De keuken van
Richard van Polanen

  • Sfeervolle kleurtinten
  • Aanrechtblad met marmerlook
  • Gouden spoelbak en kraan
  • Greeploze keukenkastjes

Een sfeervolle keuken in een lichtroze tint

Superkeukens heeft alles tot in de puntjes geregeld

De Familie van Polanen is vaste gast op camping De Horizon in Oude Ade. Ze wonen de helft van het jaar op de camping. Daarom hebben ze vorig jaar een nieuw chalet gekocht. Het chalet moest worden voorzien van een nieuwe keuken, maar in het assortiment van de chaletbouwer konden ze niets vinden wat aansprak. Op naar Superkeukens! Richard vertelt je er alles over. Lees hier zijn ervaring!

De keuze voor Superkeukens

Nadat de familie van Polanen een nieuw chalet gekocht had, was het mogelijk om via dezelfde chaletbouwer een keuken te laten leveren. Ze bekeken het boek met alle beschikbare keukens, maar vonden daar niet de keuken van hun dromen. Daar kwam ook nog eens bij dat de keukens een flink prijskaartje hadden. “We waren verre van enthousiast. Het was duur en naar onze mening waren de keukens niet van uitstekende kwaliteit. Dus besloten we om naar een keukenzaak te gaan.” Een aantal jaar geleden had de familie de keuken van hun woonhuis bij Superkeukens gekocht. “We herinnerden ons dat we daar een goede ervaring mee hadden. De keuze voor Superkeukens was dan ook snel gemaakt.” 

Een warm onthaal

Met een heleboel ideeën bezocht familie van Polanen Superkeukens Zoeterwoude. Ze werden daar direct vriendelijk begroet door het personeel. “Niet alleen de eerste keer dat we daar kwamen werden we warm onthaald, ook bij de andere bezoekjes werden we steeds vriendelijk ontvangen” Richard is erg te spreken over de fijne sfeer bij Superkeukens. “De keukenadviseurs luisteren naar je wensen en denken echt met je mee. Het team dat ons geholpen heeft, bestaande uit Jasper, Dennis en Mano, is fantastisch.”

De keuken komt tot leven

Na een goed gesprek over hun wensen en verzoeken kwam het moment om de keuken te gaan samenstellen. “We wilden een sfeervolle keuken. We zijn hier ten slotte voornamelijk in de zomerperiode.” Jasper, Dennis en Mano hebben de familie van Polanen van begin tot eind begeleid in de keuzes voor bepaalde stijlen. Zo kwamen ze met een aantal ideeën om een gezellige sfeer te creëren. “Qua kleur stelden de adviseurs voor om de keukenkastjes een lichtroze tint te geven. Ik was niet gelijk enthousiast.” Om een goed beeld te krijgen werd er een 3D-tekening gemaakt. “Toen ik alles in de 3D-tekening samen zag komen, snapte ik de keuze voor deze kleur helemaal. De lichtroze tint van de keukenkastjes in combinatie met de groene tegelwand, het witte aanrechtblad met marmer look en goudkleurige spoelbak en kraan, zorgt voor een warme uitstraling.”

Opbergruimte creëren

Er is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van keukenkasten, zodat al de keukenbenodigdheden netjes uit het zicht zijn. Daarnaast bieden keukenkastjes ook veel opbergruimte en dat is in het geval van een chalet erg handig. Naast dat een keuken functioneel moet zijn, is het ook belangrijk dat deze sfeervol is. “Om gezelligheid te creëren in de keuken, hebben we ook een plankje en een wijnrek aan de muur hangen. Dit maakt de keuken heel speels.”

Tot in de puntjes geregeld

De situatie van de familie van Polanen is anders dan normaal. In de meeste gevallen wordt er een keuken voor een woonhuis gekocht, maar bij een chalet heb je ook te maken met een chaletbouwer die het chalet plaatst. “De plaatsing van de keuken moest goed worden afgestemd met de chaletbouwer. Zij hebben een datum geprikt waarop het chalet geplaatst wordt en daar kunnen ze niet zomaar van afwijken als dit niet uitkomt met de keuken,” aldus Richard. “Superkeukens heeft dit zó goed geregeld. Drie maanden nadat we de keuken gekocht hadden, werd hij al geplaatst. Alles was op tijd en in lijn met de plaatsing van het chalet.”

Tevreden over het eindresultaat

De familie van Polanen is erg tevreden met het eindresultaat. “We kwamen naar Superkeukens met een aantal ideeën. Uiteindelijk is het resultaat nóg mooier dan we in ons hoofd hadden.” Richard is op alle vlakken te spreken over Superkeukens. “Adviseren en verkopen is één ding, maar je moet er ook nog voor zorgen dat alles netjes en goed geplaatst wordt. Dat hebben ze naar mijn mening uitstekend gedaan.”

 

 

De beoordeling van
Richard van Polanen

9

