De keuken van
Ellen en Harold Coppens

•    Front Franchetti Onyxzwart
•    Keramiek werkblad Calacatta Green
•    Geïntegreerde vacumeermachine
•    Praktische bijkeuken

Luxe keuken met topapparatuur

“We hebben de perfecte keuken samengesteld”

Ellen en Harold Coppens uit Uden zijn dol op koken. Zeg maar gerust: gevorderde hobbykoks. “Dus toen we gingen verhuizen, hadden we een ruim budget voor de keuken opzij gezet. We zijn bij diverse keukenzaken geweest, met name uit het hoogste marktsegment, maar daar voelden we ons niet echt serieus genomen. Toen zijn we toch eens bij Superkeukens binnengelopen en daar hadden we meteen een klik met onze verkoopadviseur. We zijn vervolgens heel goed geholpen om onze perfecte keuken samen te stellen.” 

Frontkleur

Grote keuken

Omdat koken en bakken een belangrijke rol speelt in het leven van Ellen en Harold, kozen ze ervoor om de keuken ruim op te zetten. “Dus heeft onze keuken elf strekkende meter werkblad. De vorige bewoners van het huis hadden alleen het gedeelte met het schiereiland als keuken; wij hebben daar aan de overliggende hoek nog een extra L-vormig keukendeel aan toegevoegd. Voor zo’n grote keuken moet je natuurlijk wel heel wat keuzes maken en daarbij werden we goed geadviseerd door Superkeukens. Bijvoorbeeld over de indeling van de apothekerskasten. Ook zijn we op aanraden van de vestiging in Uden, waar we de keuken hebben gekocht, een keer naar Superkeukens Oss geweest. Daar stond namelijk meer apparatuur uit het hogere segment en iets als een dure koffiemachine wil je toch een keer werkend zien, voordat je je keuze maakt.”

Luxe werkblad

Dat het een werkblad van keramiek moest worden, stond al snel vast. Ellen: “Maar het blad dat we aanvankelijk hadden gekozen, bleek uit de handel te zijn genomen. En bij de rest van de collectie in de vestiging zat niet iets waarvan wij meteen een wauw-gevoel kregen. Toen raadde onze keukenadviseur ons aan om een afspraak te maken in de showroom van de leverancier zelf. Daar zagen we meteen een werkblad dat we prachtig vonden, met zwart en groen erin. Dat is het uiteindelijk ook geworden en we zijn er zó blij mee.” 

Topapparatuur

In hun vorige keuken hadden Harold en Ellen al een koel-vriescombinatie van Samsung, met de slimme Family Hub-connectiviteit. “Daarnaast hebben we de oven en de koffiemachine van Siemens, evenals een extra inbouwkoelkast voor de speciaalbieren. De wijnklimaatkoelkast is ook van Siemens.  De inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging hebben we van een ander merk: Bora. Ik ben daar heel tevreden over. De afzuiging werkt goed en je kunt de filters heel eenvoudig schoonmaken. Wat ik echt fantastisch vind, is de Quva vacumeermachine die in het aanrechtblad verwerkt zit. Ik gebruik hem bijna dagelijks, want ik heb een professionele snijmachine en koop fijne vleeswaren en kazen groot in. Door die zelf te snijden en vacuüm te verpakken blijft het heerlijk vers. Maar ook voor bijvoorbeeld groente gebruik ik hem veel. Ik zou de vacumeermachine echt niet meer willen missen!” 

Bijkeuken

Toen de familie Coppens bij Superkeukens was, zagen ze ook een bijkeukenopstelling staan. “En we wisten meteen dat we dat ook wilden. Want je moet de wasmachine, droger, schoonmaakspullen en de strijkplank toch ergens kwijt. Dit is een heel nette oplossing, en ook handig ingedeeld omdat de wasmachine en droger op werkhoogte staan zodat je niet hoeft te bukken. We kunnen er een plank uittrekken om de wasmand op te zetten en dat is echt ideaal, zeker omdat we een dagje ouder worden en we hier nog heel lang hopen te blijven wonen.”

Goede service

Door een foutje bij de transporteur verliep de levering van de keuken niet helemaal zoals gepland. “Maar dat valt Superkeukens niet aan te rekenen, en de plaatsing is vervolgens heel goed verlopen. Op alle details is gelet. Zo sluit het patroon van het aanrechtblad precies aan op het opstaande randje, daar hadden we speciaal om gevraagd. Dat zijn dingen die een ander misschien niet eens opvallen, maar die wij zelf gewoon perfect wilden hebben. Het uitzoeken van onze keuken was een heel proces; we zijn zeker vier keer naar Superkeukens geweest en hebben er elke keer drie uur gezeten. Maar die tijd hadden we nodig om te komen tot wat er nu staat: we hebben de perfecte keuken samengesteld. Er is echt niets dat we achteraf gezien toch anders hadden willen doen.”

De beoordeling van
Ellen en Harold Coppens

10

