De keuken van
Familie Pawiro

  • Ruime blauwe keuken met houtlook accenten
  • Marmerlook keukenblad
  • Losse kastenwand met koffiecorner
  • Luxe apparatuur als kookplaatfornuis en wijnkoelkast

Luxe keuken in warme blauwe tint

“In de keuken heb ik een eigen koffiecorner gecreëerd”

Filia woont met man Elles en zoon Ireton in Almere. Het gezin is anderhalf jaar geleden verhuisd naar een herenhuis. In hun vorige woning hadden ze een keuken die basic en puur functioneel was. In de nieuwe woning wilde Filia eigenlijk een adembenemende, luxe keuken met alles erop en eraan. Die heeft ze gekregen! Filia vertelt er meer over.

Een duidelijke visie

“Onze eerste keuken hebben we bij Superkeukens Almere gekocht. Dit beviel toen heel goed, dus we zijn voor onze nieuwe keuken weer naar Superkeukens gegaan. We wilden ook bij twee andere keukenzaken langs, zodat we een en ander goed konden vergelijken. Bij deze twee keukenzaken hadden we heel sterk het gevoel dat ze onze wensen niet begrepen. We hadden een duidelijk beeld van de keuken en de indeling, zoals de losse kastenwand met koffiecorner die deels in de woonkamer moest komen te staan. Dit vonden ze maar raar … Bij Superkeukens keken ze hier níet raar van op. Keukenadviseur Rob van Superkeukens stond open voor onze ideeën en kwam met enkele suggesties om het nóg beter te maken.”

Niet-alledaagse keuken

“Ik heb altijd gezegd dat ik een keuken wilde met alles erop en eraan. Ik hou van koken en vind het ontspannen om in de keuken te staan en een hele rijsttafel te maken voor familie of vrienden. De keuken moet hierop ingericht zijn. We zijn vier keer bij Superkeukens Almere geweest. De eerste keer om ons te oriënteren en de keren erna om het ontwerp te maken en te finetunen. Het ontwerp van onze keuken is niet-alledaags: hij heeft verschillende hoeken en nisjes én een losse kastenwand die deels in de woonkamer staat. Bovendien is hij uitgevoerd in verschillende kleuren. We wilden namelijk een donkere keuken en adviseur Rob liet ons deze blauwe kleur zien, Savino blauw. We waren meteen verkocht! Daarnaast hebben we in de keuken eikenhout (fineer) verwerkt om wat warmte in het ontwerp te brengen en een marmerlook keukenblad met lila-poederroze details, die het geheel samen brengt.”

Groot fornuis met inductiekookplaat

Bij een luxe keuken horen luxe apparaten. Filia: “We hebben gekozen voor niet-alledaagse keukenapparaten, zoals een wijnkoelkast, een Amerikaanse koel-vriescombinatie en een fornuis mét inductiekookplaat. Met Kerst is het altijd handig als een kalkoen van ongeveer 8 kilogram makkelijk in het fornuis past, deze past zeker niet in een inbouwoven. Ik ben heel blij met het fornuis van Bertazzoni, want hij is zeer ruim en heeft een elektrische inductiekookplaat – zo ben je niet meer afhankelijk van gas en het is bovendien supermakkelijk met schoonmaken. Boven het fornuis hebben we een losse afzuigkap. Daarnaast hebben we ook een combi-oven en een vaatwasser. Alle apparaten zijn van het merk AEG, met uitzondering van het fornuis.”

Eigen koffiecorner

“Alle wensen die wij hadden, zijn duidelijk in het keukenontwerp teruggekomen. Keukenadviseur Rob heeft dit heel goed gedaan! Hij heeft er een prachtig ontwerp van gemaakt en hij heeft ervoor gezorgd dat alles goed bij elkaar past. De losse kastenwand heeft dezelfde look & feel als de keuken, zodat het één geheel is geworden. We zitten geregeld aan de eettafel met vrienden en familie. Zo kan ik met gemak een wijntje inschenken of een kopje koffie maken. Ik ben een echte koffie- en wijnliefhebber! Het was voor mij dus echt essentieel dit ook in mijn kastenwand te integreren. Haha, mijn eigen koffiecorner en een wijnkoelkast! En nu geniet ik er enorm van. Daarnaast heeft de keuken een bargedeelte met twee barstoelen, waar elk gezelschap plaats kan nemen om samen met mij te kletsen terwijl ik aan het koken ben!”

Keuken demonteren én monteren

“Toen het keukenontwerp definitief was, is de keuken besteld. We moesten drie tot vier maanden wachten tot hij geleverd kon worden. De keukenmonteurs van Nivedo – het montagebedrijf waar Superkeukens Almere mee samenwerkt – hebben eerst onze oude keuken gedemonteerd. We vonden het zonde om deze keuken naar de vuilstort te brengen, dus we hebben hem gedeeltelijk in onze garage laten plaatsen. Hebben we een feestje of een verjaardag, dan kunnen we het drinken en alle hapjes makkelijk kwijt. De monteurs zijn daarna anderhalve dag bezig geweest om de nieuwe keuken te plaatsen en te installeren. Dit hebben ze heel netjes en secuur gedaan.”
 

Ontzettend blij met resultaat

“In de showroom hebben we de verschillende kleurstalen bij elkaar gehouden en ze leken goed bij elkaar te passen. Toch vond ik het spannend om de keuken in zijn geheel te zien: heeft het goed uitgepakt? Jazeker! Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. De kleuren en materialen staan heel mooi bij elkaar en ze komen tot hun recht in onze woning. Daarnaast is de keuken lekker ruim en we hebben voldoende werkruimte en vooral veel opbergruimte. We zitten heel vaak aan de eettafel en genieten enorm van onze nieuwe keuken. Ik ben er nog iedere dag superblij mee!”

De beoordeling van
Filia Pawiro

9.3

