De keuken van
De keuken van Lara en Rik

  • Compact kookeiland
  • Ingebouwde wandkast
  • Composiet werkblad
  • Matzwarte fronten

Matzwarte keuken met compact kookeiland

"Bij Superkeukens wordt er samen met ons een keuken samengesteld, in plaats van zomaar iets te verkopen"

In 2017 kocht Rik, de partner van Lara, een prachtige woning in Huissen. Na enige tijd trok Lara bij hem in en bracht enkele meubelstukken mee. Ze wachtten met verdere aanpassingen omdat ze plannen hadden voor een grote verbouwing om er echt hun thuis van te maken. In 2023 begonnen ze met de verbouwing, waarbij Lara zich vooral concentreerde op de keuken. Een plek waar ze graag is en als één van de belangrijkste ruimtes in huis beschouwt.

Dromen van een open keuken

De keuken bevond zich oorspronkelijk in een kleine, afgesloten hoek. Lara had echter andere plannen voor de keukenruimte : “Ik droomde van een open keuken met kookeiland, waardoor de keuken en de woonkamer in elkaar zouden overvloeien.” Om dit te realiseren, kozen ze voor een aanbouw die extra ruimte voor de keuken zou bieden. Zelfs al voordat de aanbouw voltooid was, bezochten ze Superkeukens om de mogelijkheden te bespreken.

Meedenken en adviseren

Bij Superkeukens Beuningen voelden ze zich meteen welkom dankzij de aangename sfeer, goede adviezen en de vriendelijkheid van keukenadviseur Marc. “Hij dacht meteen met ons mee. Dit gaf ons het vertrouwen dat Superkeukens gericht is op het samenstellen van een keuken samen met ons, in plaats een standaard keuken te verkopen,” vertelt Lara. “Dat was een verademing!”

Compact kookeiland in een kleine keuken

Lara had vrij snel een duidelijk beeld van de keuken die ze wilde. Ze moesten alleen nog uitzoeken of dit haalbaar was. Ondanks de toevoeging van de erker, bleef de ruimte beperkt. “Je moet het beste maken van de beschikbare ruimte, en Marc heeft dat geweldig aangepakt!” Hij liet zien dat zelfs in een beperkte ruimte een kookeiland mogelijk is. Het idee voor een grote vriezer in de ingebouwde kastenwand lieten ze varen op advies van Marc, om opbergruimte te sparen. “Daar had hij volkomen gelijk in!”

Balans in het huis

De keuken is voorzien van een composieten werkblad met subtiele koperen accenten en matzwarte fronten. “Oorspronkelijk wilden we een natuurstenen blad, maar dat bleek niet ideaal voor ons, als echte Bourgondiërs,” vertelt Lara lachend. De keuze voor matzwart is gemaakt om de sfeer van de woonkamer in de keuken voort te zetten, waardoor alles mooi samenkomt. Over de keukenapparatuur vertelt Lara enthousiast: “We hebben gekozen voor een BORA kookplaat met een directe afvoer naar buiten. En de wijnkast? Die steelt de show in onze keuken!”

De ideale keuken voor het stel

Begin februari nam het stel contact op met Superkeukens en op 30 mei werd de keuken geplaatst. De levering verliep vlekkeloos. Lara: “Na verloop van tijd begon alleen onze kookplaat te verzakken. Gelukkig kwam Superkeukens snel langs en hebben ze direct een nieuwe kookplaat geleverd.” Lara en Rik zijn zeer tevreden met hun keuken. “De keuken past perfect bij ons. Tijdens het koken heb ik zicht op de eettafel, wat ontzettend gezellig is. Precies zoals ik het wilde!”