De keuken van
Henk & Monique Rikkers

  • Werkbladafzuiging
  • Kookplaat met inductie
  • Quooker Cube
  • Industriële details
  • Gemak & Comfort

Industriële grijze keuken met kookeiland

‘Wij gaan hier samen oud worden”

Ruim een jaar geleden trokken Henk en Monique Rikkers uit Arkel in hun nieuwe huis. Eén ding was zeker, die keuken, die gingen ze eens aanpakken! Meer werkruimte, meer opslag, meer gemak. Dat is wat Henk en Monique voor ogen hadden.

Een nieuwe start

Met een hoofd vol ideeën en concrete wensen stapten ze Superkeukens in Arkel binnen. Daar spraken ze met adviseur Robin. Volgens Robin waren ze de makkelijkste klanten, die precies wisten wat en hoe ze het wilden. ‟Hij heeft gelijk het tekenblok gepakt en alles uitgewerkt zoals wij het wilden hebben. ‟Waar we in andere zaken nog al eens te horen kregen dat onze ideeën niet mogelijk waren, was Robin ongelofelijk meegaand en behulpzaam. Al snel kozen we aan de hand van zijn tekening en de stalen onze droomkeuken uit!”

Een kookeiland én een koffie eiland

In de oude keuken zat een schiereiland, maar Henk en Monique wilden graag een kookeiland om meer werkruimte te creëren. Ergens was er wel een klein beetje angst dat het een immens ding zou zijn in een relatief kleine ruimte. Maar dat gevoel verdween snel, zodra Robin de ideeën van Henk en Monique ging uittekenen. Het kookeiland kwam er en het werd die heerlijke werkplek die ze voor ogen hadden. In de open keuken oogt het eiland licht en ruimtelijk. De houten wijnkasten die erin zijn geplaatst,  geven een charmant accent aan de industriële keuken. Het keukenblok aan de muur is niet te diep, waardoor het weinig ruimte inneemt en toch een scala aan (opberg)mogelijkheden biedt. Met als voornaamste doel: een mooie plek creëren waar het  koffie apparaat tot zijn recht komt. ‟Dit was wel een vereiste hoor. Naast een kookeiland, wilden we óók een koffie eiland.” aldus Henk. ‟Dit hadden we in ons vorige huis ook, en vinden we ideaal. Je loopt elkaar niet voor de voeten en je hebt zo genoeg ruimte om rustig een kopje koffie te zetten.”
 

Een werkbaar werkblad

Het composieten aanrechtblad was een weloverwogen besluit. ‶Henk is namelijk chef-kok geweest, en wil nog wel eens een hete pan op het aanrechtblad zetten. Nu hoeft hij nergens rekening mee te houden wanneer hij lekker aan het koken is, en hoef ik me geen zorgen te maken over het aanrechtblad.” Ook de kookplaatafzuiging was een bewuste keuze. Dat was de wens sinds ze het op televisie zagen. Wat een uitvinding! En, omdat er geen hangende afzuigkap meer is, valt er veel meer natuurlijk licht op het stenen werkblad.
 

Comfort & gemak 

Een ding was zeker voor Henk en Monique: “Wij willen hier samen oud worden. Daarom hebben we de keuken zo ontworpen, dat alles toegankelijk is én blijft. Ook als we een jaartje ouder worden. We hebben gekozen voor keukenlades in plaats van keukenkastjes. Zo hoeven we niet meer door de knieën en is alle heel gemakkelijk binnen handbereik.”  De apparatuur is ingebouwd, en een kleine vaatwasser was de wens. ‶Daar waren we zo enthousiast over! Iedereen die op bezoek komt zegt er ook iets over. En voor ons is het de ideale oplossing omdat we maar met zijn tweetjes zijn.” Nog zo’n slimme keuze was de Quooker Cube: ‶Nu hebben we kokend, koud en bruisend water uit één kraan! Nooit meer sjouwen met flessen, wat een genot!”
 

Heerlijk genieten samen

Naast de keuken, hebben Henk & Monique ook de rest van de woning grondig aangepakt. ‟We wilden het gelijk goed doen. Het was dan ook totaal geen straf om veel tijd thuis door te brengen gedurende de lockdown. Henk en Monique genoten van de ruimte, de keuken en elkaars gezelschap. En dat blijven ze nog vele jaren doen! 
 

Dik tevreden!

“Wij zijn dik tevreden en zouden Superkeukens aan iedereen aanbevelen. Het aantal positieve reacties wat we krijgen is enorm en bevestigt nog maar eens wat een goede keuze we hebben gemaakt!“

De beoordeling van
Henk & Monique Rikkers

9

