Tips voor het kiezen van een keukenspoelbak

Uw keuken is niet compleet zonder een spoelbak – ook wel gootsteen of wasbak genoemd. Maar wat voor een keukenspoelbak kiest u? Superkeukens vertelt u graag waar u op moet letten bij het kopen van een spoelbak. 
 

Tips voor het kiezen van een keukenspoelbak

Eén van de belangrijkste onderdelen van een keuken is de wasbak: u gebruikt deze namelijk dagelijks. U gebruikt de spoelbak voor het pakken van water, u wast er uw handen én u spoelt er vuile vaat schoon. Wilt u uw keuken vernieuwen, dan moet u ook een nieuwe spoelbak aanschaffen. Maar wat voor een nieuwe keukenspoelbak kiest u? Superkeukens heeft enkele aandachtspunten op een rijtje gezet, zodat u gemakkelijker uw keuze maakt! 
 

Een enkele, anderhalve of dubbele spoelbak? 

First things first. Hoe groot moet de keukenspoelbak zijn? Als het op wasbakken aankomt heeft u de keuze uit diverse formaten. Deze meeste spoelbakken zijn verkrijgbaar in een enkele en een anderhalve variant. De anderhalve variant bestaat uit een enkele spoelbak én een klein bakje voor snij- en kookafval. De dubbele keukenspoelbak is een stuk breder en is ideaal voor mensen die de keuken veelvuldig gebruiken. Let wel op dat u met een dubbele spoelbak minder werkruimte heeft. 
 

Een spoelbak van RVS, natuursteen of keramiek?

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in tal van materialen. In de meeste keukens worden wasbakken van staal of RVS geplaatst: dit materiaal is onderhoudsvriendelijk en ook nog eens zeer hygiënisch. Wilt u liever een andere kleur spoelbak, dan kunt u uiteraard ook kiezen voor een keukenspoelbak van natuursteen, keramiek, emaille of porselein. Deze spoelbakken zijn iets bewerkelijker en zijn minder onderhoudsvriendelijk, maar ze hebben een prachtige look. Deze wasbakken komen goed tot hun recht in een landelijke keuken met nostalgische en karakteristieke elementen. 
 

Een opbouwspoelbak of verzonken spoelbak?

Hoe wilt u de wasbak geplaatst hebben? U kunt namelijk kiezen voor een spoelbak die verzonken ligt in het keukenblad. Het oppervlak is hierdoor vlak en u veegt gemakkelijk water van het keukenblad in de spoelbak. U kunt uiteraard ook kiezen voor een spoelbak met een opstaande rand, ook wel een opbouwspoelbak genoemd. Dit geeft een bijzondere uitstraling aan uw keuken, maar is ook iets minder praktisch omdat vuil zich gemakkelijk tegen de opstaande randen ophopen.
 

Breng een bezoek aan Superkeukens

Wilt u meer informatie over keukenspoelbakken? Of wilt u direct een nieuwe keukenspoelbak uitzoeken? Neem contact op met de keukenadviseurs van Superkeukens en stel uw vragen. Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan één van onze keukenvestigingen in heel Nederland. In onze keukenspeciaalzaken ziet u een groot aantal showroomkeukens en voorbeeldspoelbakken. Kom langs en doe inspiratie op!