De keuken van
Eelco en Rifka

  • U-vormige keuken met hoge kastenwand
  • Decortop Cosmic werkblad
  • Champagne eiken fronten (verticaal)
  • Greeploze kasten met push to open systeem

Strakke keuken in champagne eiken met zwarte accenten

“De ledverlichting in de greeplijst is een echte eyecatcher!”

Eelco Riethorst woont samen met vriendin Rifka en hun kinderen Mink en Lotte in Zeist. Vorig jaar was het tijd voor een nieuwe keuken. De oude keuken was verouderd en toe aan een update. Bij Superkeukens slaagden ze bijna direct. En met een paar slimme tweaks en wat handigheidjes van keukenadviseur Godard, is er een prachtige keuken samengesteld. Eelco vertelt je in dit klantverhaal meer over de totstandkoming van de nieuwe keuken.

Professioneel interieur- en keukenadvies

Sinds 2007 wonen Eelco en Rifka in Zeist. Begin 2021 werden de plannen in werking gezet voor een verbouwing, inclusief nieuwe keuken. Het stel nam een interieuradviseur in de arm en naast fijne adviezen over de inrichting van de woning gaf zij ook de voorzet voor het ontwerp van de nieuwe keuken. Van kast tot kleur kwam er een mooi uitgewerkt advies tot stand. Nu nog op pad naar een keukenzaak die deze wensen kan realiseren.

Slimme trucjes en handige tips

Waar de nieuwe keuken werd aangeschaft was nicht im frage: Eelco’s zwager Godard is werkzaam bij Superkeukens Veenendaal. Dit filiaal was dan ook de enige keukenzaak die ze bezochten. Na een aantal gesprekken met keukenadviseur Danny, werden er knopen doorgehakt. Eelco en Rifka gingen naar huis met een 3D keukenontwerp en hun nieuwe keuken kwam tot leven. Eelco: “Daarna is Godard nog bij ons thuis geweest om de laatste zaken door te nemen en op te meten. Wat waren de mogelijkheden, wat moest er geschrapt worden en welke details konden er worden toegevoegd? Maar ook, welke handigheidjes waren er allemaal mogelijk?”

Een zwevend werkblad

Eén van de handigheidjes van Godard is toch wel de ledverlichting in de greeplijst onder het aanrechtblad. “Tip van Godard en een echte eyecatcher van de keuken!” De verlichting kan worden bediend met een kleine afstandsbediening. Deze is uit het zicht bevestigd aan de afzuigkap: een slim trucje. Door de plaatsing van de ledstrips in de greeplijst lijkt het keukenblad optisch te zweven. Een unieke toevoeging aan de keuken, en zeker ook praktisch. De ledlichtlijst zorgt namelijk ook voor verlichting wanneer de lades en keukenkastjes geopend zijn. “De rest van het lichtplan is uitgewerkt door Danny. De verlichting in de plafondspots, daar is echt héél goed over nagedacht.”

Strakke keuken met moderne details

De verlichting in de keuken versterkt de strakke lijnen en geeft een harmonieus totaalbeeld. De keuken is één geheel geworden. Kasten, panelen, fronten en apparatuur lopen naadloos in elkaar over en de stijl is tot in de puntjes bewaakt. De handige push to open kasten zorgen voor een strakke afwerking en look. Ook handig is dat om het schiereiland heen overal kastruimte zit. De zijde die grenst aan de eethoek is ideaal voor het opbergen van servies en andere benodigdheden aan tafel.

Moderne en fijne apparatuur

De apparatuur in de keuken is bij Superkeukens aangeschaft. Alles van ATAG, uit de MAGNA-lijn. Uit deze lijn komen de inductiekookplaat maar ook de combi-(stoom)ovens en de afzuigkap. Handige apparatuur met touch-bediening op glas.

Ruimte te over

“Ik hou erg van koken. Vooral bakken en braden en op hoge temperaturen – wat erg walmt. Daarvoor was een afzuigkap met power wel echt een vereiste natuurlijk. Eigenlijk wilde ik graag werkbladbladafzuiging, maar we kozen– toch voor een krachtige afzuigkap boven de kookplaat. Rondom de kookplaat is lekker veel werkbladruimte zodat er genoeg plek is om mijn pannen, messen en kookspullen op kwijt te kunnen.” Aldus Eelco.

Met minder kasten meer ruimte creëren

“Bij de aanschaf van de nieuwe keuken, was méér werkruimte de voorwaarde. In de vorige keuken hadden we bovenkasten en die hebben we nu natuurlijk niet. Zonder bovenkasten dacht ik even dat we hierdoor ruimte te kort kwamen maar we hebben zelfs ruimte over. Heel fijn om op het aanrecht genoeg plek te hebben voor een koffiezetapparaat, maar ook voor bijvoorbeeld de blender en citruspers.”

Oude keuken eruit, nieuwe keuken erin

Eelco: “Tijdens de plaatsing van de keuken hebben we tijdelijk in een vakantiehuisje gezeten, want eerlijk: met vijftien pallets in je woonkamer is het echt niet te doen om er te blijven wonen. Zonder keuken kan je niets. We hebben de keuken door een montagebedrijf via Superkeukens laten plaatsen en ze hebben zich keurig aan de planning gehouden.

De beoordeling van
Eelco Riethorst

8.7

