Ontdek onze kindvriendelijke keukens | Superkeukens

Mooi en praktisch voor jong en oud

De keuken is een centrale plek in jouw huis: je kookt er niet alleen, maar er wordt gelachen, gepraat, gedanst, getekend en iedereen wil er zijn. Ook je kinderen! Maar dan is het wel zaak om je keuken kindvriendelijk te maken. Superkeukens helpt je daarom graag met het samenstellen van een kindvriendelijke keuken!

Gezellig samen in je kindvriendelijke keuken

In de keuken breng je heel wat tijd door. Om te koken, af te wassen, maar misschien ook om samen een kop thee te drinken of huiswerk te maken aan de keukentafel. Daarom is het belangrijk dat je keuken een gezellige plek is voor jou én voor je kinderen! Dat kun je bijvoorbeeld doen door in je keuken een eetbar op te nemen. Daaraan kunnen jouw kinderen lekker tekenen of kleuren, terwijl jij gewoon verder kunt gaan met groente snijden, deeg kneden en koken. Want een bar heeft dezelfde hoogte als je aanrecht. Ideaal! 

Veiligheid in de keuken

Voor een écht kindvriendelijke keuken is veiligheid een belangrijke voorwaarde. Want een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer jouw kleintje de gevaren in de keuken nog niet kan inzien. Gelukkig kun je van alles doen om jouw keuken veilig te maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de oven en magnetron wat hoger in de keuken te plaatsen en ook de vaatwasser kan op een wat hogere plek worden ingebouwd. Liever toch een oven onder je kookplaat? Dan is het goed om te weten dat veel ovens een kinderslot hebben. Er zijn zelfs ovens met dubbel glas, die aan de buitenzijde niet zo warm worden. Koken op inductie is trouwens ook heel kindvriendelijk én veilig. Een inductiekookplaat wordt zelf namelijk niet warm. 

Kindvriendelijk en makkelijk schoon te maken

Een hoogglanskeuken is prachtig. Maar met kleine kinderen in huis is het wellicht niet de meest praktische keuze. Want vette vingertjes zie je er heel snel op! Gelukkig hebben we bij Superkeukens ook heel veel matte keukens in allerlei kleuren en dessins. Wil je zeker weten dat je geen vingerafdrukken op jouw keukenkastjes te zien krijgt? Kies dan voor een speciale fingerprint proof coating. Ook daarvoor ben je bij Superkeukens aan het juiste adres. Ga je voor een knusse landelijke keuken? Strak matzwart? Hout? Of voor een hippe keuken in betonlook? Het is allemaal te vinden bij Superkeukens!

Koop jouw kindvriendelijke keuken bij Superkeukens

Wat je favoriete keukenstijl ook is: je vindt jouw kindvriendelijke keuken bij Superkeukens. Kom naar één van onze showrooms en stel, samen met jouw keukenadviseur, een mooie én praktische keuken samen waar jij samen met je kids heerlijk in kunt koken, eten, tekenen en ravotten!