Koel-vriescombinaties van Superkeukens

Binnen keukenapparatuur is de koel-vriescombinatie over het algemeen een vast onderdeel van een nieuwe keuken. Het gemiddelde keukenbudget en de afmetingen van de keukenruimte anno nu zijn veelal groter dan vroeger waardoor het gemak van een koel-vriescombinatie erg geliefd is. Naast de combinatie van koelen en vriezen zien we ook vaak dat men een extra vrieskast in de woning plaatst, of een kleine koeling of vrieskast in de keuken zelf plaatst ter aanvulling.

Waar de koelkast begonnen is als een betrekkelijk kleine kast voor het koel bewaren van wat beperkt houdbaar voedsel is hij inmiddels geëvolueerd tot een meer dan volwaardige opslag. De grootste combinatie van koelen en vriezen buiten natuurlijk het professionele segment is de Amerikaanse koelkast die grote volumes koppelt aan een aantrekkelijke vormgeving. Dit is een vrijstaand model koel-vriescombinatie en geen inbouw koelkast, wat de meeste verkochte apparaten wel zijn.
 

Volume van een koel-vriescombinatie

De maten van een koel-vriescombinatie variëren. Zoals de kleine onderbouw-versies van 110 tot 150 liter waarbij een kleine 20% voor het vriesvak gereserveerd is. Deze worden geplaatst in de onderkasten van de keuken. Daarnaast is er ook de 178 centimeter hoge koel-vriescombinatie die een vriesvak heeft wat de helft van de koelkast kan zijn voor een 50/50 verdeling over koelen en vriezen, hoewel ook een andere verdeling mogelijk is. Veel verschillende combinaties zijn verkrijgbaar in deze witgoed categorie, zodat in bijna al onze keukens op maat de mogelijkheid bestaat voor plaatsing van een koel-vriescombinatie.
 

Energieverbruik van de koel-vriescombi

De technische vooruitgang is de laatste jaren erg hard vooruit gegaan. Waar men vijf jaar geleden nog extra bijbetaalde voor een A klasse koelkast, is dit tegenwoordig de standaard geworden. En er zijn zelfs A+ en A++ koel-vriescombinatie modellen voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten. Een koelkast is immers meestal de grootste verbruiker van elektriciteit in het huishouden. Voor extra energiebesparing moet je er overigens voor zorgen dat de temperaturen in de koel-vriescombinatie niet onnodig laag worden. Een temperatuur van 6 of 7 graden is voldoende net als -18 graden voor het vriesvak. Een lagere temperatuur is niet nodig om joew voedsel langdurig te bewaren en zo bespaar je aardig wat stroom op jaarbasis.

Voor meer informatie over de koel-vriescombinatie in de keuken, kan je contact opnemen met een van onze adviseurs of langskomen in een Superkeukens winkel bij jouw in de buurt!