Recept: geef je brunch een lente-boost met smaakvolle asperge muffins

Lentekriebels in de keuken? Tijd om jouw smaakpapillen te verwennen met een fris en licht gerecht met dé groenten van de lente: asperges! Met dit lekkere recept voor aspergemuffins geef je jouw brunch een smaakvolle boost.

Bij Superkeukens weten we als geen ander hoe we het witte goud moeten verwerken in de keuken. Daarom delen we graag een overheerlijk recept voor aspergemuffins waarmee je jouw brunch in een handomdraai een lente-boost geeft. Deze muffins zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens super makkelijk om te maken. Ontdek het recept en laat je verrassen door de heerlijke smaken van de lente!

Wat heb je nodig?
Voor 10 stuks

  • 6 witte asperges
  • 2 eieren
  • 220 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram hamreepjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 200 milliliter melk
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of bieslook
  • Bakspray

Hoe maak je het?

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden. Pak 10 muffinvormpjes en spray ze in met bakspray. Zet ze vervolgens apart om te laten drogen.
  2. Schil de witte asperges met een aspergeschiller of dunschiller, waarbij je het kopje niet meeneemt. Snijd daarna 2-3 centimeter van de houtige onderkant af en snijd de asperges in stukken van 1-2 centimeter lang.
  3. Pak een kom. Klop de eieren los met de melk en voeg vervolgens de olie toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe en blijf roeren tot het beslag glad is. Roer tot slot de peterselie of bieslook door het beslag met een houten lepel.
  4. Tijd om de heerlijke ingrediënten toe te voegen aan het beslag! Voeg de kaas, ham en asperges toe, maar bewaar nog een beetje van elk van om later op de muffins te strooien.  
  5. Schep met een ijslepel het beslag in de ingevette muffinsvormpjes. Voeg vervolgens in het midden van elke muffin een stukje asperge toe en top het af met de rest van de kaas en ham. Klaar om te bakken!
  6. Doe de muffins in de oven en laat ze 25 minuten bakken totdat ze mooi goudbruin zijn. Na het bakken laat je de muffins nog 5 minuten rusten in de vorm om af te koelen. Jouw heerlijke aspergemuffins zijn klaar om te serveren bij de brunch. Smakelijk!

Tip! Ga jij meerdere recepten bereiden voor de brunch en wordt het krap om alles op moment suprême klaar te hebben? Goed nieuws! Deze muffins kun je namelijk ook heel goed invriezen en op een later moment opwarmen. Zo heb jij alles op tijd op tafel staan en kan je zonder stress genieten van deze muffins.