De keuken van
De keuken van Leo Procee

  • Blauwgrijze keuken
  • 6 tot 7 meter werkruimte
  • Esthetische kraan met uittrekbare sproeikop
  • Greeploze lades met soft close

Lange blauwgrijze keuken met chique koperen details

“Ik denk dat ik nu 6 á 7 meter aan werkblad heb!”

Leo Procee woont samen met zijn zoon in Zwolle. Toen zij op een gegeven moment hoofdpijn kregen van hun oude keuken (letterlijk, want ze stootten steeds hun hoofd aan de oude afzuigkap), begonnen ze samen de zoektocht naar een nieuwe keuken. En die werd niet alleen fijner voor het hoofd, maar ook voor het oog!

Tijd voor een nieuwe keuken

Toen Leo Procee in 2017 een nieuw huis had gekocht, wist hij al dat hij de keuken aan wilde pakken, maar op dat moment had het niet de hoogste prioriteit. De jaren verstreken en de irritaties werden groter. Zo was de indeling erg onpraktisch; de afzuigkap hing bijvoorbeeld veel te laag. Hoog tijd om het anders te doen!

De zoektocht naar een nieuwe keuken begon online. Vader en zoon oriënteerden zich en samen stelden zij een wensenlijst op. Leo vertelt: “We hadden heel duidelijk wat we wilden. Na het oriënteren hebben we zelf al een indeling ontworpen die ons praktisch leek. Totaal anders dan de vorige keuken, maar dat was ook de bedoeling.” Het resultaat van het ontwerp was een lange, aaneengesloten keuken met veel kasten, voorzien van lades, en boven het werkblad een paar open stellingen. “Die kunnen we leuk aankleden met plantjes en accessoires.”

Het voelde gelijk goed

Toen er een concreet plan was gemaakt, besloot Leo binnen te lopen bij Superkeukens in Zwolle. “Dat voelde gelijk goed!” zegt hij. “Het eerste contact was goed, dus we zijn eigenlijk niet eens naar andere keukenwinkels geweest.” Het plan was er natuurlijk al voor een groot deel, maar toch heeft de showroom van Superkeukens zeker nog nieuwe ideeën gebracht. “Mijn zoon was erg gecharmeerd van een blauwgrijze keuken die bij Superkeukens in de showroom stond. En ik moet zeggen: deze kleur past ook wel erg goed bij onze vloer.” Voordat de keuken besteld werd, kreeg Leo nog een 360 graden ontwerp in video van hun keuken te zien. “Het was fijn om te zien hoe het geheel bij elkaar kwam in de video!” vertelt Leo enthousiast.

Chique koperen kraan met extra’s

Om de koele kleuren van de keuken te combineren met wat warmte, besloot Leo om voor een koperkleurige spoelbak te gaan. Een lekker ruime spoelbak, vertelt hij: “Een spoelbak waar de pan in zijn geheel in past.” Uiteraard is ook de kraan koperkleurig. Op het eerste gezicht lijkt het een normale chique kraan, maar deze kraan heeft een uittrekbare sproeikop. “De uittrekbare sproeikop is heel slim weggewerkt in de kraan. Je wil ook dat het er esthetisch mooi uitziet natuurlijk! En dat is goed gelukt.” De koperen kleur heeft Leo ook terug laten komen in de achterwand aan de kant van de kookplaat. De lange kant van de keuken heeft een grijze achterwand: deze kwam uit de oude keuken. Zo is er toch nog iets van de oude keuken bewaard gebleven. Tot slot is het composieten werkblad zwartkleurig met een grijs detail. Een prachtig geheel!

Moderne apparatuur in een ‘old school’ jasje

“Op inductie koken was belangrijk voor ons,” vertelt Leo. “Maar wel wilden we graag echte ‘old school’ draaiknoppen en een mooi zwart design.” Verder was de koof die de lucht van de afzuigkap naar buiten bracht niet groot genoeg in Leo’s huis. Maar dat was geen probleem, volgens de adviseur bij Superkeukens. De nieuwste afzuiging heeft namelijk ingebouwde filters die de lucht volledig zuiveren, zodat er weer schone lucht in de keuken komt. Het hoeft dus helemaal niet naar buiten! Een andere, zeer terechte wens van Leo was dat hij zijn hoofd niet meer wilde stoten aan de afzuigkap. Ook dat is gelukt, nu hij een schuine platte afzuiging heeft. Verder is de keuken voorzien van een fijne vaatwasser, met besteklade bovenin, een goede koeling en een zuinige boiler.

Praktische lades en draaiplateau

Een andere wens van Leo: lades. De oude keuken had veel kasten met deuren, waardoor je niet meer weet wat er achterin de kast zit. “Lades geven veel meer overzicht in wat je hebt,” zegt Leo. “Ook in de hoek van de keuken is hierover nagedacht. Daar zit een draaiplateau dat je er ook uit kunt trekken. Je kunt dus overal goed bij en hebt overzicht. Wat ik ook heel mooi vind, is dat de kasten van binnen zwart zijn. Dat maakt het nog meer één geheel en houdt het rustig.” Verder zijn alle kasten greeploos en voorzien van soft close. Eén van de lades is omgebouwd tot een pantry box. “Een wens van mijn zoon,” vertelt Leo. “Deze lade is voorzien van een glasplaat, om fruit en groenten in te bewaren. Hoewel het een slimme toevoeging is, merken we dat de bewaartermijn niet zo lang is als wanneer je deze producten in de koelkast zou leggen.”

Binnen twee dagen stond de keuken al

Leo is erg te spreken over de service van Superkeukens. “Ze hebben ons goed laten zien hoe de keuken eruit komt te zien. Ze hebben alle mogelijkheden met ons besproken en zo konden wij de beste keuze maken.” Het proces na de aankoop verliep ook erg soepel, vertelt hij. “We hadden ongeveer een half jaar de tijd om de oude keuken eruit te slopen. We hadden de tijd.” Toen na het sloopwerk de keuken weer werd opgebouwd, was dat ook gelijk een groot succes. Binnen twee dagen stond de keuken al!

Een fijne ervaring met Superkeukens

Inmiddels is de keuken al even in gebruik. Leo vertelt over zijn ervaring: “De keuken voldoet aan al onze verwachtingen. Het is zo praktisch: in alle lades kun je direct alles zien. De keuken is heerlijk ruim en groot. Je kunt makkelijk je eigen ding doen en het is niet meer behelpen met de ruimte. Ik denk dat ik nu 6 á 7 meter aan werkblad heb! Ik ben echt heel tevreden, over het advies, de levering, de plaatsing, de prijs-kwaliteitverhouding… Eigenlijk over alles!”