Inbouwapparatuur voor jouw keuken bij Superkeukens

Inbouwapparatuur in de nieuwe keuken

In een complete keuken wordt tegenwoordig meestal inbouwapparatuur gekocht. Naast deze inbouwapparatuur heb je vaak als vrijstaande keukenapparaten een Amerikaanse koelkast en een gasfornuis. De meeste keukenapparatuur is zowel in een vrijstaande als een inbouw versie beschikbaar, al varieert dat wel enigszins per merk. Sommige merken zoals SMEG bijvoorbeeld hebben historisch meer vrijstaande modellen gehad, terwijl ze nu juist meer naar de inbouwapparatuur toe neigen.

Waarom inbouwapparatuur?

Het voordeel van inbouwapparatuur is dat je de identiteit van de uitgezochte keukenfronten, handgrepen en keukenblad zoveel mogelijk intact laat. Een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser of koelvriescombinatie bijvoorbeeld is aan de buitenkant helemaal niet als zodanig te herkennen omdat het keukenfront de voorkant helemaal bedekt. De bediening van het apparaat zit aan de binnenzijde. Voor ovens of combimagnetrons geldt dat niet, omdat je er geen keukenfront voor kan zetten in verband met het gebruik. Dat zou de bediening teveel hinderen.

Wat kost inbouwapparatuur?

In veel gevallen zie je dat de kosten van inbouwapparatuur hoger liggen dan de kosten van vergelijkbare vrijstaande keukenapparatuur.  De verschillen in prijs hiervan liggen in de voor inbouwapparaten hogere productiekosten door lagere volumes. Het grote voordeel bij Superkeukens is dat je ook voor inbouwapparatuur de beste prijs krijgt in combinatie met het juiste advies, eventuele installatie en nazorg. Daarnaast kan je ook eens kijken naar een uitverkoop keuken, ook wel showroomkeuken. Keukens in de showroom die vervangen worden voor nieuwe modellen en extra voordelig verkocht worden.

Ontwikkelingen in ingebouwde apparatuur

Door de jaren heen is er veel gebeurd qua techniek en dat vertaalt zich ook door in de beschikbare keukenapparatuur, vrijstaand of inbouw. Zo is er naast de sterke focus op energiezuinigheid (elektriciteit en water) ook een grote slag in geluiddemping gemaakt. Dit is met name zichtbaar in de vaatwassers die nu bijvoorbeeld verkrijgbaar zijn in een 43 dB uitvoering. Dit maakt vrijwel geen geluid en dat is fijn als jouw keuken aan de woonkamer huist. Ook een vooruitgang is dat vaatwassers ruimer zijn gemaakt om onder een bestaand werkblad meer kwijt te kunnen. De winst zit met name naar boven en beneden en door toepassing van betere isolatie is er met een gelijke buitenruimte meer binnenruimte. Dit geldt ook voor de inbouw koelkast.

Kom naar Superkeukens en praat met onze adviseur over de beste inbouwapparatuur voor jouw nieuwe keuken, en krijg direct de beste prijs met super service.