De keuken van
De keuken van Marja Doolaard

  • U-vormige keuken
  • Diepblauw fluweelmat front
  • Keramiek werkblad
  • Designapparatuur van AEG
  • Véél werkbladruimte

Moderne keuken met een chique finishing touch

“De juiste keukenapparatuur maakt het verschil”

Marja Doolaard woont in Hoogerheide met haar man. Samen besloten ze om een gedeeltelijke renovatie van de keuken te plannen. De aanschaf van een geheel nieuwe keuken leek in eerste instantie nog niet aan de orde. Maar, het verloop van dit keukenavontuur nam een onverwachte wending! Uiteindelijk werd de realisatie van een volledig nieuwe keuken werkelijkheid. Bij Superkeukens vond Marja de perfecte match: een moderne en elegante keuken in een prachtige blauwtint. Benieuwd naar haar verhaal? Je leest het hier.

Van renovatieplan naar verrassende transformatie

De reden voor de nieuwe keuken lag niet direct voor de hand. In eerste instantie was het plan namelijk een keukenrenovatie, in plaats van een nieuwe keuken. Marja: "Toen onze vaatwasser het begaf, gingen we op zoek naar een nieuwe. In die tijd ontdekten we echter meer problemen in onze keuken. De toplaag van het keukenkastjes begon wat te bollen, en alsof dat nog niet genoeg was, begaf ook de afzuigkap het! Eerst overwogen we alleen de apparatuur te vervangen en misschien ook de keukendeurtjes. Maar nadat we wat onderzoek hadden gedaan op internet, beseften we al snel dat onze keuken na ruim 18 jaar ook wel aan het einde van zijn levensduur was gekomen. Het werd duidelijk dat het hoog tijd was om een volledig nieuwe keuken te overwegen."

Op pad naar Superkeukens

Zodra de beslissing was gemaakt om een nieuwe keuken aan te schaffen, ging Marja met haar dochter op pad naar Superkeukens. Marja: “Wat toevallig was, is dat toen ik de afmetingen van mijn oude keuken opzocht, ik ontdekte dat ook de vorige keuken van Superkeukens was. Dat was een L-vormige keuken met gladde kasten, handgrepen en afgewerkt in een licht berkenfineer. Aan één zijde stond een hoge koelkast en een apothekerskast. De rest van de keuken was open, met een kookeiland aan een andere zijde.” Een deel van de oude keuken is inmiddels verplaatst naar de bijkeuken, onder andere de apothekerskast. Want van deze handige kast, kan én wil Marja zeker nog geen afscheid nemen!

Middernachtblauw: een droomkeuken

Zonder een concreet idee in gedachten te hebben, begon Marja aan het oriëntatieproces voor de nieuwe keuken. Marja liep de showroom van Superkeukens in Bergen op Zoom binnen en werd aangetrokken door een prachtig kastfront in een diepblauwe kleur. Ze wist meteen dat dit de kleur was die ze wilde: diepblauw in een fluweelmatte afwerking. Ze besloot dat deze kleur de basis zou vormen voor haar nieuwe keuken. Wat betreft de indeling van de nieuwe keuken, had Marja nog niet direct specifieke ideeën. Maar tijdens het bezoek aan de showroom raakte ze geïnspireerd door verschillende opstellingen en de suggesties die werden aangereikt.

Slimme opbergruimte en ruime werkbladen

Een gedurfde keuze was de U-vormige keuken. Marja: “Omdat de hoeken in geen enkel huis exact 90 graden zijn, was dat uiteraard wel lastig. Daarbij heb je in de keuken dan ook veel dode hoeken. Daarom hebben we de hoekkasten op een slimme manier ingericht.” Ze kozen ervoor om geen carrouselkasten te nemen, maar in plaats daarvan creëerden ze veel opbergruimte, wat uiteindelijk ontzettend handig blijkt te zijn. “Daar staan nu de spullen die we nog niet willen afschrijven of die we minder vaak gebruiken.” Nog meer opbergruimte is te vinden in de grote lades, die met een handig soft close-systeem geruisloos sluiten. En qua werkruimte biedt het keramiek werkblad rondom, volop plek.  

Chique en duurzaam aanrechtblad

Dit aanrechtblad is zorgvuldig gekozen vanwege verschillende redenen. Allereerst heeft het werkblad een chique uitstraling dankzij de marmerlook. Bovendien is het gemaakt van duurzaam keramiek. "Ik wilde absoluut geen kunststofblad, dus dit keramieken blad was de perfecte keuze. Het ziet er prachtig uit en kan ook nog eens tegen een stootje.” Daarnaast vormt de kleur van het uitgesproken donkere blad een elegante combinatie met de blauwe tinten van de keuken. Het aanrechtblad is niet alleen functioneel en duurzaam maar ziet er ook heel mooi uit.

Perfecte match: Selsiuz kraan en gunmetal spoelbak

De keuze voor de kokendwaterkraan is gevallen op het merk Selsiuz. Deze kraan wordt dagelijks intensief gebruikt; of het nu gaat om het koken van aardappelen of het zetten van een kopje thee. “De kraan is een onmisbaar onderdeel van onze keuken geworden,” vertelt Marja. De keuze voor de matzwarte spoelbak van gun metal voegt niet alleen functionaliteit toe aan de keuken, maar geeft het ook een moderne en stijlvolle uitstraling die perfect past bij de rest van het interieur. Marja: “Het is een prachtig detail dat onze keuken helemaal afmaakt.”

Designapparatuur van AEG

“Ik ben heel tevreden over mijn nieuwe keuken. De kwaliteit en afwerking is goed. Maar de keuze voor AEG-apparatuur, waaronder de oven, stoomoven, afzuigkap en inductiekookplaat, daar ben ik wel heel tevreden over! Vooral de stoomoven met warmhoudlade functie is een geweldige toevoeging. Toen de ovens die we oorspronkelijk hadden gekozen niet meer leverbaar waren, stelde AEG deze optie voor. Een tikje luxer dus, en daar ben ik super blij mee. En wat betreft de stoomoven; voorheen kookte ik asperges, maar nu bereid ik ze in de oven. Het gebruiksgemak is geweldig. Ik moest even wennen aan de nieuwe functies, maar elk gerecht lukt altijd! En wist je dat AEG-informatieavonden organiseert waar je alles kunt leren en horen over hoe je de ovens kunt gebruiken? Dat is zo handig én echt een aanrader!”

Een keuken op maat, een genot in gebruik

Marja: “Ik zou Superkeukens zeker aanbevelen! De levering van de ovens is supernetjes opgepakt, dat was echt heel fijn. Maar wat me vooral aanspreekt, is de ruime keuze aan keukens en kleuren die ze hebben bij Superkeukens. Er zijn zoveel opties. Zo konden we iets vinden dat perfect bij ons past. Onze nieuwe keuken voldoet volledig aan onze wensen en we zijn er ontzettend blij mee. Er is niets waarvan ik denk: dat had anders gemoeten. Dus ja, uiteindelijk zou ik Superkeukens zeker aanbevelen aan anderen!”