Hoe style je jouw open wandkast?

Een open wandkast in de keuken is een echte eyecatcher! Maar hoe richt je deze overzichtelijk in, zonder dat het rommelig oogt? Wij geven je tips om jouw open wandkast in de keuken efficiënt, stijlvol en aantrekkelijk in te richten. Lees snel verder!

Jouw Superkeuken verdient natuurlijk ook een superstyling. Natuurlijk kun je gaan voor strakke bovenkasten, maar wanneer je de keukenwanden wat meer wil laten spreken, zijn open schappen en planken de perfecte manier om je keuken warmte, charme, licht en een persoonlijke touch mee te geven. 

Eindeloze stylingopties

Een open wandkast of open keukenplanken zijn interieurtrends die altijd als nieuw zullen voelen. De stylingopties zijn eindeloos en je kan de inrichting veranderen wanneer je wil. Zo heb je telkens een compleet nieuwe uitstraling. Open opbergruimte biedt een zee aan mogelijkheden! De belangrijkste tips vind je hier:

  • Beperk je selectie
    Open schappen en kasten moeten worden ingericht met een doordachte selectie van items. Inventariseer om te beginnen je serviescollectie en selecteer de essentiële items die je dagelijks gebruikt: borden, kommen, mokken en glazen. Door deze items op te bergen op open planken, heb je snel toegang tot het servies dat je vaak gebruikt én gebruik je de kastruimte functioneel.
  • Mix servies met andere items
    Combineer alledaags servies met accessoires om een interessantere opstelling te maken. Ga op zoek naar spullen die de zwevende schappen in de keuken een extra dimensie en persoonlijkheid kunnen geven. Pak een potplant uit de woonkamer en haal een paar (kook)boeken van de plank. Verzamel vazen, dienbladen, kandelaars en andere decoratieve accenten die passen bij het kleurenpalet van je keuken. Kringloopwinkels zijn ook een geweldige plek om goedkope kunstwerken of leuke accessoires te vinden waarmee je de open schappen kunt inrichten.
  • Wissel grootte en schaal af
    Gebruik voorwerpen in verschillende vormen en maten om een visueel interessanter arrangement te creëren. Begin met de grootste voorwerpen, zoals ingelijste kunst, houten snijplanken of hoge vazen, en verdeel ze over de planken. Vul vervolgens de lege plekken op met middelgrote stukken en zorg voor een evenwichtige verdeling van items met vergelijkbare kleuren, patronen of vormen. Over het algemeen is het beste om wat ruimte tussen de items te laten zodat de opstelling niet te druk lijkt, maar voel je vrij om een paar stukken te laten overlappen voor een nonchalante opstelling.

Laat je inspireren door Superkeukens!

Ontdek wat past bij jou. Welke kast, wat voor materialen en wat voor inrichting en styling. Doe ideeën op en blader door ons nieuwe Inspiratieboek, stel jouw eigen Moodboard samen, of maak een afspraak bij één van Superkeukens vestigingen bij jou in de buurt.