De keuken van
Familie Franken

  • Grote koelkast en vriezer
  • Klepkastjes boven
  • Hoge voorraadkast

Praktisch en tijdloos

“We hadden van tevoren al precies bedacht hoe de keuken moest worden”

Toen de familie Franken uit Tricht een keuken zocht voor de nieuwe uitbouw, bezochten ze een aantal keukenwinkels in de buurt. Anton Franken: “We keken daarbij vooral naar wat het assortiment was en hoe het zat met de prijs, maar ook naar hoe we als klant werden behandeld en welk gevoel we daarbij kregen. Bij twee keukenwinkels werden we helemaal niet aangesproken. Weer een andere keukenzaak was juist heel opdringerig. Bij Superkeukens in Tiel ging het heel prettig. Er werd ons gevraagd of we een rondleiding wilden, en als we vragen hadden, konden we die altijd stellen. Dat gaf ons meteen een goed gevoel over Superkeukens.”

Frontkleur
Keuken afmetingen

Maten zoals opgesteld

582 cm x 56 cm + 160 cm x 60 cm

Stijl en kleur

De familie Franken had al ervaring met het kopen van keukens. “Daar leer je van. De keuken die we nu hebben, heeft bijvoorbeeld motiefjes in de deurtjes: dat blijkt na verloop van tijd niet heel handig. Daarom hebben we nu een subtiel streepje uitgezocht. Ook omdat we een tijdloze keuken wilden, waar we over tien jaar nog niet op uitgekeken zijn. We hadden dus van tevoren al precies bedacht hoe de keuken moest worden. Omdat de bouwvergunning nog niet helemaal rond was op het moment dat we ons oriënteerden, konden we nog geen definitieve keuzes maken. Dat hebben we tijdens een tweede bezoek gedaan.”
 

Details

“Ook over de details hebben we toen beslist. We wisten bijvoorbeeld al dat we boven graag klepkastjes wilden. De keukenadviseur vertelde ons dat het mogelijk was om te kiezen voor klepkastjes met een ‘knik’ tussen meerdere panelen, zodat spullen bovenop het kastje niet verschuiven. Heel handig, dus dat hebben we gedaan. In onze keuken hebben we ook gekozen voor een hoge voorraadkast, waarin laden zitten. Dat hadden we in het Inspiratieboek van Superkeukens gezien en het is heel handig.”

Moderne apparatuur

“We hebben drie kinderen, onder wie één puber. Er gaat dus nogal wat eten en drinken doorheen bij ons. Daarom hebben we gekozen voor een vriezer én een koelkast die beide 1.80 meter hoog zijn. Ook hebben we een oven en een magnetron boven elkaar. Een aparte oven, omdat we in onze vorige keuken merkten dat de ruimte in een combimagnetron erg klein is als je iets wilt bakken. Een goede vondst is de schuine afzuigkap; die zagen we in de showroom hangen en dat was eigenlijk precies wat we nodig hadden. Want de afzuigkap hangt naast de doorgang en zo loop je er niet tegenaan. Ook is onze keuken voorzien van een inductiekookplaat. Dat we geen gasleiding hoefden te verleggen, scheelde natuurlijk in de verbouwingskosten. Koken op inductie was nieuw voor ons, maar het bevalt eigenlijk heel goed. Natuurlijk moet je even wennen, maar het werkt prima.”

Superservice

Nadat de familie de keuken had besteld, kwam er een kink in de kabel: corona. “Daardoor werd de levering van onze keuken uitgesteld. Wij zagen de bui al hangen, want we hadden al acht weken provisorisch in de garage gekookt en we waren dat een beetje beu. Maar dat heeft Superkeukens echt perfect voor ons opgelost. Ze hebben een tijdelijke ‘noodkeuken’ geleverd, zodat we toch konden koken en stromend water hadden. In de kleine lettertjes staat eigenlijk niets over dat ze dat verplicht zijn als de levering verlaat is, maar ze hebben dat tóch voor ons gedaan. Dat noem ik nou superservice.”

Plaatsing

In mei was het zover en werd de bestelde keuken geleverd. “Bij mijn vorige keukens heb ik meegeholpen met het installeren, maar dat hoefde nu niet. In twee dagen is de keuken keurig netjes neergezet en kregen we uitleg hoe alles werkte. Inmiddels hebben we de keuken een paar maanden in gebruik en ik kan werkelijk niets bedenken waar ik niet tevreden over ben of dat ik bij nader inzien liever anders had willen doen. En de prijs is ook prima. Mijn vrouw en ik hadden al besloten om de aanbiedingen in de trant van ‘5 apparaten gratis’ te laten zitten, want uiteindelijk betaal je dan alsnog te veel. Ik houd niet van onderhandelen en bij Superkeukens kregen we meteen een goede prijs. Ik weet zeker dat als we deze keuken bij een andere keukenzaak hadden gekocht, we meer hadden betaald voor dezelfde keuken. En de kwaliteit is super. We zijn dus heel tevreden!”

De beoordeling van
Fam. Franken

8.3

