Keukenverlichting van Superkeukens

Bij alle keuzes en beslissingen die je mag en moet nemen bij het kopen van een nieuwe keuken, is de keukenverlichting vaak een sluitpost in de te nemen beslissingen en soms ook budget. Dit is risicovol want je keukenverlichting bepaalt voor een deel het gebruiksgemak en ook de sfeer in uw complete keuken. Als je de keuken in een nieuwbouw- of verbouwsituatie koopt dan is het wijs om de keukenverlichting gelijk in het begin mee te nemen.

Plafond verlichting in jouw keuken

Het is mooi om in een verlaagd plafond spotjes te plaatsen met een dimmer die je richt op bepaalde belangrijke delen van je keuken, zoals de plek waar je werkt of hoge kasten met lades. Let er bij plafond keukenverlichting wel op dat je niet in uw eigen schaduw moet werken wat vrij snel gebeurt. Plafondspots zijn er in 220 volt variant en zwakstroom met een trafo. Het minst gevoelig voor problemen is de 220 volt versie, er zijn tegenwoordig ook mooie LED verlichtingen in spots als je het stroomverbruik wil reduceren.
 

Keukenverlichting in kasten of lades

Er zijn steeds meer mogelijkheden voor keukenverlichting in de keukenkasten zelf. Dit is niet alleen esthetisch verantwoord, je vermijd ook nog eens de val van je eigen schaduw in de lade waardoor je het licht teniet doet. Als extra interessant punt is dat je deze verlichting aan kunt laten gaan bij het openen van de kast of lade wat voor het stroomverbruik optimaal is. Zeker bij inbouw verlichting wordt LED vrijwel exclusief gebruikt, omdat dit weinig warmte afgeeft en de lampjes heel klein zijn waardoor geen bergruimte verloren gaat.
 

Extra mogelijkheden met keukenverlichting

De verlichting in de afzuigkap is een belangrijk deel van je werkplek verlichting, dus kijk ook even hoe die ingericht kan worden. Bij keukens met bovenkastjes heb je aanvullend de mogelijkheid om onder de kastjes halogeen of LED verlichting te laten maken wat een hele rustige en goede werkblad verlichting oplevert.

Neem met onze keukenadviseur in de showroom de diverse mogelijkheden van de keukenverlichting door, want het zal je tevredenheid over de keuken nog verder vergroten als je dit gelijk goed meeneemt.