De keuken van
Carla en John Hoogstraten

  • Keuken met schiereiland
  • Matgrijs met eiken afwerking
  • Veel opbergruimte
  • Fraai: design afzuigkap en dubbele spoelbak

Matgrijze keuken met eikenhouten werkblad en schiereiland

"Superkeukens denkt écht met je mee. Een verademing tegenover alle andere keukenzaken!"

Carla en John Hoogstraten wonen in Nieuwegein. Toen ze vorig jaar verhuisden naar de nieuwe woning moest alles gestript worden. Ook de keuken. Volop ruimte voor nieuwe ideeën dus! Bij Superkeukens slaagden ze. “Superkeukens denkt écht met je mee. Een verademing tegenover alle andere keukenzaken.” Carla vertelt je over het aankoopproces en de nieuwe keuken.

Op pad naar Superkeukens!

Dat het nét even anders dan anders moest, daar waren Carla en John over uit: “Een kookeiland en lekker veel opbergruimte.” Ze wisten direct dat ze bij Superkeukens Amersfoort zouden slagen. De keuken uit het vorige huis was namelijk ook een Superkeuken. Uiteraard werden ze geholpen door keukenadviseur Romano Hoogstraten. Familie van John. “Samen liepen we door de hele winkel heen om alle opties te bekijken. Van kranen tot apparatuur en van keukenfrontjes tot het werkblad. We zijn heel fijn geholpen.” Aldus Carla.

De nieuwe keuken samenstellen

In de winkel werd de nieuwe keuken samengesteld. “We zijn allebei gek op hout, dus dat het een houten werkblad zou worden, was snel duidelijk. Nog even twijfelden we over donker taupe, maar dit hebben we uiteindelijk toch ingeruild voor een lichter exemplaar. Wat ook heel fijn was dat we kleurstalen mee naar huis mochten nemen en zo nog eens goed konden bekijken wat we mooi vonden en wat zou passen bij ons huis. Dat was ook de reden dat we uiteindelijk kozen voor een licht eiken werkblad. En met een 3D-bril konden we de nieuwe keuken al zien en kwam deze helemaal tot leven.”

Combinatie van materialen

Naarmate de keuken vorm kreeg, werd duidelijk wat voor keukenwand en andere details erbij zouden moeten komen. De stenen strips op de achterwand geven een stoere, robuuste look aan de keuken en de opstaande rand op het werkblad maakt het helemaal af. Beiden heeft man John heel handig zelf geplaatst. Carla vertelt: “Onze keuken is net even anders dan anders vinden wij. Dat wilden wij ook graag zo. Je koopt een keuken toch voor jezelf, niet voor een ander.”

Persoonlijke pré

Carla: “Voor mij geen hoogglans. Zo’n witte strakke keuken, daar zie je alles op. Ik wil niet te veel hoeven poetsen. Heel fijn dat je op deze matte grijze afwerking bijna niets ziet. Geen vlekken of strepen. Ook de twee spoelbakken die we hebben gekozen zijn heel fijn, aan de ene kant een sopje binnen handbereik en toch genoeg ruimte overhouden in de andere spoelbak tijdens het koken. Super!”

De perfecte apparatuur voor een moderne keuken

De zwarte apparatuur van AEG steekt chique af ten opzichte van de lichte grijs- en houttinten. Nog zo’n blikvanger is de grote inductiekookplaat waar maar liefst plek voor vijf(!) pannen is. “We wilden eigenlijk voor gaspitten gaan, maar dankzij Romano zijn we toch overgestapt op inductie. Daar zijn we heel bij mee. Naast dat het gemakkelijk is met koken, ziet het er ook gewoon mooi strak uit.”

Goed geholpen!

Heel handig is dat Romano zo goed heeft meegedacht over de looproutes in de keuken en de indeling. En dan met name over de lades. Zo zit er een draaiplateau in de hoek voor het opbergen van pannen en zijn de lades aan de kant van de woonkamer echt een aanwinst. “Ze grenzen aan de eethoek, dus de borden en overig servies binnen handbereik hebben is ideaal. Verder hebben we in de keuken expres niet gekozen voor de laatste foefjes, zoals een kokendwaterkraan. Het was voor ons belangrijker om ruimte in de onderkast te behouden. We hebben nu plek genoeg en veel opbergruimte. Superfijn!”