De keuken van
De keuken van Ethan en Lucy

  • Matzwarte keuken
  • Kokendwaterkraan
  • Ingebouwde afzuigkap
  • Koffienis

Luxe matzwarte keuken met kookeiland

“Bij Superkeukens letten ze op praktische dingen waar je zelf niet aan denkt.”

Ethan en Lucy kochten twee jaar geleden hun bouwkavel. Het voordeel van het bouwen van een eigen huis is dat je zelf de indeling mag bepalen. Die ruimte benutten ze optimaal. Wat betreft de keuken, kwamen ze al snel uit bij Superkeukens. De keuken in het vorige huis kochten ze namelijk ook bij Superkeukens!

Starten met een leeg canvas

Toen het huis van Ethan en Lucy vorm begon te krijgen, kwam het ontwerpen van de keuken aan de beurt. Inspiratie vond Lucy vooral op Instagram en Pinterest en met dit in hun achterhoofd begon de zoektocht. Eerst in een aantal showrooms om de plaatjes in het echt te kunnen zien, daarna naar Superkeukens Middelburg. “We hadden al een positieve ervaring met Superkeukens, de keuze was dus snel gemaakt.”

Praktisch én flexibel

Bij het ontwerpen van de keuken hadden ze veel aan de deskundigheid van keukenadviseur Esther. “De hulp van Superkeukens was erg fijn. Zij letten op praktische zaken waar je zelf niet aan denkt. Zo werden we erop geattendeerd dat er voldoende ruimte moest zijn, wanneer we bijvoorbeeld meerdere kastjes tegelijkertijd hebben openstaan. Ook benadrukt het stel het geduld dat Superkeukens had, want door de nieuwbouw veranderde er vaak wat. We zijn best vaak teruggeweest voor aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de afmetingen van de keuken. Maar dat was geen enkel probleem, vertelt Ethan.

Van wit naar zwart

Het ontwerpproces begon met een witte keuken, die uiteindelijk matzwart is geworden. De zwarte uitstraling past beter in het interieur van het huis. En of je veel vingerafdrukken ziet? Dat blijkt reuze mee te vallen. Door de speciale coating valt dit niet op en zijn vlekjes met een doekje makkelijk schoon te vegen. Pas later in het ontwerp kwam de koffienis in beeld, waar vooral Lucy heel blij mee is. Ik wilde heel graag een koffiehoekje, ik dacht aan een koffiekastje. Op het laatste moment, toen we de indeling van het huis nog iets hadden aangepast, bleek dat er nog ruimte was voor een ingebouwde koffie nis. Helemaal op maat gemaakt!

Genieten van pure luxe

Van luxe genieten en uitstraling, dat wilden ze graag. En dat is gelukt. Na een jaar krijgen ze nog steeds complimenten van vrienden en familie. “De keuken is de blikvanger in huis.” Ethan en Lucy zijn inmiddels aan de luxe en het gemak gewend, maar bezoek verbaast zich nog steeds over hoe snel het kopje thee op tafel staat. Ethan en Lucy kozen voor een kokendwaterkraan van Quooker om direct kokend water te hebben en een brede spoelbak voor extra ruimte wanneer ze er toch even voor kiezen om af te wassen in plaats van de vaatwasser te gebruiken. Het keramieken aanrecht met marmerlook geeft een extra chique gevoel en maakt de luxe uitstraling compleet. Over het aanrecht gesproken: “We hebben in het midden van het kookeiland een ingebouwde stekkerdoos laten plaatsen, dit raden we iedereen aan!”

De functionaliteit van AEG

De afzuiging tijdens het koken aanzetten kunnen ze niet meer vergeten, dat gaat namelijk automatisch. “De afzuiging slaat automatisch aan, hij detecteert de hoeveelheid damp,” legt Lucy uit. Het afzuigsysteem filtert de kooklucht en blaast via de plint onder het kookeiland gefilterde lucht terug. Ethan voegt lachend toe, Soms voel je de schone lucht langs je voeten blazen. Ook de inbouwoven en vaatwasser zijn van AEG. De inbouwoven is uitgevoerd in de kleur zwart, zodat hij mooi tussen de keukenkasten wegvalt. De oven geeft zelf aan wanneer hij schoongemaakt moet worden, vergrendelt de deur en reinigt zichzelf “Ideaal!”

Uitstekende service

Ethan en Lucy zijn beiden blij dat ze voor de tweede keer voor Superkeukens gekozen hebben. Ze zijn met name enthousiast over de flexibiliteit en het meedenken. Ook de plaatsing ging snel, binnen twee dagen was de keuken geïnstalleerd. “Onze keuken werd gelijktijdig met de keuken van één van de buren geplaatst, dat was heel leuk. De monteurs kenden elkaar en hielden af en toe samen pauze. Ze hebben het heel netjes gedaan, ook het op maat maken van de koffienis!”

Mogen wij ook meedenken met jouw nieuwe keuken? Maak een afspraak en we maken samen een ontwerp voor jouw droomkeuken!