De keuken van
Tak en Leontien Cheung

  • L-vormige keuken met schiereiland 
  • Combi matwitte fronten en fronten in eikenfineer 
  • Losse kastenwand in dezelfde look & feel 
  • Veel werk- en opbergruimte
  • Frontkleuren: FMA kristalwit en ROC F728 eiken Bianco

Een keuken in twee kleurstellingen en grote kastenwand

“Heel blij met onze keuken en bijpassende kastenwand!”

Tak Cheung woont met zijn vrouw Leontien in Woerden. Tak werkt als planner voor een aantal vestigingen van Superkeukens. Toen het stel een nieuwe keuken wilde, was de keuze voor Superkeukens snel gemaakt. In dit interview vertelt hij hoe de nieuwe, prachtige (!) keuken tot stand is gekomen. Lees gauw verder!

Hele verdieping verbouwen

Tak: “Leontien en ik wonen in een drive in-woning in Woerden. Op de begane grond zit de garage en op de eerste verdieping de woonkamer en keuken. We wilden de hele eerste verdieping opknappen, want deze is in twintig jaar tijd nooit geüpdatet. De vloer is eruit gehaald, muren en deuren zijn verplaatst en de keuken is eruit gesloopt. De hele ruimte is gestript, zodat we deze opnieuw konden opbouwen. Hiervoor hebben we een aannemer in de arm genomen. Bovendien hebben we een binnenhuisarchitect in de familie en hij heeft ons tips gegeven over een nieuwe indeling. Zo wilden we de keuken uitbouwen en wilden we aangrenzend een grote kastenwand plaatsen.

Superkeukens = logische keuze

Ik werk als planner voor een aantal vestigingen van Superkeukens. Wanneer mensen een nieuwe keuken kopen, dan doe ik de gehele planning: van fabricage tot de uiteindelijke levering en montage. Toen we onze eerste verdieping wilden verbouwen en hier een nieuwe keuken in wilden, was de keuze voor Superkeukens snel gemaakt. Het was een logische keuze. Bovendien: ik vind het keukenaanbod heel mooi en weet dat Superkeukens een goede service hanteert. We maakten een afspraak bij Superkeukens Zoeterwoude en werden ontvangen door keukenadviseur Jasper van Polanen.

Keuken in twee kleurstellingen

We gingen met Jasper om de tafel. Op hoofdlijnen wisten we wat voor een keuken we wilden, namelijk een L-vormige keuken met schiereiland. We hebben gekozen voor een keuken in twee kleurstellingen: de keuken bestaat uit matwitte fronten en fronten in eikenfineer. Deze materialen en kleuren komen ook terug in de rest van ons interieur. De keuken heeft daarnaast een aanrechtblad in lichtgrijs keramiek en de achterwand is betegeld met turquoiseblauwe tegels. Tegen de lange keukenzijde wilden we een grote kastenwand plaatsen. Deze moest dezelfde look & feel hebben als de keuken, dus Jasper heeft nagevraagd of een maatwerkkast mogelijk was. En dit was mogelijk!

Apparaten in de keuken

In de keuken hebben we diverse inbouwapparaten, zoals een koel-vriescombinatie, vaatwasser, oven, combi-oven, inductiekookplaat, afzuigsysteem en kokendwaterkraan. Deze zijn van verschillende merken, zoals Siemens, Novy en Quooker. We hebben bewust gekozen voor een kookplaat met een apart afzuigsysteem. De design afzuiging is heel subtiel en deze hebben we verwerkt in de koof boven de keuken. Zo hangt hij niet in je gezichtsveld en kan je tijdens het koken gemakkelijk een praatje maken met de mensen aan de eettafel.

Monteurs waren snel, klantvriendelijk en netjes

In totaal zijn we drie keer bij Superkeukens Zoeterwoude geweest en we zijn heel blij met het uiteindelijke ontwerp. Voor de levering van de keuken waren we afhankelijk van onze aannemer: zodra hij klaar was, kon de keuken geplaatst worden. Ongeveer twee weken voor de leveringsdatum kreeg ik bericht van het montagebedrijf: ze wilden een montageafspraak inplannen. De montage zou drie dagen in beslag nemen, maar de keuken was na twee dagen al geplaatst! De monteurs werkten razendsnel en ze waren klantvriendelijk én netjes. Ze ruimden alle afval op en ze scheidden het afval zelfs.

Keuken bevalt supergoed!

De keuken gebruiken we inmiddels enkele maanden en hij bevalt supergoed! De verbouwing van de eerste verdieping moest vooral een grotere keuken opleveren. Een keuken met meer werkruimte en opbergruimte. Dat is gelukt! We hebben nu volop ruimte en de keuken is praktisch ingedeeld. Ook zijn we heel blij met de keuzes die wij hebben gemaakt, zoals het materiaal- en kleurgebruik, de keukenindeling en de gekozen systemen en apparaten. De losse kastenwand (in dezelfde look & feel als de keuken) is de kers op de taart. Als je de woonkamer binnenkomt, dan zie je direct deze wand. Dat is een mooie binnenkomer!”

De beoordeling van
Tak en Leontien Cheung

10

