De keuken van
Hans en Petra ter Horst

- Hoogglans wit met donkere kastenwand
- Wijnkoelkast
- Inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging

Praktische keuken met eiland

“We hebben veel gepuzzeld en gemeten, maar nu is het ook perfect”

Hans en Petra ter Horst hebben hun nieuwbouwwoning helemaal zelf ontworpen, samen met hun architect. Het huis staat middenin de natuur en vanuit de keuken heb je een prachtig uitzicht op de tuin. De keuken hebben ze samen met Elke van Superkeukens Oldenzaal ontworpen. “We hadden meteen een klik met haar. We zijn ook bij een andere keukenzaak gaan kijken, maar zodra we bij Superkeukens waren geweest, wisten we zeker dat we hier onze nieuwe keuken zouden kopen.”

Meedenken in oplossingen

“Tijdens ons bezoek aan Superkeukens liet Elke ons alle mogelijkheden zien en ging ze meteen aan de slag met het maken van een 3D-tekening. Die geeft een heel realistisch beeld van hoe de keuken eruit gaat zien. Ter illustratie: de andere keukenzaak waar we waren geweest, wilde geen 3D-tekening maken voordat de offerte was getekend. Tja, dan sta je natuurlijk meteen met 1-0 achter. Het was ook heel fijn dat Elke met ons meedacht in oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld heel wat gepuzzeld met de opstelling. We wilden graag een eilandkeuken, maar dachten dat we daarmee niet genoeg loopruimte over zouden houden. Met heel wat passen en meten zijn we tot de juiste oplossing gekomen.”

Topapparatuur

“Ook over de apparatuur kregen we een heel goed advies. We hebben gekozen voor een oven en een stoomoven naast elkaar. Daar kregen we trouwens nog een workshop bij, heel leuk om de apparatuur beter te leren kennen. Alle apparatuur is van Siemens, behalve de wijnkoelkast. Die vonden we van dit merk niet mooi en Elke is voor ons naarstig op zoek gegaan naar een exemplaar dat wel bij onze smaak paste. De kookplaat met ingebouwde afzuiging is echt ideaal. Het zou immers zonde zijn als het mooie, ruimtelijke uitzicht dat we vanuit de keuken hebben, onderbroken zou worden door een afzuigkap. Dit is dus de perfecte oplossing.”
 

Tevreden

“Zodra het kon, is de keuken ingemeten. Vervolgens is alles keurig op tijd geleverd en geplaatst. Daar hebben we eigenlijk geen enkele aanmerking op, want alles verliep vlot en netjes. Dat we dankzij Elke’s tekeningen toch een kookeiland hebben genomen, is iets waar we nog elke dag blij mee zijn. En ook over de andere keuzes die we gemaakt hebben, zijn we erg tevreden. De kokend waterkraan bijvoorbeeld blijkt ideaal te zijn en we hebben meer dan genoeg kastruimte om alles in op te kunnen bergen. Het hele eiland bestaat immers uit kastjes en we hebben ook de hoge wand, met veel bergruimte. We hebben werkelijk nog geen seconde spijt gehad van onze keuze voor Superkeukens!”

De beoordeling van
Hans en Petra ter Horst

8.7

