De keuken van
De keuken van familie Schouten

GijsProostFotografie-_GPF3160 (gecomprimeerd).jpg

  • Luxe keuken met schiereiland en bar
  • Goudkleurige greepjes
  • Composieten werkblad met marmerlook
  • Kokendwaterkraan
  • Wijnklimaatkast

Keuken met schiereiland, bar en luxe apparatuur

“Het is een prachtige luxe keuken geworden, perfect voor ons gezin.”

Scarlett woont samen met haar man en twee jonge kinderen in Hoogerheide. Na hun verhuizing was het gelijk duidelijk dat er een nieuwe keuken moest komen. De oude keuken zat al 25 jaar in het huis en het was hoog tijd voor vernieuwing! De vraag was alleen nog: waar konden ze terecht? Scarlett vertelt: “We hebben in verschillende winkels gekeken, maar mijn schoonzus en schoonmoeder hadden allebei een keuken bij Superkeukens gekocht. Beiden waren ze erg tevreden! Dus vandaar dat wij ook besloten een afspraak te maken. Dat proces ging erg fijn. We gingen ons eerst oriënteren, na het vaststellen van de grote lijnen gingen we rekenen en daarna zijn we meer op de details ingegaan.”

Eerlijk en deskundig advies

Toen Scarlett en haar man bij Superkeukens binnenkwamen, werden ze geholpen door keukenadviseur Jamie. “Een hele aardige jongen,” vindt Scarlett. “Hij probeerde ons niks aan te smeren, zoals je wel eens hoort bij keukenzaken, maar was eerlijk en dacht goed met ons mee. Dat was prettig, want mijn man en ik hebben best een andere smaak!” Scarlett lacht. “Jamie kwam met tussenoplossingen en goede ideeën. Zo kwam de indeling van de apparatuur van hem. Zaken waarvan wij dachten dat ze niet mogelijk waren, waren wel degelijk te realiseren volgens Jamie. Je zag dat hij er echt verstand van had en hij kon ons daardoor goed adviseren.”

Voor nog meer keukeninspiratie

Ontvang ons gratis inspiratieboek!

Wil jij ook inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Dan is ons gratis inspiratieboek echt iets voor jou! Blader door 100 pagina's met de nieuwste keukentrends, Superkeukens van onze klanten en onze keukencollectie. Vraag jouw exemplaar snel aan en laat je verrassen!

De visualisatie van de keuken

Vooraf had Scarlett al flink wat tijd gespendeerd op Pinterest en ze had dus al een goed beeld van hoe de keuken eruit moest komen te zien. Scarlett en haar man wilden graag een donkere keuken en een licht werkblad. “We wisten voor 80% wat we mooi vonden. En die overige 20% kwam eigenlijk vanzelf na het bezoek aan de showroom en de afspraken met Jamie,” legt ze uit. “We hadden zelf wel een idee, maar we wisten niet wat de mogelijkheden waren. Hoe komt het eruit te zien? Is er wel genoeg loopruimte? Wordt de bar niet te groot, of juist te klein?” Dit werd allemaal uitgetekend door Jamie in een 3D tekening. Hij hield ook rekening met de grootte van de kasten. “Jamies advies was erg waardevol! En de 3D tekening hebben we veel laten zien aan anderen, voordat de keuken er was. Het was leuk om alvast te kunnen showen!”

Kokendwaterkraan en luxe wijnklimaatkast

Qua apparatuur heeft Scarlett gekozen voor een kokendwaterkraan. “Ideaal!” vindt ze. “We gebruiken deze meerdere keren per dag. De kraan is van Selsiuz en hij bevalt erg goed.” Verder heeft de keuken van familie Schouten een gewone oven, een combi-oven en een vaatwasser. Ook hebben ze een grote koelkast. Deze is extra groot, omdat ze al een aparte vriezer hebben. Meer ruimte in de koelkast dus! “En dat is ideaal met kleine kindjes,” beaamt Scarlett. Verder beschikt de keuken ook over een luxueuze wijnklimaatkast. “Echt een luxe toevoeging aan de keuken,” vindt Scarlett. “Dat wilde mijn man heel graag. Prima, vond ik. We zijn onze droomkeuken aan het samenstellen, dus dan doen we het gelijk goed. We hopen zelf immers nog 20 jaar met deze keuken te kunnen doen!”

Stijlvolle én slimme keuken

Scarlett en haar man hebben gekozen voor een schuine afzuiging, zodat je nooit je hoofd stoot. Heel praktisch én het staat chique. Daaronder zit een 5-pits inductiekookplaat. De kookplaat en afzuiging zijn met elkaar verbonden via internet. Zet je de kookplaat aan of uit, dan reageert de afzuiging hierop. “Ideaal, want ik vergat de afzuiging nog wel eens uit te zetten. De afzuiging gaat zelfs harder als ik op drie pitten kook, en zachter als ik op één pit kook.”

Een kindvriendelijk werkblad

Het werkblad van de keuken is gemaakt van composiet. “We hebben kleine kindjes, dus ik wilde materiaal dat niet zomaar breekt of beschadigt als je knoeit,” legt Scarlett uit. “We hebben naar het meest duurzame materiaal voor ons als gezin gevraagd, en dat was dus composiet.” Verder houdt Scarlett van de marmerlook, maar toen ze het prijskaartje daarvan zag was dat toch even schrikken. “We hebben gekeken naar iets dat erop lijkt, maar goedkoper is. Het composieten werkblad staat erom bekend dat het lang meegaat. Daarbij is het krasbestendig en niet poreus. Dus daar zijn we erg blij mee!”

Transparant aankoopproces en vlotte plaatsing

In het proces van aankoop tot levering konden Scarlett en haar man de keuken op de voet volgen. “Er was een online dossier waarin we precies konden zien welke artikelen er binnen waren en wanneer de levertijd was.” Ook het contact verliep erg prettig, volgens Scarlett. “We konden altijd even bellen of mailen als we vragen hadden. Dat was erg fijn!” Toen de keuken er eenmaal was, verliep de plaatsing ook heel soepel. “De monteur kwam de keuken in zijn eentje zetten, wat ik erg knap vond. Drie dagen later stond hij. Al het karton werd ook gelijk afgevoerd. Dat was heel netjes, wij zaten nergens meer mee.”

Een luxe keuken, perfect voor het gezin

De keuken is inmiddels al een tijdje in gebruik, en hij bevalt gelukkig erg goed! “Toen de keuken eenmaal stond vond ik het nog veel ruimer dan ik in gedachten had. Dus dat is super positief! We zijn er heel blij mee. De kwaliteit is erg goed. Het is een prachtige luxe keuken geworden, perfect voor ons gezin. Ik had niks anders gewild.”

Wil jij net als Scarlett jouw droomkeuken werkelijkheid maken? Maak een afspraak en wij ontwerpen graag jouw nieuwe keuken!