Gezonde superfoodrepenrepen

Ga de snack attacks tegen en houd de goede voornemens vol met dit easy recept voor een lekker tussendoortje vol superfoods! Deze superfoodrepen zitten boordevol gezonde ingrediënten en zijn eenvoudig te maken. Ze zijn "no-bake" en vrij van granen, gluten en zuivel!

Gemakkelijke superfoodrepen zijn precies wat je nodig hebt om het nieuwe jaar gezond te starten. Ze zitten boordevol noten, chia- en lijnzaad, cacao, gojibessen, pompoenpitten, kokos en pure chocolade. Ze zijn ook alleen gezoet met dadels en hebben geen toegevoegde suiker, afgezien van het kleine beetje in de pure chocolade. Maar dat ingrediënt mag je natuurlijk ook achterwege laten.

Wat heb je nodig? (Voor 16 vierkantjes)

  • 310 gr medjool dadels, ontpit
  • 150 gr noten (amandelen, pecannoten of walnoten)
  • 25 gr ongezoete kokosnootvlokken
  • 75 gr rauwe pompoenpitten
  • 30 gr gojibessen
  • 35 gr gemalen lijnzaad
  • 25 gr chiazaad
  • 25 gr cacaopoeder
  • 2 eetlepels (24g) chiazaad
  • 1 à 2 eetlepels water

Optioneel:

  • 100 gr gehakte pure chocolade, gesmolten
  • Extra van je favoriete superfoods om bovenop te strooien (Bijv. cacaonibs, hennepzaad, gojibessen, pompoenpitten, kokosnoot, chiazaad, gehakte noten, enz.)

Hoe maak je het?

  1. Doe de dadels en noten in de keukenmachine en mix tot ze fijngemalen zijn.
  2. Voeg kokosnoot, pompoenpitten, gojibessen, lijnzaad, cacaopoeder en chiazaad toe en pulseer tot het goed gemengd is. Voeg zo nodig een eetlepel water per keer toe, totdat het mengsel bij elkaar blijft als je het tussen twee vingers drukt.
  3. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed vierkant (brownie)bakblik pan en druk het gelijkmatig aan. Dit kan je met je handen doen, maar ook met de onderkant van een glas.
  4. Smelt de chocolade en verdeel gelijkmatig over de bovenkant van de repen.
  5. Bestrooi met extra zaden, bessen of noten over de gesmolten chocolade, dek af en laat enkele uren afkoelen voordat je er vierkantjes van snijdt.

Eet smakelijk!