6 Barbecuetips om nog éven van de zomer te genieten

Kunt u ook geen genoeg krijgen van de zomer? Helaas komt er aan alles een eind, dus ook aan de zomer. Daarom geeft Superkeukens u zes barbecuetips om nog zo lang mogelijk van de zomer te genieten.

6 Barbecuetips om nog éven van de zomer te genieten

Tip 1: De juiste basis

Barbecueën begint bij de houtskool of de briketten die u gebruikt. Hoewel de twee vaak door de war worden gehaald, is er een duidelijk verschil. Houtskool is een verzameling van verbrande stukken hout. Door ze aan te steken, worden ze warm en kunt u met de hitte eten bereiden. De warmte die houtskool afgeeft is vooral geschikt voor kleine, dunne stukken vlees. Briketten daarentegen zijn meer geschikt voor grote stukken vlees met een lange garingstijd. De zwarte, steenachtige kolen bestaan uit geperst houtskool of zaagsel met papier. In tegenstelling tot houtskool vatten brikketten minder snel vlam, maar behouden ze langer de warmte vast. Ook geven briketten de warmte geleidelijk af. Ideaal voor een lange zomeravond.
 

Tip 2: Plaatsing barbecue

Een barbecue aansteken klinkt heel simpel, maar voor u aan de slag kunt, moet u eerst bepalen waar de barbecue komt te staan. U kunt uw barbecue namelijk niet overal neerzetten. Zo moet u bijvoorbeeld oppassen dat de barbecue niet te dicht bij de eettafel komt te staan. Ook is het niet verstandig om een barbecue op een ongelijke vloer te plaatsen. Kies in plaats daarvan voor een stevige ondergrond zodat het vlees niet van de barbecue af kan rollen. 
 

Tip 3: Barbecue op de juiste manier aansteken

Barbecueën is niet alleen lekker, het is ook een excuus om een vuurtje te stoken. De barbecue moet (in de meeste gevallen) namelijk aangestoken worden met vuur. Hiervoor is het belangrijk om niet gebruik te maken van licht ontvlambare stoffen als spiritus of alcohol. Dit zorgt voor grote steekvlammen en dat wilt u niet. Een goede oplossing is om gebruik te maken van aanmaakblokken of een barbecuestarter. Deze kunt u bij verschillende speciaalzaken aanschaffen.
 

Tip 4: Geen plakkend vlees

Wilt u optimaal genieten van het vlees? Strijk dan vóór u iets op de barbecue legt, het rooster in met olijfolie. Deze vette laag zorgt ervoor dat het vlees niet blijft plakken. Let wel op dat de olie niet in de vlammen terecht komt: dit vat namelijk vlam. Overigens zorgt olie er ook voor dat het rooster schoon blijft.
 

Tip 5: Vlamveilig voedsel

Een liefhebber van barbecueën weet dat vlammen uit de barbecue not done zijn. Is dit wel het geval, dan dient u snel en op de juiste manier te handelen. Probeer niet te werken met water. Door de hete olie werkt het water averechts. Gebruik in plaats daarvan zand of bloem. Dit neemt de zuurstof in de vlam weg en houdt de vlammen onder controle. Zo kunt u samen met uw gezelschap nog lang genieten van een heerlijk feestmaal.
 

Tip 6: Schoonmaken

Ná het barbecueën begint het echte werk pas: schoonmaken. Dat is niet altijd een leuk karwei, maar als u tijdens het barbecueën de juiste handelingen verricht, hoeft het niet veel werk te zijn. Gebruik tijdens én na het bakken een halve citroen om de barbecue schoon te houden. Zo voorkomt u dat het vlees aankoek. Het ontsmet de barbecue en uw vis smaakt niet naar de marinade van het vlees.
 

Barbecue deze zomer met Superkeukens

Gaat u deze zomer nog één keer naar buiten om te barbecueën? Dan haalt u alles uit de kast. Maar wanneer het weer omslaat en u naar binnen moet, maakt u de lekkerste gerechten gewoon in uw eigen keuken. Toe aan een nieuwe keuken, of inspiratie opdoen voor de meest lekkere gerechten? Dat kan in één van de filialen van Superkeukens. Maak direct een afspraak of loop even binnen. We zien u snel!