Winterse soep om het warm van te krijgen

Winters weer vraagt om soep waar je het lekker warm van krijgt. Dat zit met deze soep met zoete aardappel, rode peper en gerookte paprika wel goed! Lekker pittig en tegelijk heerlijk hartig. Perfect voor een lunch op een luie zondagmiddag – of juist na een lange wandeling door het bos. Dit recept is voor vier personen.

Ingrediënten

  • Twee zoete aardappels, ongeschild en in blokjes gesneden
  • Twee rode pepers, gesneden en zaad verwijderd
  • Twee rode uien, geschild en gesnipperd
  • Zes teentjes knoflook, grof gesneden
  • Twee theelepels gerookte paprikapoeder
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • Een eetlepel sriracha
  • Twee theelepels maple syrup
     

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (gasoven: stand 5). 
  2. Leg de zoete aardappel, peper, ui en knoflook op een bakpapier, bestrooi met paprikapoeder en giet er de olie overheen. Even door elkaar schudden en dertig minuten roosteren (of totdat de groenten bruin worden). 
  3. Kook ondertussen de kippenbouillon in een ruime pan.
  4. Doe de groenten in de blender met de kokosmelk, bouillon, sriracha en maple syrup en pureer tot een gladde substantie. 
  5. Giet de soep terug in de pan en verwarm totdat deze gloeiend heet is. 

Tip

Een dagje erop uit in de winter? Deze soep kun je natuurlijk ook meenemen in een thermosfles!