Inbouwkoelkasten van Superkeukens

Een inbouwkoelkast voor harmonie in de keuken

Veel klanten kiezen bij de nieuwe keuken voor een inbouwkoelkast. Samen met de groep die een Amerikaanse koelkast kiest zit je op het grootste deel van de verkochte koelkasten. Het mooie van een inbouwkoelkast is dat hij qua uiterlijk volledig in harmonie is met de rest van de keuken, net zoals een inbouw vaatwasser of inbouwoven. Over de deur van de koelkast zit namelijk een extra deurpaneel gemonteerd in hetzelfde materiaal, zodat de koelkastdeur van metaal niet meer zichtbaar is.

Er zijn twee manieren waarop dit kan gebeuren, namelijk als eerste de situatie dat de deur direct op de koelkastdeur wordt gemonteerd en dat de scharnieren van de koelkast ook het gewicht van de deur dragen. De tweede mogelijkheid is dat de koelkast in een aparte kast wordt gemonteerd waar een deur en scharnieren opzitten. De koelkast deur wordt dan vervolgens via geleiderails vastgemaakt aan de kastdeur zodat als je de kastdeur openmaakt, je de koelkastdeur meeneemt.
 

Inbouwkoelkast als koel-vriescombinatie

Vaak worden inbouwkoelkasten als koelvriescombinatie geleverd. Je ziet ook wel gescheiden varianten, meestal in wat grotere keukens. Als je plaats hebt om een aparte vriezer te monteren, dan kan dat erg prettig zijn omdat je dan voor beide de grotere versie kan nemen wat een hoop extra opslagruimte oplevert.

Er wordt ook geregeld juist gekozen voor een kleinere inbouwkoelkast om juist de opslagruimte te hebben, vaak zie je dit in een situatie waarbij de berging of bijkeuken om de hoek is. Daar wordt dan een grote koelkast en losse vriezer of een grote koelvriescombinatie neergezet.
 

Energiezuinige inbouwkoelkast

Qua energiezuinigheid doen inbouwkoelkasten of koelvriescombinaties niet onder voor de vrijstaande modellen. Je kan van de inbouw-varianten in vrijwel alle groottes een A klasse of beter krijgen wat je qua energieverbruik veel scheelt ten opzichte van lagere klasses.

Bij het gebruik is het ook goed om te letten op de stand van de koelkast en het feit dat je er geen warme dingen in, op of naast zet. Ook als je weg bent kan je de koelkast een stuk lager zetten omdat je de deur een lange tijd niet opent. Dit zal je uiteindelijk ook in je verbruik merken.

Het tijdig ontdooien en schoonmaken van een inbouwkoelkast of koelvriescombinatie scheelt je ook aanzienlijk in het stroomverbruik. Aangekoekt ijs op het koel-element vreet stroom. Ook moet je erop letten bij inbouw dat de koelkast aan de achterkant kan ventileren omdat hij de gegenereerde warmte van de motor kwijt moet om efficiënt te werken.