De keuken van
De keuken van Sietske Rietveld

  • Hoekkeuken met keukenbar
  • Diepblauwe keuken met satijnen (hout)nerf
  • Apparatuur van AEG
  • Keramieken keukenblad met marmerlook

Een ruime, diepblauwe hoekkeuken met keukenbar

“De keuken staat erg mooi in de ruimte”

Sietske en haar man wonen met hun twee kinderen in een prachtige woning in Soesterberg. Samen besloten ze de garage bij hun huis te betrekken om zo meer ruimte te creëren voor de keuken. Hierdoor was er wel een nieuwe keuken nodig. Dit kwam mooi samen aangezien de oude keuken verouderd was en dringend vervangen moest worden!

Gelijk een goed gevoel

Sietske en haar man bespraken met de aannemer van hun verbouwing de mogelijkheden voor een nieuwe keuken. “Hij verwees ons naar Superkeukens, waar we in contact kwamen met keukenadviseur Vincent. Hij kwam al snel bij ons thuis om de situatie te bekijken en de eerste ideeën uit te schetsen. Dat was heel prettig,” herinnert Sietske zich. Het werd al snel duidelijk dat prijsonderhandelingen niet aan de orde waren, omdat Superkeukens een vaste prijs hanteert. “Dit geeft je volledige vrijheid bij het maken van keuzes. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Dat is echt uniek!”

Goed advies van keukenadviseur Vincent

“In eerste instantie hadden we al een idee voor de keuken, maar na uitgebreid overleg met Vincent heeft het uiteindelijke ontwerp een volledig nieuwe vorm gekregen.” Vincent speelde voornamelijk een rol bij het bepalen van de keukenopstelling. Hij adviseerde de aanrechtblokken aan de rechterkant in plaats van aan de linkerkant te plaatsen, waardoor de keuken ruimtelijker oogt. De sfeer van de keuken is precies zoals ze vooraf voor ogen hadden: warm, stoer, niet te landelijk en niet te strak. Sietske voegt eraan toe: “De keukenbar die we graag wilden, maakt het geheel perfect af en weerspiegelt deze sfeer.”

De keuze voor een unieke frontkleur

Aangezien vrijwel iedereen al een zwarte of grijze keuken heeft, besloten Sietske en haar man om voor iets totaal anders te gaan: diepblauw met satijnen (hout)nerf. Deze frontkleur, gecombineerd met een licht keramieken keukenblad met een marmerlook, creëert een warm en stoer geheel – precies de sfeer die ze wilden uitstralen. Daarnaast zochten ze naar een compromis voor de handgrepen van de keuken. “Mijn man was geen fan van greeploze keukens, maar we wilden wel iets dat een mooie eenheid zou vormen. Op advies van Vincent kozen we daarom voor greeplijsten.”

Apparatuur met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Alle apparatuur in de keuken is van het merk AEG. “Een budgetvriendelijke keuze!” Aldus Sietske. “Daarbij hoefden we de koelkast niet te vervangen, want die verkeerde nog in uitstekende staat. Die kon gewoon overgeplaatst worden.” De kookplaat is complementair aan de afzuiging. Dat betekent dat de afzuiging automatisch wordt geactiveerd zodra je de kookplaat gebruikt. “Een superhandig technisch snufje,” vertelt Sietske enthousiast.

Genieten van de keuken

De levering verliep precies zoals gepland. “Alles was compleet en ze hebben rekening gehouden met de planning van onze aannemer bij het installeren. Hierdoor duurde het wat langer voordat we de keuken in huis hadden, maar dat was een keuze die we bewust hebben gemaakt.” Inmiddels is de keuken al geruime tijd in gebruik en Sietske en haar gezin zijn er zeer tevreden over. “Het bevalt heel goed.” Ze zijn met name erg te spreken over de opstelling. Sietske vertelt: “De keuken staat erg mooi in de ruimte. We genieten er elke dag van. En de keukenbar vinden we ook geweldig. Het is heel gezellig om samen met het gezin in de keuken te zitten.”