De keuken van
Maaike en Patrick

  • Grafietzwart en greeploze fronten
  • Verhoogd kookeiland
  • Veel opbergruimte
  • Aanrechtblad in marmerlook

Chique eilandkeuken met veel opbergruimte

“Volg je gevoel! Ook al lijkt het een gewaagde keuze”

Maaike woont met haar man Patrick en hun twee kinderen in Velsen. Toen ze verhuisden naar een nieuwe woning, werd álles gestript. De oude eikenhouten keuken was nodig toe aan een update en werd eruit gesloopt om plaats te maken voor een chique moderne eilandkeuken. Maaike vertelt je er meer over in dit klantverhaal. Lees nu verder!

Nieuwe woning, nieuwe keuken

Begin vorig jaar betrokken Maaike, Patrick met hun kinderen de nieuwe woning. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en blikken we samen met Maaike terug op de totstandkoming van de nieuwe keuken. Maaike: “Toen wij het nieuwe huis kochten, hebben we het helemaal gestript. De oude keuken was ook nodig toe aan vervanging en gelukkig wisten we al precies wat we wilden: Een donkere keuken in natuurlijke tinten én een kookeiland.”

Bij Superkeukens Cruquius slaagden we

Superkeukens was de eerste en enige keukenzaak die ze bezochten. “Het voelde meteen goed. We hadden een recensie gelezen en die was zo positief dat we eigenlijk direct wisten dat we ook bij Superkeukens moesten zijn.” Vanuit Velsen vertrok het gezin naar Superkeukens Cruquius, voor een eerste oriëntatieronde in de showroom. Ze werden geholpen door keukenadviseur Martijn. Maaike: “We zijn ontzettend goed geholpen. Met Martijn bespraken we onze wensen en hij liet ons meerdere keukens en keukenfronten zien tijdens het winkelbezoek. Daarna hebben we thuis nog flink gebrainstormd voordat we besloten de keuken aan te schaffen.”

Een keuken voor het hele gezin

Maaike en Patrick hebben samen met het hele gezin de keukenwensen op een rij gezet. Iedereen had ruimte voor eigen inbreng. Zo ook de kinderen. “Met onze zoon en dochter hebben we gekeken naar wat wij mooi vinden. We hebben de kleuren samen uitgekozen en ook de inrichting hebben we samen bepaald. Zo wilden we het kookeiland graag extra speciaal maken door het op pootjes te plaatsen zodat het vrij van de grond zou zijn. Dat was nog best een uitdaging! Maar Superkeukens schoot te hulp.” Aldus Maaike.

Veel bewegingsvrijheid rondom het eiland

“Superkeukens heeft ons goed geadviseerd over het kookeiland. Zodra we de maten wisten, hebben ze meegedacht over de looproutes en de opbergruimte in de keuken. We vonden het belangrijk dat we genoeg ruimte hadden om rondom het eiland te kunnen lopen en dat er voldoende bewegingsvrijheid zou zijn zodat je elkaar niet in de weg staat. De indeling klopt nu. De oven is fijn op ooghoogte geplaatst en de koelkast met grote diepe lades heel ruim, waardoor we meer dan genoeg plek hebben voor alle boodschappen.”

Veel opbergruimte

Maaike: “Door te kiezen voor lades rondom het kookeiland winnen we veel ruimte. Daarbij zorgen de donkere kasten voor een mooi en rustig geheel.” De lades zijn afgewerkt met stijlvolle zwarte greeplijsten en hebben een stille soft close. Dat is niet alleen handig voor het voorkomen van schade aan de lade of de inhoud ervan, maar het is ook handig voor het voorkomen van geluidsoverlast in huis. “De anti-fingerprint lak op de kasten, maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat het schoonmaken heel gemakkelijk is, ten opzichte van de vorige hoogglanskeuken.”

Gouden accenten en elegant glaswerk

Ook mooi uitgewerkt zijn de bovenkasten met glazen deurtjes. Leuk detail is dat ze prachtig matchen met de rest van de woning, waar vaker de nostalgische look van troebel glaswerk terugkomt in bijvoorbeeld raamwerkjes van deuren. Een ander mooi accent in de keuken is de achterwand aan de spoelzijde met een goudkleurige wand in verschillende kleurschakeringen. Maaike: “De wand is eerst helemaal gestukt en daarop hebben we de kleine tegeltjes in honingraatvorm geplaatst. Ideaal achter de spoelbak tegen het opspattende water en gemakkelijk schoon te maken.”

Een verborgen stopcontact bij de kookplaat

Met de grote inductiekookplaat van Bora, waarvan de afzuiging in het werkblad is geplaatst, zijn Maaike en Patrick erg blij: “Een krachtig ding en het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Tip: het dekseltje van de afzuiging haal je er gemakkelijk vanaf én kan zo in de vaatwasser. Verder zijn we goed geadviseerd om ín het kookeiland een verborgen stekkerdoos te laten plaatsen. Wij wilden eigenlijk alleen een kookplaat op het eiland, maar Martijn raadde aan om er toch een stopcontact bij te nemen. Zo kan je gemakkelijk de keukenapparatuur aansluiten. En met twee tieners in huis en alle smartphones die snel moeten worden opgeladen is het ook héél handig!” Aldus Maaike.

Groen marmer: gewaagd, maar zó luxueus chique

“Het keukenblad zelf was nog best een dingetje. Daar heb ik toch zó over getwijfeld. Het is een gewaagde keuze natuurlijk om zo’n groot (ruim 2,5 meter) groen werkblad in marmerlook midden in de keuken te plaatsen. Ik vond het heel spannend. Want werkt het wel? Hoe is het in het ‘echt’ en in het groot in de ruimte. Allemaal vragen die door mijn hoofd schoten bij het uitzoeken van de nieuwe keuken. Maar mijn eerste gevoel was goed. We zijn nog steeds zo blij met de chique uitstraling van ons kookeiland. Ik zou dan ook iedereen aanraden: volg je eigen gevoel. Ook al twijfel je, het komt écht goed. Ik heb achteraf geen moment spijt gehad van onze ‘gewaagde’ keuze!”

Een droomkeuken!

“De enige uitdaging van de keuken is om het kookeiland en werkblad opgeruimd te houden. Omdat het marmer zo’n eyecatcher is wil je er niet te veel rommel op. Een grote bos bloemen volstaat en zorgt ervoor dat het er strak en chique uit blijft zien. Maar verder is het echt een droomkeuken hoor! We houden erg van koken, en of we nu een uitgebreide maaltijd koken, lekkere hapjes maken, bakken of een snelle maaltijd bereiden. De keuken is het hart van onze woning waar we heel graag tijd doorbrengen.”