De keuken van
De keuken van Hans en Ellie Francke

  • Keuken met kookeiland
  • Rode en witgrijze houtlook fronten
  • Kunststof werkblad met bronskleurige ader
  • Veel opbergruimte

Bijzondere rode keuken met veel opbergruimte

“Nu is mijn droomkeuken werkelijkheid geworden!”

Toen Hans en Ellie Francke hun oude huis verkochten om in een nieuwbouwwoning in Kortgene te gaan wonen, was Esther aspirant-koper. Hoewel Esther uiteindelijk niet degene was die het huis kocht, haalden Hans en Ellie wel iets anders uit hun ontmoeting: een prachtige nieuwe keuken! Esther werkte namelijk bij Superkeukens Middelburg, waar Hans en Ellie uiteindelijk geslaagd zijn voor, zoals ze zelf zeggen, hun droomkeuken. Ellie vertelt over hun ervaring.

Een hele fijne verkoopster

Hoe het allemaal precies is begonnen? Een vriendin van Ellie had een hele goede ervaring gehad bij Superkeukens en Hans en Ellie zijn door haar enthousiasme aangestoken. Bij Superkeukens Middelburg werden ze ontvangen door Esther. Toevallig geen onbekende voor hen. Ellie: “Ik kende Esther via onze oude buren waar ze ook een keuken voor ontworpen heeft. Ook was ze aspirant-koper voor ons oude huis. Dat was allemaal heel toevallig!” Uiteindelijk is de keuken samen met Esther ontworpen. Ellie: “Ik ben echt heel enthousiast over haar. Een hele fijne verkoopster! Zij kwam met ideeën waar wij niet direct over nagedacht hebben, zoals het aanrecht tussen de twee hoge kasten. Dat maakt het geheel toch een stuk speelser, anders waren het allemaal kasten geweest.”

Nog een stuk groter

Toen de keuken eenmaal ontworpen was, liepen Hans en Ellie tegen een probleem aan. Aan het huis werd onverwachts een stuk aangebouwd. Dus: terug naar de tekentafel! Ellie: “Gelukkig speelde Esther daar heel goed op in. Nu de keuken een stuk groter kon worden, wilde ik graag een kookeiland. Toen heeft Esther dat samen met ons ontworpen. Zij adviseerde ons ook om een barretje met twee krukjes te plaatsen, omdat dat het geheel breekt. Daar zit nu ons bezoek, wanneer ik aan het koken ben. Zo kunnen we gezellig kletsen!”

Echt een droomkeuken

De keuken is rood, afgewisseld met een witgrijze kleur. Hoe ze op deze unieke combinatie kwamen? Ellie had al langere tijd keukeninspiratie opgedaan. Door haar vriendin had ze al wat ideeën, maar ook struinde ze Pinterest af en zo wist ze precies wat ze wilde. Ellie: “Ik heb altijd al gezegd, als ik ooit een nieuwe keuken uitzoek, dan wil ik een rode keuken met grijs. Ik zag hem al voor me, mijn droomkeuken. En nu is die droomkeuken werkelijkheid geworden!” Esther heeft het stel fijn geholpen bij het uitzoeken van de keuken. Ellie: “Esther had hele goede ideeën. Ze heeft precies dezelfde smaak als ik. Ze adviseerde iets en ik was gelijk enthousiast.”

Bronskleurige details die overal terugkomen

De keuken heeft een kunststof werkblad, donkerkleurig met een bronskleurige ader erin. Deze kleur komt tevens terug in de tegels en in de lampen. Het geeft een mooie rustige sfeer. Eigenlijk zou er eerst een ander werkblad geplaatst worden. Ellie: “Maar ik heb op het laatste moment het werkblad veranderd. Eerst zou het een marmerlook werkblad worden, maar toen later de vloer werd uitgezocht, eikenhout met knoesten, zou het geheel veel te druk worden. Gelukkig was de wijziging geen enkel probleem.”

Veel opbergruimte met lades

De keuken van Hans en Ellie heeft veel opbergruimte. Enorm handig, want je hebt nooit genoeg opbergruimte. Ellie vertelt dat zij graag kookt. Ze heeft dan ook veel kookgerei. Vandaar dat ze

hebben gekozen voor veel kastruimte. Alle kasten zijn voorzien van lades, extra praktisch. “En de kasten zijn allemaal gevuld!” lacht Ellie. Ze heeft de kasten aan de kant van de keuken gevuld met alle kookspullen en de kasten aan de buitenzijde van de keuken gevuld met spullen om de tafel mee te dekken. “Dat bevalt super! Als ik lekker aan het koken ben, moet er niemand in de weg lopen.”

Fijne apparatuur en goede service

Wat betreft apparatuur hebben Hans en Ellie zich ook laten adviseren door Esther. Ellie: “We zijn heel tevreden over de oven en afzuiging.” Ze hebben een afzuiging die is ingebouwd in de kookplaat, en ze zijn er enorm tevreden mee. Een klein puntje van aandacht was een kraan die meer spetterde dan gewenst, maar toen ze dit aangaven bij Superkeukens mochten ze een nieuwe kraan uitzoeken. Ellie vond het ook fijn dat er goed gecommuniceerd werd: “Bij de levering gaven ze aan dat de vloer bedekt moest zijn in verband met vuil, zodat alles netjes bleef. Heel fijn dat ze daarin meedenken.”

Iedereen is laaiend enthousiast

Hoe de keuken nu bevalt? Ellie: “De keuken bevalt ons prima. We krijgen ook veel positieve reacties van bezoek. Meestal gebruiken ze maar één woord: ‘WAUW’. Dat is heel gaaf. Het is enorm groot en een prachtig geheel geworden. Iedereen is laaiend enthousiast en dat is heel leuk!” Ellie zou Superkeukens ook absoluut aanraden. “Ik deel heel graag mijn ervaring en wat mij betreft mag iedereen hiernaartoe gaan. We werden heel fijn behandeld en de manier waarop Esther ons geholpen heeft, was fantastisch.”