De keuken van
Nick Wickerhoff

  • Compacte L-vormige keuken
  • Aanrechtblad met marmerlook
  • Anti-fingerprint afwerking
  • Keukenapparatuur van AEG

Het was de allereerste keer dat ik een keuken kocht. Dan komt er enorm veel op je af.

Een hippe zwarte keuken met marmerlook werkblad

Nick Wickerhoff woont in een nieuwbouwappartement in Arnhem centrum. Een uitdagend project, want werkelijk alles is nieuw. Zo ook de keuken. Bij het optimaal benutten van de beperkte keukenruimte in een appartement kon Nick deskundige hulp goed gebruiken. Die hulp vond hij bij Superkeukens.

Keuken voor nieuwbouwappartement

In 2019 tekende Nick het contract van zijn allereerste koophuis. Dat is ontzettend leuk, maar ook spannend. “Er zat nog geen keuken in de nieuwe woning. Dus ik ging op zoek naar een keukenzaak die mij kon helpen bij het kopen van mijn eerste keuken.” Nick had van tevoren al wel een idee over de esthetiek van de keuken, maar over de praktische kant had hij écht advies nodig. “Een goede vriend zat in een soortgelijke situatie en was heel tevreden over zijn keuken en de service van Superkeukens. Ze luisterden goed naar zijn wensen, dachten mee en gaven advies. Dat was precies waar ik naar op zoek was!”

Een goed gevoel

Toen Nick de vestiging in Beuningen binnenstapte voelde het gelijk goed. Hij werd vriendelijk begroet door keukenadviseur Marc die uiteindelijk betrokken bleef bij het volledige ontwerp- en aankoopproces van de nieuwe keuken. Marc begeleidde hem stap voor stap bij het kiezen van de beste opstelling, de kleur en het materiaal van de keukenkasten en het werkblad. “In mijn appartement is er weinig ruimte voor de keuken, dus dan is het belangrijk dat alles zo efficiënt mogelijk ingericht wordt. Marc adviseerde mij over de verschillende mogelijkheden, die ook in het geval van een kleine keuken eindeloos zijn.”

Mogelijkheden genoeg

Er zijn een aantal opstellingen die zich goed lenen voor een keuken die wat kleiner van stuk is. Idealiter wilde Nick een keuken met kookeiland, maar dat zou te veel ruimte innemen. “Een L-vormige keuken bleek een veel betere keus.” Aldus Nick. “Het past perfect binnen de beschikbare ruimte en ik heb alle werk- en opbergruimte die ik nodig heb.” Ook tijdens het uitdenken van het ontwerp van de keuken bleek Marc veel goede adviezen te hebben. “Bij een keuken met een rechte hoek is de draai van de keukenkastjes cruciaal. Anders kunnen de kastjes niet goed open. Ik had hier zelf nooit aan gedacht!”

Voorloper op de zwarte keuken trend

Zwarte keukens zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in interieurland. Maar in 2019 was dit nog niet zo hip. “Toen Marc met het idee kwam om een zwarte keuken te kiezen in plaats van wit, vond ik dat gelijk een gaaf idee. Maar ook spannend, ik had dit nog niet vaker gezien.” Nick wilde in zijn appartement een industriële woonstijl met chique accenten creëren. “Een wit werkblad met marmerlook leek mij de perfecte luxe touch bij de zwarte keuken. We hebben er toen voor gekozen om het blad door te trekken op de achterwand. Dat geeft een prachtig resultaat.”

Zeg gedag tegen vingerafdrukken

Een zwarte keuken is prachtig, maar heeft ook één nadeel: je ziet er echt alles op. Gelukkig had Marc een top idee. Dankzij een speciale anti-fingerprint afwerking maken vingerafdrukken geen kans op de onyx zwarte keukenfronten. Dat betekent dat je niet elke dag meer de keuken hoeft schoon te maken. “Dit is nou een oplossing waar je blij van wordt. Super!”

Keuken van de toekomst

Qua apparatuur heeft Nick voor het kwaliteitsmerk AEG gekozen. “Ik kende het merk. Het zijn betaalbare apparaten die goed werken en er netjes uitzien.” In zijn vorige woning had Nick een gasfornuis, maar dat is niet meer van deze tijd. Dus koos hij voor een inductiekookplaat. “Dat is veiliger, gebruiksvriendelijker en makkelijker schoon te maken. En daarnaast is koken op inductie de toekomst.”

Met de keuken voelt het huis compleet

De keuken is een week nadat het huis werd opgeleverd geplaatst. Dat was in juni 2021. “De levering was perfect geregeld door Superkeukens. Uiteindelijk voelt een nieuw huis pas compleet als de keuken erin staat.” Ook de plaatsing van de keuken verliep ontzettend soepel. “De monteur heeft prachtig werk geleverd. Hij werkte snel en was heel vriendelijk. Ik heb er geen zorgen over gehad.” De keuken is inmiddels al even in gebruik en bevalt erg goed. “Het staat heel mooi in de ruimte en past perfect bij de rest van het interieur. Iedereen die op zoek is naar een keuken, zal ik Superkeukens aanraden!”

De beoordeling van
Nick Wickerhoff

8.3

