alleen ruimte aan beide zijden van de inductiekookplaat, maar ook langs het gehele raam kan gekookt worden. “Er is altijd wel plek. Vooral voor haar glutenallergie is dat heel fijn. Het is heel veilig en handig!” glimlacht Marc. “In ons vorige huis liepen we wel tegen dat soort dingen aan, dus het is fijn dat we dat nu hebben getackeld.”

De zoektocht naar het perfecte werkblad

Dan even over dat werkblad: want dat is toch ook wel één van de parels die de keuken compleet heeft gemaakt. Marc en Florance hebben lang gezocht naar het perfecte werkblad, maar als ze iets tegenkwamen dat ze mooi vonden, was het niet hittebestendig. Bij Superkeukens kwamen ze het perfecte werkblad tegen: mooi en functioneel! Het werd een stevig keramisch blad met een prachtige uitstraling. En dat vindt de familie niet alleen zelf, vertelt Marc. “We krijgen hele mooie feedback op het werkblad, van bezoek maar ook van de monteur die de keuken kwam plaatsen. En hij ziet nogal wat keukens, dus dat zegt wel wat! Hij wilde meteen weten welk blad dit was.”

Vaatwasser met comfort lift

Ook over de apparatuur is de familie erg te spreken. Bij de twee ovens kregen ze een comfort lift op de vaatwasser. Hierdoor komt het rek van de vaatwasser naar voren en omhoog zodat je niet zo ver hoeft te bukken. Met één druk op de knop gaat het rek weer naar beneden. Een fijne toevoeging, vindt Marc. “Heel prettig voor je rug!” Ook hebben ze een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging. De oude keuken had midden in het zicht een lelijke afzuiging, en dat is nu verleden tijd. Ondanks dat de lucht niet naar buiten gaat, wordt deze wel gezuiverd en merken ze niets van kookluchten. De Amerikaanse koelkast heeft de familie zelf geregeld. Het is een Samsung Smart Fridge met scherm.

De keuken bevalt super!

Als verhuizing en een nieuwe keuken samenvallen, kan dat spannende situaties opleveren. Zo ook in het geval van Marc en Florance, want de keuken moest toch een andere week komen dan daarvoor was afgesproken. Gelukkig werd dit goed geregeld en werd de keuken op het juiste moment geplaatst. Marc vertelt: “De plaatsing verliep heel netjes. Alles was compleet, er was niets beschadigd en er was geen gedoe.”

Marc kijkt positief terug op het hele proces: “We zijn buitengewoon goed geholpen door Superkeukens en we zijn enorm blij met het resultaat. Superkeukens had echt als enige het perfecte werkblad voor ons. De keuken bevalt super. We hebben de ruimte, we zitten elkaar nooit in de weg en het ziet er prachtig uit!”