De keuken van
Sharon & Jermaine

  • Matzwarte, ruime eilandkeuken
  • Verhoogde bar
  • Veel werk- en opbergruimte
  • Anti fingerprint afwerking
  • Strakke lijnen en stijlvol design

Sfeervolle eilandkeuken in matzwart met houten details

“Onze keuken is écht het middelpunt van de woning geworden!”

Sharon woont met haar vriend Jermaine in Heinkenszand. In januari trokken ze in hun nieuwe woning, waar ze ruim een jaar eerder de koopovereenkomst van tekenden. De benedenverdieping verbouwden ze volledig, en een nieuwe keuken mocht daar zeker niet ontbreken. De wens? Een keuken die letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de woning zou worden. En dat is gelukt! Sharon vertelt je er meer over!

Een keuken waarin geleefd kan worden

De originele keuken in de woning, was een compacte L-vormige keuken. Dat paste nou niet direct in het perfecte plaatje ‘droomkeuken’, zoals Sharon en Jermaine voor ogen hadden. Ze wilden een uitbouw, dat stond vast. Een keuken waarin geleefd kon worden en die het middelpunt van de woning zou zijn. Maar bovenal moest de keuken praktisch zijn. Daarnaast stond vast dat het een strakke keuken moest worden. Het liefst donker. Met een voorkeur naar zwart. “Ik wist vrij duidelijk wat ik wilde.” Aldus Sharon. En met die gedachte gingen ze op pad.

De eerste en de enige!

In maart 2021 stapten Sharon en Jermaine Superkeukens Middelburg binnen. De eerste en de enige keukenzaak die ze bezochten. Via een kennis werden ze geadviseerd om langs te komen en ze hebben geen moment getwijfeld. Die kennis was toevallig óók keukenadviseur bij Superkeukens. Gwen hielp met het ontwerp- en aankoopproces en adviseerde uitgebreid én eerlijk. “Doordat de lijntjes zo kort waren, konden we heel snel schakelen en stuurde ik voorafgaand aan het bezoek al mijn inspiratiebeelden op. Daarnaast zijn we gewoon supergoed geholpen. We wisten bijna zeker wat voor keuken we wilden, en Gwen heeft samen met ons de puntjes op de i gezet”.

Supergoede tips van Superkeukens

Gwen dacht mee over zaken zoals looproutes, afstanden tussen de werkbladen, greepjes, deurtjes en meer. “Zo hebben we bij het kookeiland aan de barzijde keukenkastjes laten plaatsen en aan de kookzijde greeploze lades. Super praktisch, want extra veel opbergruimte. Gwen adviseerde expliciet om niet te kiezen voor kastjes met een druksluiting, omdat je deze openstoot met je knieën wanneer je daar staat te koken of aan de bar zit. Een supergoede tip, want dat zijn echt de dingen waar je niet direct bij stilstaat wanneer je je keukenkastjes gaat uitkiezen.”

Anti fingerprint lak

Nog zo’n toptip van Gwen had betrekking op de afwerking van de keukenkasten. Deze hebben een diep matzwarte kleur, waarop je normaalgesproken álles ziet. Gwen adviseerde een speciale anti fingerprint afwerking. “Een uitkomst!”, aldus Sharon. “Je ziet er écht niets op. Geen vlekken, geen vingerafdrukken en geen strepen. Het maakt het zo gemakkelijk in het onderhoud. Ter vergelijking, aan de binnenkant zit deze afwerking er niet op, en het verschil is echt opmerkelijk.”

Een bijzonder kookeiland

Ook de looproute rondom het kookeiland was een veelbesproken onderwerp tijdens het ontwerpproces. “Het is een bijzonder kookeiland, én behoorlijk groot met 2,40 bij 1,20 meter. De looproute hieromheen kon op diverse manieren worden ingedeeld. En op advies van Gwen kozen we voor de ruimste route. Zo lopen we elkaar niet in de weg en kunnen we ook met twee man in de keuken aan het werk zijn.” Nog een bijzonder aspect van het kookeiland is toch wel de in het oog springende houten bar. Het is een hoge, holle bar die een stuk uitsteekt boven de rest van het werkblad. De combinatie met het antracietkleurige kunststof werkblad, maakt het erg speels. Daarnaast zorgt het verhoogde werkblad voor een fijne scheiding tussen het bar- en kookgedeelte.

Zó gemakkelijk, die Quooker!

Qua kraan en spoelbak kozen Sharon en Jermaine voor een Quooker. “Mijn vriend vond het eigenlijk overbodig, maar is inmiddels helemaal om. Het is zó gemakkelijk.” De metallic spoelbak is gekozen op advies van Gwen. Aangezien er in een zwarte spoelbak te veel krassen zouden komen in de loop der tijd. “Heel fijn dat er ook aan de lange termijn is gedacht, met het maken van deze keuzes.”

Zwarte keuken met zwarte inbouwapparatuur

De inbouwapparatuur is uiteraard ook zwart. De magnetron en oven zijn op een handige hoogte geplaatst, wat de praktische kant van de keuken extra benadrukt. De inductie kookplaat heeft ingebouwde werkbladafzuiging. “Dit is de eerste keer dat we een inductie kookplaat hebben én een werkbladafzuiging, maar we kunnen ons niet anders meer voorstellen.” Daarbij is de werkbladafzuiging een praktische maar ook esthetische overweging. Namelijk dat een hangende afzuigkap boven het kookeiland simpelweg te veel zicht en licht zou wegnemen.

Ontzettend blij met de nieuwe keuken

De plaatsing van de nieuwe keuken was de laatste stap voordat we onze nieuwe woning in gebruik konden nemen. “De plaatsing verliep ontzettend soepel en alles ging in heel goed overleg. De keuken was compleet en direct klaar voor gebruik na installatie. Een heel fijn en precies proces.” Al met al was het belangrijkste, en de oorspronkelijke en persoonlijke voorkeur, dat Sharon en Jermaine kozen voor een keuken waarin je écht praktisch bezig kunt zijn. De keuken is het middelpunt van de woning. Letterlijk en figuurlijk. “En dat is wat we wilden. Het contact met de woning kunnen houden vanuit de keuken. Iemand op de bank kunnen aankijken terwijl je kookt en samen kletsen.” Daarnaast maakt het knusse zitje aan de bar het plaatje compleet. Hier is het gezellig samen koffiedrinken en ontbijten. “Een echte leefkeuken. We zijn er superblij mee!”

De beoordeling van
Sharon en Jermaine

9.3

