De keuken van
Carola en Martijn de Keijzer

  • Eilandkeuken met bar
  • Composieten werkblad  in betonlook
  • Symmetrische kastenwand
  • Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een strakke en lichte eilandkeuken met betonlook

“Alles in onze keuken past goed bij elkaar. Het vormt écht een eenheid.”

Toen Carola en haar man Martijn met hun twee kinderen verhuisden naar een nieuwe woning in Beneden-Leeuwen, moest het één en ander gerenoveerd worden. Onder andere de keuken. Ze brachten een bezoek aan diverse keukenzaken. Bij Superkeukens hadden ze direct een goed gevoel. “We werden erg vriendelijk ontvangen en ze hebben ongelooflijk veel keuze en mogelijkheden. De ideale combinatie als je op zoek bent naar een nieuwe keuken.”

Gebruikmaken van de ruimte

De keuken in de nieuwe woning van Carola en Martijn was, naast dat die gedateerd is, ook erg klein voor de ruimte. Toen het stel besloot om een nieuwe keuken te kopen, begon het  direct te kriebelen om meer met de ruimte te doen. “Met zoveel keukenruimte kan je er écht iets moois van maken. Een keuken die precies aansluit op onze wensen en behoeften. We besloten om er een gezellige familiekeuken van te maken, met genoeg ruimte voor het hele gezin.”

Een eilandkeuken met bar en kastenwand

Carola en Martijn hebben meerdere keukenzaken bezocht om te kijken wat de mogelijkheden waren. Daarnaast hebben ze inspiratie gezocht op Pinterest. Hierdoor kregen ze al een globaal beeld van hoe de keuken eruit moest komen te zien. “We wilden graag een eilandkeuken met bar en een grote kastenwand met een nisje erin.” Ook wisten ze heel goed wat ze niét wilden. “In het oude huis hadden we een witte keuken. Dat is zeer onpraktisch met kleine kinderen.”

Enthousiast en behulpzaam

Bij Superkeukens Tiel werden Carola en haar Martijn vriendelijk ontvangen door keukenadviseur Tim. “We waren er in eerste instantie alleen om de mogelijkheden te bespreken, maar we hadden direct een klik en ook over het assortiment van Superkeukens waren we erg te spreken. We besloten om bij Superkeukens onze nieuwe keuken te kopen.” Ze vonden de hulp van Tim heel fijn. “Hij dacht goed mee en begreep onze ideeën precies. Geweldig!”

Symmetrie in de keuken

In de keuken vinden Carola en Martijn rust en symmetrie belangrijk. “Omdat onze keukenruimte redelijk groot is, vind ik het mooi als alles bij elkaar past. Het moet écht een eenheid vormen.” Ze hebben daarom verschillende grijstinten gekozen. “We wilden graag een composieten werkblad in een  betonlook. Voor de rest van de keuken hebben we gekeken wat daar goed bij matcht.” De symmetrie zie je vooral terug in de kastenwand. Aan beide kanten van de nis ziet de kastenwand er hetzelfde uit, mede door de oven en combioven. “De ruimte is er en ik vond het mooier om aan beide kanten een oven te hebben. Daarnaast is het ook nog eens heel handig, zeker met kinderen.”

De ideale keukenindeling

Over de indeling van de keuken is goed nagedacht. Samen met Tim hebben ze gekeken naar wat op welke plek het best past. Aan de linkerzijde van de kastenwand hebben we een oven en een diepvries laten plaatsen en aan de rechterzijde een combi-oven en koelkast. “Zo hebben we alles binnen handbereik en kunnen we overal goed bij. Tim had zelfs bedacht dat de koelkast aan de linkerkant open moest gaan, anders moet je er omheen lopen om erbij te kunnen. Zo slim. De rest van de kastenwand bestaat uit allemaal kasten. Het is heerlijk om zo veel opbergruimte te hebben.” Aldus Carola.

Meer dan tevreden met de familiekeuken

De levering van de keuken verliep soepel en uiteindelijk is de keuken halverwege januari 2022 geplaatst. “We hebben de keuken inmiddels iets meer dan een jaar in gebruik en we zijn méér dan tevreden.” Het gezin spendeert veel tijd in de keuken. “We ontbijten er met z’n allen, maar ook als ik ‘s avonds aan het koken ben zit het hele gezin aan de keukenbar. Het is onwijs gezellig en écht een familiekeuken geworden!”