De keuken van
Linda Klont en haar vriend

  • Knusse keuken met doorkijkje in stadswoning
  • Matzwart met houten details
  • Verhoogde bar met zithoek
  • Coffee corner

De adviseurs van Superkeukens zijn kunstenaars die in elke ruimte een oplossing zien

Een kleine donkere keuken met houten details en een barretje

Samen met haar vriend, twee konijnen en een vogel, woont Linda in Utrecht. Na jaren gehuurd te hebben, vonden zij het tijd om te kijken naar een koopwoning. In augustus 2021 vonden ze een huis waarbij één ding zeker was: er moest een nieuwe keuken in. Wie die keuken ging ontwerpen was voor Linda geen vraag. De partner van een goede vriendin, Ronald Hoornweg, is namelijk filiaalhouder van Superkeukens in Oldenzaal. “Er was geen betere optie dan dat hij mijn keuken ging ontwerpen.” Lees hier hoe de nieuwe keuken tot stand kwam.

Een open keuken en kookeiland was een must!

De zoektocht naar het perfecte huis was niet de makkelijkste klus. Linda had altijd al een type keuken in haar hoofd, namelijk: een open keuken. Eentje met een kookeiland waar haar gasten aan zouden kunnen borrelen terwijl zij nog druk bezig was met koken. Helaas was het vanwege een krappe woningmarkt moeilijk om een betaalbaar huis in Utrecht te vinden met een open keuken. Hierdoor was dit het eerste wat Linda op moest geven tijdens hun zoektocht. “Tijdens het kopen van een huis zit je in een flow. Via Pinterest had ik heel veel leuke dingen gezien die ik dan ga combineren met elkaar. Ook had ik een heel lijstje met eisen voor het nieuwe huis. Alleen moesten hier al snel keuzes in gemaakt worden.” Doordat zij veel eisen los moesten laten kwamen ze bij een huis met een kleine keuken in een aparte ruimte. “Koken in een aparte ruimte? Ik dacht echt dat ik heel mijn huis moest gaan verbouwen.”

Bij Superkeukens denken ze écht met je mee

Nu Linda haar droom van een open keuken moest loslaten, was ze bang dat het niet haar droomkeuken zou worden. “Ik hou écht van koken. En vooral wanneer er dan ook iemand aan een barretje bij kan zitten. In deze keuken zag ik dat niet.” Ook de trap en de cv-ketel waren zichtbaar. Gelukkig dacht Ronald goed mee met onze wensen. Hij wist eigenlijk precies hoe de keuken ingedeeld moest worden en hoe de trap en de cv-ketel weggewerkt konden worden. Daarnaast had de keuken van Linda en haar vriend een ongelijke vloer. Ook hier had Ronald een oplossing voor. “Dankzij Ronald heb ik nu ook een barretje in mijn keuken én genoeg ruimte om te koken.

Coffee corner

Doordat het huis een kleine gesloten keuken heeft, was ook de werkruimte beperkt. Zo hadden ze maar weinig aanrechtblad voor het bereiden van eten. Totdat Ronald met een geweldig idee kwam: een coffee corner. Bovenop de oven is een stuk aanrechtblad geplaatst dat tegelijkertijd dienstdoet als coffee corner. Gezellig én handig!

Een showroomkeuken van Superkeukens

Linda en haar vriend hadden geluk met het nieuwe huis. Dit huis was namelijk al voorzien van een showroom keuken van Superkeukens met een gloednieuwe oven én kookplaat. “Wij hoefden hierdoor geen nieuwe oven of kookplaat meer aan te schaffen. Dit was echt zo’n voordeel!” Voor de andere apparatuur, het materiaal en de kleuren hebben zij zich goed laten adviseren. “Wij hebben er zelf niet zoveel verstand van. Daarom is het heel fijn om met een deskundige keukenadviseur te overleggen. Zo zeiden we al snel op alle keuzes ja en amen, haha.”

Een snel en soepel traject

Het hele traject, van ontwerp tot plaatsing, verliep voor Linda erg fijn. Ronald kwam langs om naar het huis te kijken en de keuken op te meten. Vervolgens hebben de twee een afspraak gemaakt bij Superkeukens om de materialen, kleuren en apparatuur te bespreken. “Als je mij jaren geleden had gevraagd of ik een zwarte keuken zou willen, had ik echt geen ja gezegd. Maar door de inspiratie op Pinterest en het advies van Ronald ben ik erg blij met onze zwarte keuken.” Na de afspraak bij Superkeukens, is alles nog een keer thuis in- en opgemeten waarna het definitieve keukenontwerp werd gemaakt. “Daarna hebben we de keuken eigenlijk direct besteld en ook de levering ging erg snel. Een dag voor kerst werd onze nieuwe keuken geleverd. Ook de service daarna was top. Als er iets aangepast moest worden, kwam er direct iemand terug.”

Denken in mogelijkheden

Toen Linda de keukenruimte voor het eerst bekeek had ze niet verwacht dat daar haar droomkeuken te verwezenlijken was. Gelukkig was daar Ronald. “Hij zag mogelijkheden in een keuken waar we zelf in eerste instantie ontevreden over waren.” De keukenadviseurs van Superkeukens zien in iedere ruimte wel een oplossing. Zo ook voor een kleine ruimte zoals de keuken van Linda en haar vriend.

De beoordeling van
Linda Klont en haar vriend

8.7

