De keuken van
Ton en Trudy Reuzer

•    Donkerblauwe kastjes
•    Handige stoomoven
•    Stopcontacten in werkblad
•    Wijnkoelkast

Donkerblauwe keuken met kookeiland

“We zijn blij met onze praktische keuken”

Bij een splinternieuw appartement hoort ook een nieuwe keuken. Dankzij Superkeukens hebben Ton en Trudy Reuzer uit Zaltbommel nu een prachtige keuken die vol zit met handigheidjes. 

Mooie 3D-tekening

Dat het een Superkeuken zou worden, stond voor het echtpaar Reuzer al vast. Ton: “Onze schoonzoon werkt namelijk bij Superkeukens. Hij heeft ons dus heel goed geholpen bij het indelen van de keuken en bij het kiezen van een handige lay-out. Vervolgens zijn we naar Superkeukens Arkel gegaan om de keuzes te maken voor bijvoorbeeld de kastjes en de apparatuur, want dat moet je toch zelf zien en voelen, vind ik. In eerste instantie wilden we antracietkleurige kastjes, maar ze hadden nét deze donkerblauwe frontjes binnengekregen in de showroom. En dat vonden we toch wel heel mooi, dus hebben we op het laatste moment daarvoor gekozen. Met de mooie 3D-tekening kregen we alvast een heel goed beeld van onze nieuwe keuken.”

Bijzondere afzuigkap

De afzuigkap boven het kookeiland is een echte blikvanger. “Aanvankelijk had ik een ronde afzuigkap gekozen, maar dit was iets nieuws en dat vond ik toch wel heel erg mooi. Ik heb altijd in een restaurant gewerkt en ik weet hoe belangrijk een goede afzuigkap is. De inductiekookplaat is verdeeld in zones, dat is heel handig. We hadden in onze vorige woning ook al inductie, dus daar hoefden we niet aan te wennen.”

Wijnkoelkast en ovens

In de hoge kast zitten van links naar rechts een wijnkoelkast, een stoom/heteluchtoven en een enkele heteluchtoven. “Het ziet er mooi uit met die drie apparaten naast elkaar en het is handig om twee ovens tot onze beschikking te hebben. Ik kook veel eten in een braadzak, zodat de smaak beter behouden blijft. Als je dan daarnaast nog iets anders in de oven wilt klaarmaken, is het praktisch om er twee te hebben. Daar zijn we dus erg blij mee. Nog zo’n handigheidje: in onze vaatwasser van AEG komt de onderste korf, waar de borden in staan, omhoog als je hem eruit trekt. Dat maakt het in- en uitladen gemakkelijker. We worden een dagje ouder, dus dan zijn dat soort snufjes heel fijn.”

Aanrechtblad met stopcontacten

De aanrechtbladen lijken van natuursteen, maar zijn van composiet. “Ze zijn heel makkelijk schoon te houden en dat is prettig als je veel kookt. We hebben er stopcontacten in laten bouwen in het kookeiland: handig voor de staafmixer, maar ook om de iPad in bij te laden als ik een recept op internet heb gevonden en dat erbij wil houden. Zo hoef je niet te printen en gaat de iPad niet leeg. We hebben ook een kokendwaterkraan waar we blij mee zijn. Je kunt de pasta of de eieren meteen koken. Niet dat het op de inductiekookplaat lang duurt voordat het water kookt, maar dit is toch net weer wat sneller.”

Nette plaatsing

Het plaatsen van de keuken nam twee dagen in beslag. “Het is dan ook een flinke keuken met veel kastjes. De afzuigkap was een leuke uitdaging voor de monteurs, want die hadden ze nog nooit eerder gezien, maar het is perfect in orde gekomen. Net als de rest van de keuken. Er waren een paar beschadigde plintjes, maar dat is snel en netjes opgelost door Superkeukens. We zijn dus heel tevreden over onze keuken.”

De beoordeling van
Ton en Trudy Reuzer

8.3

