De keuken van
Rian Vingerhoets

  • Stijlvolle eilandkeuken
  • Klassieke materiaalkeuzes
  • Moderne look en feel
  • Eikenfineer in een nieuw jasje

Stijlvolle, moderne eilandkeuken in donker eikenhout met keramiek werkblad

Een eikenhouten keuken hoeft écht niet ouderwets te zijn!

Rian Vingerhoets woont met haar man Peter en dochters Anouk en Karley in Zeewolde. Na 27 jaar, was het toch echt tijd voor een nieuwe keuken. Waar ze die nieuwe keuken ging aanschaffen, was geen moeilijke vraag. Rian werkt namelijk bij Superkeukens Almere. En door haar werkervaring in de keukenwereld wist ze precies wat ze wilde. Lees hier hoe haar nieuwe keuken tot stand kwam.

Kies wat jij mooi vindt!

Als keukenadviseur weet Rian als geen ander hoe belangrijk het is om een keuken te kiezen die past bij wat jij wil en wat jij mooi vindt. “Want een keuze maken omdat de buurvrouw dat doet: Dát moet je dus niet doen!” Dit is dan ook altijd iets wat zij haar klanten meegeeft. “Wat vind jíj mooi. Wat is voor jouw keukenruimte praktisch en waar word je blij van?” Geen wonder dat deze vragen ook bij het kiezen van haar eigen keuken voorop stonden. En die nieuwe keuken, die ontwierp Rian natuurlijk zelf.

Tijdloos en modern

De vloer in de keuken was het uitgangspunt, die wilde Rian graag behouden. Daaromheen ontwierp ze een grote keuken met hoge kastenwand en een spoelzijde van zo’n vijf meter. De kasten zijn afgewerkt met prachtig diepbruin eikenhout fineer, in de kleur Marron. “Het laatste wat ik voor ogen had was eikenfineer, maar alle effen fronten die ik uitprobeerde in de vorige keuken, daar raakte ik op uitgekeken. Het eikenfineer had diepte, verschillende kleuraccenten én het matchte bij de vloer.” Aldus Rian. Een keuken in eikenhout, maar dan nét even anders. De nieuwe keuken is hierdoor een tijdloos en modern exemplaar geworden.

Klassieke materiaalkeuzes hoeven niet ouderwets te zijn!

Zodra Rian aan vrienden en familie vertelt dat de nieuwe keuken een donker eikenhouten exemplaar wordt, krijgt ze wat meewarige blikken. Want: “Een eikenhouten keuken is toch mateloos ouderwets?!” Maar Rian heeft een missie. Laten zien dat eiken een prachtige én tijdloze keuze is, die je zeker in een eigentijds, modern en luxueus jasje kan steken. Haar eigen keuken is hier het sprekende voorbeeld van.

Een klantverhaal vanuit een klantadviseur vertelt

“Met een eikenhouten keuken kun je écht alle kanten op.” Rian wil graag laten zien dat de mogelijkheden van een eikenhouten keuken eindeloos zijn en helemaal niet oubollig of stoffig. Eikenhout is terug van weggeweest! En in combinatie met de juiste accessoires, materialen en moderne slimme apparatuur, krijg je een keuken die uitermate modern oogt. Hier is niets stoffigs aan! “Het is maar net wat je er mee doet.”

Tot in de puntjes afgewerkt

Qua opstelling koos Rian uiteindelijk voor een kookeiland. Een eiland met daarin de Pure Black inductiekookplaat van AEG, die veel rust uitstraalt door de strakke look. Boven het eiland is een design plafondafzuiging van AEG met LED-strip geplaatst. Het eiland zelf heeft een riante lengte van ruim drie(!) meter en is voorzien van een dik keramiek werkblad met grijs geaderde marmerlook, welke is doorgetrokken tot aan de spoelbak. Een keuze die Rian zelf eigenlijk nooit aanraadt, want wanneer een pan  tijdens het afwassen heel ongelukkig valt kan het keramiek chippen. “Maar, het is het risico méér dan waard, want het werkblad geeft een prachtige uitstraling. In combinatie met de koperkleurige Quooker en ingebouwd zeeppompje, is de gehele spoelzijde tot in de puntjes afgewerkt.

Fijne details

Van vernuftige opberghoekjes met wandplanken in een nisje, tot aan de weggewerkte afvalbakken in een lade naast de spoelbak. De keuken zit vol fijne details die het gebruiksgemak verhogen. Nog een pluspunt is de extra opbergruimte in de keuken. Nu was er aan ruimte geen gebrek, maar door de kasten met extra diepe legplanken, binnenlades en een hogere corpushoogte dan normaal wordt de ruimte goed benut. In de keuken zijn op kasten en deuren strakke zwarte metalen grepen geplaatst, op de kasten aan de buitenzijde van het kookeiland koos Rian voor een gemakkelijk push to open systeem. “Handig om bijvoorbeeld snel een wijnglas te kunnen pakken. Want door het afbreken van één van de muren tussen keuken en zitgedeelte, lopen we vanuit de zithoek zó de keuken in.” De stijl van de keuken is zelfs nog een stukje doorgetrokken in de zithoek, doordat het meubel naast de t.v. uit hetzelfde hout is vervaardigd. Ook dát kan natuurlijk bij Superkeukens!

Woonkeuken in een boerderij

In de ruime keuken is aan de bar een gezellige zithoek gecreëerd met ruimte voor vier personen. Een uitnodigende plek in deze gezellige leefkeuken. “We ontbijten en dineren hier vaak. Het is zo’n fijn plekje. Ik vind ook vooral dat de looplijnen kloppen, ik heb veel ruimte tussen eiland en spoelzijde. En het feit dat we met meerderen samen aan het eiland kunnen zitten, koken en eten… Dat is heerlijk. Daarbij is de stille apparatuur van zowel Siemens als AEG een aanwinst. Je hoort niets! Je hebt er totaal geen last van. Ik ben gewoon heel tevreden!”

Het advies van een keukenadviseur

“Als je in keukenland zit kan je gemakkelijker voorstellen wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe keuken. Ze zijn talloos. Maar het is belangrijk dat je altijd jouw eigen gevoel volgt. Jij bent ten slotte degene die de meeste tijd doorbrengt in jouw keuken. Jij weet wat je mooi vindt, wat je prettig vindt werken en welke indeling, looproute en werkbladhoogte werkt voor jou. Bedenk eerst wat je het allerliefste hebt, pas daarna ga je in oplossingen denken.” En die oplossingen ontdek je samen met jouw keukenadviseur bij Superkeukens. Zodat die nieuwe keuken nóg meer jouw keuken wordt, want jij maakt hem super.

De beoordeling van
Rian Vingerhoets

10

